۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۷
سرمایه‌گذاری در گلستان؛ «سفیران اقتصادی» پلی میان چالش‌ها و فرصت‌ها
بازار گزارش می دهد؛

سرمایه‌گذاری در گلستان؛ «سفیران اقتصادی» پلی میان چالش‌ها و فرصت‌ها

سرمایه‌گذاری در گلستان با وجود چالش‌هایی که دارد بااستفاده از «سفیران اقتصادی» و تسهیل فرآیندهای اداری، می‌تواند فرصتی برای رونق اقتصادی استان و جذب سرمایه‌گذاران باشد.

نجمه جهانتیغ، بازار؛ سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شد. این نام‌گذاری، پیام روشنی برای مسئولان کشور و به خصوص استان ما دارد. صحبت‌های استاندار در جلسه شورای اداری استان و تأکید وی بر لزوم جذب «سفیران اقتصادی» برای آوردن سرمایه‌گذاران به استان که می توانند نقش رابط و میانجی را ایفا کنند، دوباره توجه‌ها را به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی استان معطوف کرده است.

فراری دادن سرمایه‌گذاران چالشی دیرینه در گلستان است. بپذیریم که گلستان در پروژه های سرمایه گذاری موفق نبود. بسیاری از تحلیلگران و فعالان اقتصادی استان از عملکردهای ضعیف و حتی بعضاً ضد و نقیض مسئولان در این حوزه گلایه دارند.

پروژه های سرمایه گذاری با سرعت برق پیش برود

آیت‌الله نورمفیدی در اظهارات اخیر خود در دیدار با سرمایه گذاران کشوری گفت: «پروژه‌های سرمایه‌گذاری باید با سرعت برق پیش بروند و اگر این روند را کند نگه داریم، نمی‌توانیم به جایگاه مطلوب در مقایسه با سایر استان ها برسیم.

مشکلاتی مانند کمبود زیرساخت‌های گردشگری، عدم تبلیغات و برندینگ مناسب، و نبود سیاست‌های حمایتی، باعث شده‌اند که گلستان در جذب گردشگر از استان‌های دیگر عقب بماند. شعار« سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند یک نقطه عطف برای اقتصاد استان باشد، این که مسئولان اجرایی تا چه حد به این شعار توجه کنند و گام‌های عملی در جهت جذب سرمایه‌گذاران بردارند، پرسشی است که باید پاسخ داده شود.

«سفیران اقتصادی» در دستور کار قرار دارد

استاندار گلستان در نخستین جلسه شورای اداری استان اظهار کرد: همه توان خود را برای تحقق شعار سال و پیشرفت استان به کار می گیریم.

علی اصفر طهماسبی با بیان اینکه «سفیران اقتصادی» در دستور کار ما قرار دارد، افزود: علاوه بر سرمایه گذاران استانی و کشوری، تعدادی از سرمایه گذاران ایرانی فراتر از مرزها و در کشورهای آسیای میانه حضور دارند که در سایر کشورها سرمایه گذاری می کنند که قصد ما استفاده از ظرفیت این افراد با کمک سفیران است.

استاندار گلستان: برای سرمایه گذارانی که به استان گلستان وارد می شوند زحمتی نداریم و تمام کارهای اداری و اجرایی را تحت عنوان پنجره واحد و دولت الکترونیک در استانداری گلستان تسهیل می کنیم

وی ادامه داد: برای سرمایه گذارانی که به استان گلستان وارد می شوند زحمتی نداریم و تمام کارهای اداری و اجرایی را تحت عنوان پنجره واحد و دولت الکترونیک در استانداری گلستان تسهیل می کنیم.

سرمایه‌گذاری در گلستان؛ «سفیران اقتصادی» پلی میان چالش‌ها و فرصت‌ها

استاندار گلستان گفت: در حوزه انرژی خورشیدی و بادی ۱۱ سرمایه گذار وارد استان شده اند که یکی از آنها بیش از ۵۰۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد که مجوزات لازم اعطا شده است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر سرمایه‌گذاری طی سال‌های گذشته، گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در سال جاری به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم، امنیت سرمایه‌گذاری و ایجاد شرایطی برای فعالان اقتصادی است که بتوانند بدون دغدغه و نگرانی، سرمایه‌های خود را در بخش تولید به کار گیرند.

رئیس اتاق بازرگانی گزگان با اشاره به اینکه امنیت در سرمایه گذاری باید سرفصل حمایت ها قرار گیرد، اظهار کرد: باید شرایطی فراهم کرد که سرمایه گذاران دیگر دغدغه ای برای بازگشت سود نداشته باشند.

امیر یوسفی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین راهکارها برای جذب سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید، ایجاد مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاران است. این مشوق‌ها می‌توانند در قالب تسهیلات مالی، کاهش بروکراسی اداری و فراهم کردن شرایط مناسب برای شروع فعالیت‌های تولیدی باشند.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان: یکی از مشکلات عمده در جذب سرمایه‌گذاری در گلستان، کمبود زیرساخت‌های پذیرش گردشگر است

کمبود در زیرساخت های پذیرش سرمایه گذار

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که یکی از مشکلات عمده در جذب سرمایه‌گذاری در گلستان، کمبود زیرساخت‌های پذیرش گردشگر است. اگر چه استان در زمینه منابع طبیعی و جاذبه‌های گردشگری شرایط مناسبی دارد، اما امکانات رفاهی همچون هتل‌ها و رستوران‌ها در سطح مناسبی نیست. باید برای توسعه این زیرساخت‌ها اقدامات اساسی انجام دهیم تا بتوانیم به جذب بیشتر گردشگران کمک کنیم.

مدیر عامل شرکت آسمانه دریای خزر در گفتگو با بازار اظهار کرد: امروزه بخش خصوصی و دولتی در همه کشورها حداکثر بهره را از امکانات گردشگری می برند و شبانه روز در حال فعالیت هستند و درآمدهای سرشاری را به دست می آورند.

اگر هم پای دنیا حرکت نکنیم له می شویم

سید کاظم مفیدی با بیان اینکه آمایش سرزمین گلستان در دو حوزه گردشگری و کشاورزی مصوب شده است، بیان کرد: کشورهای حاشیه شمالی خزر سال هاست به واسطه ساخت مجتمع های بزرگ در حال بهره برداری گردشگری از خزر هستند، در استان های مازندران و گیلان هم سالهاست امکانات گردشگری در حاشیه دریای مازندران ایجاد شده اما در گلستان زیرساختی در این حوزه نداشتیم و مقصد نیستیم.

وی ادامه داد: بیش از ۸ میلیارد نفر در روی کرده زمین زندگی می کنند که این جمعیت به آب، برق، سوخت، دارو و غیره نیاز دارند و امروز گردشگری هم یکی از نیازهای بزرگ بشر است.

سرمایه‌گذاری در گلستان؛ «سفیران اقتصادی» پلی میان چالش‌ها و فرصت‌ها

مفیدی افزود: همسایگان ما سالهاست منفعت زیادی از حوزه گردشگری عاید کشور خود کرده اند. در سال های اخیر ایرانی ها مبالغ زیادی را صرف تفریحات خود در همین کشورها کرده اند و ما باید به سمتی حرکت کنیم که این مبالغ در داخل کشور و از همه مهمتر داخل استان هزینه شود.

وی تاکید کرد: دنیا به سرعت و در همه حوزه ها در حال حرکت است و ما باید پس از شناخت به این سرعت دست یابیم. اگر برای رسیدن به این سرعت، اطلاعات و پیشرفت تلاش نکنیم له خواهیم شد.

توجه به امنیت سرمایه‌گذاری، تسهیل فرآیندها و ایجاد مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران می‌تواند به رشد و شکوفایی این بخش کمک کند. همچنین، با استفاده از ظرفیت «سفیران اقتصادی» و همکاری با فعالان اقتصادی خارج از کشور، استان می‌تواند جایگاه خود را در عرصه گردشگری و تولید اقتصادی ارتقا دهد و سهم بیشتری از گردشگری بین‌المللی را به خود اختصاص دهد.

کد خبر: ۳۳۳٬۸۰۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha