۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۱
تکانه های مذاکرات بر بیماری دو قطبی بورس| کدام صنایع از مذاکره سود می برند؟
گفتگوی بازار با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سایروس؛

تکانه های مذاکرات بر بیماری دو قطبی بورس| کدام صنایع از مذاکره سود می برند؟

امیرآبادی کارشناس بازارهای مالی گفت: در صورت توافق، شاخص کل توانایی رشد تا ۵۰ درصد را دارد و صنایع بانکی، خودرویی، پالایشی‌ و حمل‌ونقل با صف خرید نیز همراه می شوند.

سمیه شوریابی؛ بازار: دکتر سایروس معصوم پور امیرآبادی معامله‌گر بازارهای مالی و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سایروس، در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا و اثرات آن بر بازار سرمایه اظهار داشت: بازار معمولاً در شرایط شرطی به سر می‌برد و دائماً منتظر خبر است، در حال حاضر وضعیت کشور را چنانچه توافقی با آمریکا انجام گردد و یا توافقی سر نگیرد بررسی می نماییم؛

بررسی منافع و هزینه‌های دو طرف مذاکره

وی در پاسخ به این سئوال که نتایج مذاکرات برای دو طرف چیست؛ گفت: کاهش تحریم‌ها؛ چنانچه توافقی صورت گیرد، ۷۰ تا ۸۰ درصد تحریم‌ها موقتاً کنار رفته و اقتصاد ایران نفس می‌گیرد. آزاد شدن پول‌های بلوکه‌شده؛ بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار امکان دارد این پول های بلوکه شده برگردد. همچنین صادرات نفت و پتروشیمی می‌تواند تا ۴۰ درصد رشد کند و بهبود رتبه اعتباری، گرفتن وام خارجی راحت‌تر می شود. در مقابل هزینه های تحمیلی بر ایران نیز محدود شدن برنامه هسته‌ای، کاهش نفوذ منطقه‌ای و مخالفت‌های داخلی خواهد بود که که همیشه هستند حتی چنانچه توافق به نفع اقتصاد کشور باشد.

وی ادامه داد: منفع امریکا نیز کنترل مجدد بر برنامه هسته‌ای ایران، کاهش تنش در خاورمیانه و تمرکز بیشتر بر روی چین، آرام کردن متحدانش مانند اسرائیل و عربستان و فرصت‌های اقتصادی جدید در منطقه است و هزینه های تحمیلی بر آمریکا نیز فشار داخلی، مخصوصاً از سمت جمهوری‌خواهان، نگرانی از رشد مجدد ایران چرا که آن‌ها همیشه به دنبال یک ایران ضعیف هستندو لزوم کوتاه آمدن از بعضی مواضع‌ است.

این کارشناس اقتصادی همچنین در ادامه سناریوهای محتمل در مسیر مذاکرات را بررسی کرده و تشریح کرد: می‌توان گفت سه حالت وجود دارد؛

توافق کامل: احتمال حدود ۳۰ درصد

توافق موقت: محتمل‌ترین سناریو، حدود ۴۵ درصد

عدم توافق یا بن‌بست: بین ۲۵ تا ۳۵ درصد

و دلیل وضعیت اخیر را می‌توان بی‌اعتمادی تاریخی، خاطره‌ خروج ترامپ و فشار لابی‌ها عنوان کرد.

تکانه های مذاکرات بر بیماری دو قطبی بورس| کدام صنایع از مذاکره سود می برند؟

امیرآبادی در ادامه واکنش بازار بورس تهران را به سناریوهای محتمل بررسی کرده و می‌گوید: چنانچه توافق صورت گیرد شاخص کل توانایی رشد تا ۵۰ درصد را دارد و صنایع بانکی، خودرویی، پالایشی‌ و حمل‌ونقل با صف خرید همراه می شوند، همچنین با پایین آمدن دلار سرمایه‌گذارای خارجی به مرور به سمت بورس کشیده می‌شود.

وی افزود: اما در صورتی که توافق نگردد، شاخص کل احتمالاً بین ۲۰ تا ۲۵ درصد خواهد ریخت همچنین دلار با صعود همراه می‌شود و از محدوده فعلی ۲۰ تا ۳۰ درصد دیگر طی زمان رشد می‌کند. (سهام دلاری همچون فملی و شپنا کمتر آسیب می‌بینند) و در نهایت پول‌ به سمت دلار، سکه و مسکن کشیده می‌شود.

این کارشناس بازارهای مالی با عنوان چالش‌های ساختاری بازار سرمایه ایران، بیان کرد: سهم بالای دولت (۴۰ تا ۴۵ درصد)، قیمت‌گذاری دستوری که بسیاری از صنایع را نابود کرده است، شفافیت پایین، نقدشوندگی پایین و همچنین می‌توان گفت ابزارهایی مانند آپشن و آتی که فقط روی کاغذ هستند، از چالش های ساختاری این بازار به شمار می آیند.

دکتر امیرآبادی پیشنهادات سرمایه‌گذاری خود را با توجه به سناریوهای مذاکرات این گونه مطرح می‌کند: در صورت توافق؛ بانکی‌ها (وتجارت، وبملت، وصادرات)، خودرویی‌ها (خودرو، خساپا، خمحرکه)

حمل‌ونقل (حتوکا، حپترو)، صندوق‌های طلا برای کنترل ریسک، سهم‌های ریالی با نسبت پایین P/E و P/NAV جذاب خواهند بود و در صورت عدم توافق دلاری‌ها مانند فملی، کگل، شپنا و شستا

خرید فیزیکی طلا، سکه و نگهداری در صندوق امانت بانک (تتر هم می‌تواند مد نظر باشد) جذابیت دارند همچنین ورود به ملک با وجود سرمایه بالا می تواند جذاب باشد در عین حال که احتمال ضربه به صنایع مصرفی محتمل است.

تحلیل روانی بازار ایران

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بازار ایران مانند یک بیمار دوقطبی است که یک روز همه خوشبین و روزی دیگر همه ناامید هستند گفت: به دنبال نوسان‌گیری سریع نباشید همچنین فریب کانال‌ها و توییترها را نخورید، عدد و گزارش بخوانید و پرتفو را پخش نمایید، هنگامی که همه می‌خرند باید حواس جمع باشد و زمانیکه همه می‌فروشند باید فکر خرید بود، اصلاحات آینده بازار باید شکل گیرد تا معامله‌گر بتواند ورود نماید همچنین لازم است سهم دولت به پایین‌تر از ۲۰ درصد بیاید و قیمت‌گذاری دستوری نیز حذف گردد ضمن اینکه ساختار بورس باید مستقل‌تر شود و آموزش مالی عمومی باید جدی گرفته شود و نکته مهم اینکه نباید مردم عادی را دعوت به بورس نماییم چراکه این فضا افراد حرفه ای مربوط به خود را می طلبد.

دکتر امیرآبادی در نهایت خاطر نشان کرد: در این بازار، زرنگ کسی است که بداند چه زمانی هیچ کاری انجام ندهد همچنین آگاه باشد هنگامی که همه چیز مبهم است تصمیم‌گیری عجولانه معمولاً نتیجه‌ خوبی در پی ندارد و نباید فراموش کرد که بیشترین سود از آن کسانی است که به دنبال حفظ سرمایه باشند و این پارامتر قطعاً سود را به دنبال دارد.

کد خبر: ۳۳۴٬۹۴۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha