محمد صالح احمدی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به وضعیت کشت گندم در استان کردستان، اظهار کرد: کردستان در طول چند سال اخیر به یکی از قطب های اصلی تولید گندم در کشور تبدیل شده است.
وی مجموع سطوح زیرکشت کردستان را شامل ۶۶۶ هزار هکتار گندم برشمرد و افزود: بیشترین سطح زیر کشت گندم به شهرستان بیجار اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: با توجه به شرایط مناسب جوی و همچنین تلاش کشاورزان عزیز در حال حاضر ۱۰ درصد گندم کشور در کردستان تولید میشود.
وی با اشاره به شرایط جوی امسال برای تولید محصولات زراعی، گفت: بر اساس آخرین گزارش هواشناسی، در سال زراعی جاری وضعیت بارندگی نسبت به بلند مدت ۱۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته ولی با این وجود وضعیت کشت استان سبز است.
احمدی عنوان کرد: از جمله اقدامات ترویجی در کشت گندم دیم، کاهش کشت گندم نوع سرداری بوده که از ۸۰ درصد به کمتر از ۲۰ درصد در سال جاری رسیده و ۱۴ نوع گندم باکفیت شامل صدرا، واران و دیگر گونههای مثمرافزایش داشته است.
وی تهیه نقشه بذری استان را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: این نقشه با توجه نوع خاک تدوین شده تا کشاورزان در تمامی سطح استان بتواند با قطعیت کشت مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی به مصرف ۴۵۵ هزار تن کود ازته از ابتدای پاییز در مزارع گندم استان اشاره کرد و گفت: کار بررسی عوامل زیان رسان با همکاری فرمانداریهای استان آغاز شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کردستان بیان کرد: در بحث مبازه با علفهای هرز نازک برگ و پهمن برگ ۱۱۰ هکتار تاکنون به سرانجام رسیده که سطح تعیین شده ۴۷۰ هزار هکتار است.
احمدی به فعالیت ۲ هزار ۵۰۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر در استان در فصل برداشت اشاره کرد و گفت: این تعداد برای مزارع استان کافی نیست.
وی به اقدامات آموزشی در زمینه ارتقای کفیت گندم هم اشاره کرد و گفت: تمهیداتی در زمینه جدا سازی گندم آبی و دیم هنگام تبدیل به آرد در دست اجراست چرا که گندم آبی کیفیت بهتری نسبت به گندم دیم دارد.
نظر شما