۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
شاخص مقاوم‌سازی روستایی در خراسان جنوبی به ۶۱.۷ درصد رسید

شاخص مقاوم‌سازی روستایی در خراسان جنوبی به ۶۱.۷ درصد رسید

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: شاخص مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی در استان به ۶۱.۷ درصد رسیده که در کشور این رقم ۵۵ درصد است.

به گزارش بازار، قاسم تنها روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار کرد: شهرستان زیرکوه با ۹۵.۸ درصد بیشترین میزان مقاوم سازی خانه‌های روستایی را در خراسان جنوبی دارد و کمترین شاخص مربوط به شهرستان‌های درمیان و خوسف است.

وی با اشاره به اینکه مبلغ تسهیلات برای مقاوم سازی خانه‌های روستایی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است تاکید کرد: در پرداخت تسهیلات مقاوم سازی هیچگونه مشکلی نداریم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در سال قبل سهمیه تسهیلات استان براساس درصد جمعیت از ۳۵۰ هزار تسهیلات مسکن روستایی کشور، سه هزار و ۵۰۰ مورد بوده که با تلاش و پیگیری به هشت هزار و ۵۰۰ مورد مسکن روستایی رسیده است.

وی افزود: اکنون ۱۶ دفتر با هماهنگی بنیاد مسکن در بحث نظام فنی مسکن روستایی فعالیت دارند و همچنین ۱۷۲ ناظر داریم که بر واحدهای در حال ساخت نظارت دارند.

تنها با اشاره به تفاهم‌نامه ۲ سال قبل بین بنیاد مسکن و سازمان ملی زمین و مسکن برای ساخت ۵۰ هزار واحد در سطح کشور ویژه اقشار کم درآمد نیز گفت: براساس این تفاهم‌نامه تامین زمین بر عهده راه و شهرسازی و ساخت آن از محل تسهیلات و بلاعوض ها بر عهده بنیاد مسکن است.

وی با تأکید بر اینکه سهمیه خراسان جنوبی در این طرح از ۵۰۰ واحد به هزار و ۵۰۰ واحد رسید، اظهارکرد: تاکنون برای هزار و ۱۹۷ واحد طراحی نقشه‌ها انجام و برای ۹۰۹ واحد پروانه أخذ و تعداد ۲۸۹ واحد شروع به کار شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: از این تعداد ۲۷۹ واحد به اجرای فونداسیون رسیده، ۲۷۸ واحد اسکلت و ۱۷۳ واحد نیز در مرحله اجرای سفت کاری است.

وی با اشاره به نقش بنیاد مسکن در اجرای طرح نهضت ملی مسکن هم گفت: در ۳۰ شهر خراسان جنوبی مدیریت نهضت ملی مسکن با بنیاد است که در این شهرها تاکنون ۵۷ هزار و ۲۷۵ متقاضی ثبت نام کردند.

تنها اظهارکرد: از این تعداد ۲۰ هزار و ۶۲۴ متقاضی تایید نهایی شدند و به ۱۹ هزار و ۹۴۹ متقاضی زمین تخصیص و تحویل داده شده است.

وی بیان کرد: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت (۳۰ شهر خراسان جنوبی) فروردین ۱۴۰۳ به ۱۶ هزار و ۲۱۳ متقاضی زمین برای نهضت ملی مسکن زمین تخصیص داده شده بود که در اسفند ماه سال گذشته این عدد به ۱۹ هزار و ۹۴۹ متقاضی رسید.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی یادآور شد: در زمینه صدور پروانه نیز ابتدای سال گذشته ۱۴ هزار و ۷۸۳ صدور پروانه داشتیم که در پایان سال این عدد به ۱۷ هزار و ۹۳۷ پروانه رسیده و نشان می دهد ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن راکد نبوده است.

وی با بیان اینکه ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی دارای طرح هادی هستند ادامه داد: در ۷۵۱ روستا هم طرح هادی اجرا شده لذا شاخص این مهم در استان ۸۱.۸ درصد است و ۱۷ درصد از شاخص کشوری بیشتر هستیم.

تنها یادآور شد: تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) در۲۰ روستای جدید استان طرح هادی اجرا خواهد شد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ میزان سه هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای قیر رایگان به استان اختصاص یافت که در ۵۹۰ روستا بیش از ۶ میلیون و ۲۰۳ هزار متر مربع اجرای آسفالت داشته‌ایم.

تنها ادامه داد: برای سال مالی ۱۴۰۳ نیز ۵۷۰ میلیارد ریال اعتبار در این زمینه داشتم که ۸۴ روستا را در اجرا برنامه قرار داده و ۳۶۵ هزار متر مربع اجرای آسفالت خواهیم داشت.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات بنیاد مسکن بهسازی و بازسازی روستاهای دارای بافت ارزشمند و هدف گردشگری است که تاکنون در روستاهای خور، نایبند، چشت، کریمو و غیره بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال در این رابطه هزینه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از ابتدای تأسیس بنیاد مسکن در استان بالغ بر هشت هزار و ۸۸۶ هکتار زمین برای اهداف مختلف تأمین شده است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ میزان هزار و ۱۸۲ هکتار در روستاها برای بحث مسکن و سایر مصارف زمین تأمین شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای تأسیس استان ۳۳ هزار و ۷۱۲ قطعه زمین و در سال ۱۴۰۳ نیز میزان هزار و ۹۹۸ قطعه زمین به خانوارها تخصیص داده شده است.

تنها افزود: از چند سال قبل برنامه مشارکتی با سازمان ثبت اسناد و املاک شروع شده که بر اساس آن برای تثبیت مالکیت‌ها، افزایش ارزش افزوده املاک و کاهش دعوای ملکی سند صادر می شود.

وی یادآور شد: در این زمینه نیز تاکنون ۸۸ هزار جلد صدور سند داشته ایم که ۱۱ هزار و ۹۶۴ جلد شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و ۷۶ هزار و ۷۲ جلد سند نیز روستایی بوده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: در سال ۱۴۰۳ نیز سه هزار و ۷۵۲ جلد سند در این رابطه صادر شده که ۲ هزار و ۷۷۳ مورد روستایی و ۹۷۹ جلد نیز سند شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده است.

تنها یادآور شد: از ابتدای تأسیس بنیاد مسکن تاکنون ۶۷ هزار و ۳۱۲ خدمت فنی و مهندسی در خراسان جنوبی داشته‌ایم که در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز در هشت هزار و ۲۲۰ فقره استعلام صدور پروانه پایان کار داشته ایم.

کد خبر: ۳۳۴٬۶۴۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha