بازار؛ گروه آب و انرژی: محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز اظهار کرد: بسیار خرسند هستم که افتخار حضور در جمع شما را پیدا کردم. همچنین مراتب قدردانی خود را از تلاشها و زحمات شرکت ملی نفت ایران برای برگزاری این رویداد مهم اعلام میکنم.
وی با بیان اینکه امروز گرد هم آمدهایم تا درباره ظرفیت صنعت نفت سخن بگوییم، این صنعت نهتنها آینده اقتصادی ایران را رقم میزند، بلکه نقشی حیاتی در امنیت انرژی منطقه جهان ایفا میکند، افزود: حوزه بالادستی نفت و گاز در جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی و سوم ذخایر نفتی دنیا نه تنها یک بازیگر مهم بلکه یک ستون در معادلات جهانی انرژی است.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه آنچه این ظرفیت را به مزیت واقعی تبدیل میکند نه فقط کمیت بلکه، موقعیت ممتاز نیروی انسانی متخصص، زیرساختهای گسترده و اراده سیاسی برای تحول و همکاری سازنده است، بیان کرد: کشور ایران با در برداشتن مساحتی وسیع و جمعیتی در حدود ۸۵ میلیون نفر جز ۱۸ کشور جهان به لحاظ وسعت و جمعیت است. بالا بودن دانشجویان و فارغالتحصیلان جوان، آموزش عالی و همچنین قرار گرفتن در رده کشورهای با توسعه انسانی بالا، ظرفیت بسیاری برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی دارد.
عارف ادامه داد: به لحاظ جغرافیایی نیز جمهوری اسلامی ایران موقعیت منحصر به فردی دارد، با داشتن مرزهای آبی و خاکی و ۱۵ کشور در مرکز اتصال خاورمیانه آسیا و اروپا واقع شده با توجه به قرار داشتن در کریدورهای حملونقل بینالمللی شمال به جنوب و شرق به غرب در کنار زیرساختهای مناسب میتواند نقش مؤثری در تأثیر تجارت بین مناطق مذکور ایفا کند.
عارف ادامه داد: ایران با برخورداری از منابع عظیم انرژی، ظرفیت تبدیل شدن به مرکز معادلات منطقهای و بینالمللی انرژی را دارد.
به گفته او، فرصتهای متنوعی برای سرمایهگذاری در واحدهای توسعه میادین نفتی و گازی، بلوکهای اکتشافی، جمعآوری گازهای مشعل، مخازن ذخیرهسازی، تولید و انتقال نیرو، آبشیرینکن، خطوط لوله، طرحهای بهینهسازی، تقویت فشار گاز، توپکرانی هوشمند، واحدهای سریعالاحداث فرآورش و طرحهای پشتیبانی و دیگر طرحهای کلیدی توسعهای وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برنامه هفتم توسعه، بهعنوان سند بالادستی کشور، نگاه محوری به صنعت نفت و گاز دارد و یکی از اهداف کلان آن، دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی است که بخش بزرگی از آن میتواند با تمرکز بر ظرفیتهای این صنعت محقق شود.
نظر شما