به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، قانون به شرکت ها مهلت یک ساله ای برای پرداخت سود مجامع می دهد و بعضی شرکت ها از کل ۳۶۵ روز مهلتی که قانون به آنها می دهد استفاده می برند تا یک سال بعد از سال مالی سود سهام به حساب سهامداران واریز شود. این اقدام ظلم آشکاری است که در حق سهامداران می شود.
نوید خاندوزی، کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب فوق گفت: بررسی عملکرد شرکت ها چنین سوالی را ایجاد می کند که به چه دلیل وقتی سال مالی شرکت ها به پایان می رسد و مجامع برگزار می شود باید سریعاً مالیات پرداخت شود اما در خصوص واریز سود به ضرر سهامداران اقدام می شود و پاداش سهامداری آنها به ماه های آینده موکول می شود!؟
وی اظهار داشت: حق سهامداران این است که دولت با تغییر قوانین و اعمال تشویق هایی زمینه پرداخت به موقع سود تعیین شده در مجامع را فراهم کند و اجازه ندهد پرداخت سود به آخرین روزهای مهلت قانونی انتقال یابد.
خاندوزی تاکید کرد: این اتفاق که در بعضی شرکت ها حدود یک سال طول می کشد تا سود مجامع به حساب سهامداران واریز شود، ظلم آشکاری است که در حق سهامداران می شود و متأسفانه تا کنون اقدامی در جهت تغییر این رویه نیفتاده است.
وی اظهار داشت: قانون در خصوص واریز سود به سهامداران دست شرکت ها را باز گذاشته است؛ بنابراین بعد از برگزاری مجامع سود برخی از شرکت ها در مدت زمان کوتاه و بدون انتظار سهامداران به حسابشان پرداخت می شود و برخی شرکت ها با استفاده از این بند قانون پرداخت سود سهامداران را به ماه بهمن و اسفند موکول کرده و این نقدینگی را در شرکت خود نگه می دارند.
خاندوزی با بیان اینکه این اقدام بیشتر به ضرر سهامداران حقیقی است، ادامه داد: به نظر نمی رسد که بلوکه کردن سودها منفعت عجیبی برای شرکت ها داشته باشد اما این موضوع عملاً باعث می شود تا سهامدار یک سال دیرتر به سود خود برسد در نتیجه سهامدارانی که با دید یک ساله و دریافت سود مجمع سرمایه گذاری می کنند روز به روز کمتر می شوند چون برای آنها سرمایه گذاری و رفتن به مجمع جذابیتی ندارد .
وی اظهار داشت: زمانی که سهامداران تشویق به نگهداری سهم در میان مدت و بلندمدت می شوند باید تصمیماتی هم برای جذابیت نگهداری سهم گرفته شود که یکی از این جذابیت ها پرداخت به موقع سود است نه اینکه همه تصمیمات عملاً به زیان سهامداران میان مدت و بلند مدت تمام شود. شرکت ها با نگه داشتن سود سهامداران نزد خود و واریز آن در یک سال آینده باعث از بین رفتن ارزش پول سهامداران می شوند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون نحوه پرداخت سود شرکت ها بهبود پیدا کرده است و حدود ٨٠ درصد از شرکت ها سود خود را از طریق سجام به حساب سهامداران پرداخت می کنند، افزود: مسیر واریز سود به سهامداران راحت تر شده است اما تغییر زمان بندی آن نیازمند همکاری بیشتر شرکت ها است.
وی خاطرنشان کرد: باید اقدامی انجام شود تا قانون تغییر کند و سهامدار خرد در بازه زمانی یک یا حداکثر دو ماهه سود خود را دریافت کند تا این موضوع زمینه افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری در بورس را تحت تاثیر خود قرار دهد.
نظر شما