به گزارش خبرگزاری بازار و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان پیمان اسکندری اظهار کرد: کردستان با ۹۱.۹۸ درصد انجام تعهد رتبه نخست کشور را در زمینه اجرای کشب قراردادی به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به وضعیت سایر استان های کشور در رتبه بندی اعلام شده از سوی وزارت، گفت: گلستان با ۹۱.۷۹ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۸۶.۵۸ درصد، لرستان با ۸۵.۶۰ درصد و تهران با ۷۳.۳۲ درصد رتبه های دوم تا پنجم کشت قراردادی گندم در کشور را تا دی ماه سال جاری به خود اختصاص دادند.
وی اشاره به اینکه در قالب کشت قراردادی، امسال در دو میلیون هکتار از اراضی آبی کشور گندم کشت می شود، ادامه داد: سهم کردستان از این میزان ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است که خوشبختانه اقدامات خوبی در راستای اجرایی کردن این طرح در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: سطح قرارداد کشت قراردادی گندم آبی در کردستان، ۲۹ هزار و ۸۹۳ هکتار است که این میزان معادل ۹۱.۹۸ درصد تحقق سهمیه در نظر گرفته شده برای استان است.
اسکندری اضافه کرد: تاکنون سه هزار و ۹۴۵ کشاورز استان در قالب چهار هزار و ۸۲ قرارداد در کشت قرادادی گندم آبی مشارکت دارند.
وی با اشاره به روند کشت قراردادی بیان کرد: در کشت قراردادی، مطابق توافق بین خریدار و کشاورز، نهاده های تولید از سوی خریدار تامین می شود و در پایان فصل برداشت هزینه های انجام شده از میزان خرید تضمینی کسر می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) اختصاص دارند، افزود: حدود چهار درصد یا به عبارت دیگر ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
اسکندری عنوان کرد: ۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان کردستان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
نظر شما