۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
خداحافظی با نفت ۷۰-۸۰ دلاری|متوسط قیمت ۶۴ تا ۶۷ دلار
بازار طلای سیاه به کدام سمت حرکت می کند؟

خداحافظی با نفت ۷۰-۸۰ دلاری|متوسط قیمت ۶۴ تا ۶۷ دلار

هم زمان با افت شدید قیمت نفت کارشناسان می گویند که احتمال افزایش قیمت نفت به ۸۰-۷۰ دلار در سال ۲۰۲۵ بسیار ضعیف بوده در بهترین حالت قیمت ها بین ۶۴ تا ۶۷ دلار در نوسان خواهد بود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: زمان زیادی از احتمالات در مورد افزایش قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار نمی گذرد. حالا اما ورق برای غول های نفتی دنیا برگشته و نگرانی ها در مورد کاهش شدید قیمت ها بیشتر شده است.

حسینی کارشناس انرژی: بعید است که نفت ۸۱ دلاری در سال ۲۰۲۳ و نفت ۷۸ دلاری در سال ۲۰۲۴ امسال دوباره تکرار شود. به احتمال زیاد قیمت ها امسال بین ۶۴ تا ۶۷ دلار در نوسان خواهد بود

حمید حسینی کارشناس انرژی درباره وضعیت قیمت نفت در سال ۲۰۲۵ می گوید: به احتمال زیاد قیمت ها امسال بین ۶۴ تا ۶۷ دلار در نوسان خواهد بود.

او می‌گوید بعید است که نفت ۸۱ دلاری در سال ۲۰۲۳ و نفت ۷۸ دلاری در سال ۲۰۲۴ امسال دوباره تکرار شود.

این کارشناس انرژی درباره چرایی کاهش قیمت نفت گفت: به هر حال اوپک پلاس به یکباره از ابتدای این ماه ۴۴۰ هزار بشکه تولید بیشتر را به بازار بازگرداند و همین مساله در افت بیشتر قیمت ها بی تاثیر نبوده است. ضمن اینکه اعمال سیاست های تعرفه ای از سوی دونالد ترامپ هم نگرانی هایی را در مورد رشد اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای نفت کرده است.

کاهش پیش بینی های جهانی در مورد قیمت نفت

جالب است که بدانید شرکت «سیتی ریسرچ» روز دوشنبه پیش‌بینی خود از میانگین سه ماهه قیمت نفت برنت را به ۶۰ دلار در هر بشکه کاهش داد.

گلدمن ساکس هم با اشاره به ریسک فزاینده رکود و احتمالا عرضه بالاتر اوپک پلاس، پیش‌بینی خود از میانگین قیمت سالانه نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۶ را دوباره بازنگری کرد و نرخ مورد پیش‌بینی را به میزان چهار دلار کاهش داد و ۵۸ دلار برای نفت برنت و ۵۵ دلار برای وست تگزاس اینترمدیت، تخمین زد.

بر اساس گزارش رویترز، این بانک آمریکایی جمعه گذشته، پیش‌بینی خود از میانگین قیمت نفت برنت را به ۶۲ دلار و قیمت وست تگزاس اینترمدیت را به ۵۹ دلار کاهش داده و هشدار داده بود برآوردهای جدید از دورنمای قیمت نفت ممکن است دوباره دستخوش تغییر شده و کاهش بیشتری یابد.

افت کم سابقه قیمت نفت

قیمت نفت به پایین‌ترین حد از آوریل ۲۰۲۱ رسید. قیمت نفت در روز دوشنبه، ۷ آوریل ۲۰۲۵، بیش از ۳٪ کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۲۱ رسید.

کاهش قیمت نفت ناشی از تشدید تنش‌های تجاری بین ایالات متحده و چین است که نگرانی‌ها درباره وقوع رکود جهانی و کاهش تقاضا برای نفت خام را افزایش داده است

این کاهش ناشی از تشدید تنش‌های تجاری بین ایالات متحده و چین است که نگرانی‌ها درباره وقوع رکود جهانی و کاهش تقاضا برای نفت خام را افزایش داده است.

