به گزارش بازار و به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان؛ اسفندیار خزایی با بیان اینکه افزایش درجه حرارت و کاهش بارندگی باعث شده مراتع از لحاظ رویشی جلوتر از فصل قرار بگیرند، اظهار کرد: افزایش حرارت و کاهش بارندگی باعث شده گیاهان به بذر نشسته و بیوماس گیاهی مراتع کاهش یابد.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر کاهش بیوماس گیاهی را در سطح مراتع استان همدان داریم، عنوان کرد: کاهش نزولات جوی در کاهش علوفه، بذردهی و کاهش زادآوری مرتع تأثیر زیادی دارد و دامدارانی که میخواهند دامهای خود را در مراتع چرا کنند با مشکل روبرو خواهند بود.
خزایی با اشاره به اینکه وضعیت مراتع به دست عوامل انسانی تشدید میشود، افزود: چرای بیش از ظرفیت مراتع و زودهنگام و فشار دام میتواند خسارت وارده به مراتع را بیشتر کند، از طرفی با توجه به اینکه در بخش کشاورزی دیمزارهای استان همدان وضعیت خوبی ندارند و تولید علوفه و کاه و کلش این مزارع کاهش دارد، باید برای تأمین علوفه دامها چاره اندیشی شود.
خزایی درباره کوچ عشایر نیز گفت: کوچ عشایر انجام میشود اما در کنار آن برنامههای آموزشی، تروجی و احیایی نیز انجام خواهد گرفت بهطوری که در حال حاضر دو هزار هکتار عملیات اجرایی و احیایی و قرق در استان همدان در دست اجراست
نظر شما