بهای معاملات نفت برنت با ۷۲ سنت معادل ۱.۱ درصد افزایش، به ۶۴ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۵ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش، به ۶۱ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.

از زمان اعلام تعرفه‌های متقابل دولت ترامپ بر همه واردات در دوم آوریل (چهارشنبه ۱۳ فروردین) تا روز دوشنبه، قیمت نفت برنت ۱۴ درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۱۵ درصد نزول کرده است.

کاهش بیشتر قیمت‌ها را پیش‌بینی می‌کنند، به‌ویژه اگر تنش‌های تجاری ادامه یابد و عرضه از سوی اوپک پلاس افزایش یابد.

قیمت نفت اورال روسیه به پایین‌ترین سطح خود از مارس ۲۰۲۳ سقوط کرده است. این کاهش به دلیل افت شدید قیمت برنت و تشدید تنش‌های تجاری بین ایالات متحده و چین رخ داده است. این وضعیت می‌تواند چالش‌هایی برای بودجه روسیه ایجاد کند که به شدت به درآمدهای نفت و گاز وابسته است.

در ایالات متحده، قیمت نفت به کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه کاهش یافته است. این کاهش نگرانی‌هایی را درباره تأثیرات منفی بر تولیدکنندگان شیل آمریکایی ایجاد کرده است.

احتمال کاهش سرمایه گذاری در صنعت نفت

کاهش قیمت نفت تاثیر منفی زیادی روی وضعیت سرمایه گذاری در این حوزه می تواند داشته باشد. اویل پرایس در گزارشی نوشت که افت قیمت نفت و اعمال تعرفه‌های جدید توسط دولت ایالات متحده تأثیرات منفی قابل توجهی بر بخش خدمات میادین نفتی داشته است.

تحلیل گران می گویند افت قیمت نفت می تواند منجر به کاهش فعالیت‌های حفاری و سرمایه‌گذاری در این بخش شود، زیرا بسیاری از تولیدکنندگان نفت برای سودآوری نیاز به قیمت‌هایی بالاتر از ۶۵ دلار در هر بشکه دارند


کاهش قیمت نفت، همراه با تعرفه‌های جدید، هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های خدمات میادین نفتی را افزایش داده و حاشیه سود آن‌ها را کاهش داده است. ‌
تحلیلگران هشدار می‌دهند که این شرایط ممکن است منجر به کاهش فعالیت‌های حفاری و سرمایه‌گذاری در این بخش شود، زیرا بسیاری از تولیدکنندگان نفت برای سودآوری نیاز به قیمت‌هایی بالاتر از ۶۵ دلار در هر بشکه دارند.

همچنین، افزایش تعرفه‌ها بر فولاد و سایر مواد اولیه، هزینه‌های تجهیزات و عملیات را برای شرکت‌های خدمات میادین نفتی افزایش داده است.

تلاش مشتریان نفتی ایران برای دور زدن تحریم ها

هم زمان با نگرانی ها برای کاهش تقاضا، سرنوشت صادرات نفت ایران نیز با اما و اگرهای فراوانی مواجه شده است.

شاید در کوتاه مدت فشارها در مورد تشدید تحریم ها بر مقدار صادرات نفت ایران تأثیر منفی بگذارد اما بدون تردید بازارهای هدف صادراتی ایران راهی را برای دور زدن تحریم ها پیدا خواهند کرد. چرا که آنها می توانند نفت ایران را با تخفیف مناسبی خریداری کنند و این یک فرصت ویژه برای آنهاست

البته حسینی کارشناس انرژی بر این باور است که شاید در کوتاه مدت فشارها در مورد تشدید تحریم ها بر مقدار صادرات نفت ایران تأثیر منفی بگذارد اما بدون تردید بازارهای هدف صادراتی ایران راهی را برای دور زدن تحریم ها پیدا خواهند کرد. چرا که آنها می توانند نفت ایران را با تخفیف مناسبی خریداری کنند و این یک فرصت ویژه برای آنهاست.

او ادامه داد: به همین دلیل ایران تولید و بارگیری در کشتی ها را متوقف نمی کند تا به محض مناسب شرایط بازار سریع به بازار بازگردد.

کد خبر: ۳۳۴٬۲۷۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha