۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
پیش بینی تولید ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خبر داد؛

پیش بینی تولید ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی

بیرجند-مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیش بینی می‌شود امسال ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی تولید شود.

به گزارش خبرنگار بازار، یکی از جاذبه های شهرستان خوسف در پاییز و زمستان که در اقتصاد مردم بومی منطقه نیز نقش آفرین است باغ های گل نرگس شهرستان خوسف است که در این روزها فصل برداشت آن نیز آغاز شده است.

نرگس کاران خراسان جنوبی صبح زود بیدار می شوند و با عشق و علاقه شاخه های نرگس را از زمین جدا کرده و در دسته های زیبا عرضه می کنند.

منوچهر شایسته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیش بینی می‌شود امسال ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی تولید شود.

وی با اشاره به اینکه که پارسا ل ۱۳ میلیون شاخه تولید شده است، بیان کرد:بیش از ۴۰ هکتار سطح زیرکشت نرگس در خراسان جنوبی وجود دارد و افزود: به ترتیب بیشترین گل نرگس در شهرستان‌های خوسف، طبس و سربیشه کشت می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در شهرستان خوسف یک کلکسیون الگویی از ارقام خارجی و داخلی گل نرگس به مساحت نیم هکتار احداث شده است، گفت: این باغات زیبا فرصتی برای جذب گردشگر را نیز به وجود آورده استو

شایسته با بیان اینکه در هر مترمربع به طور میانگین ۴۵ شاخه گل نرگس تولید می‌شود ادامه داد: این محصول علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و یزد ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه ۷۵۰ بهره بردار در حوزه گل نرگس در خراسان جنوبی وجود دارد، گف: نبود امکانات فرآوری در استان و عدم وجود وسایل نقلیه دارای سردخانه برای انتقال گل به سایر شهرستان‌ها از جمله عمده‌ترین مشکلات نرگس کاران است.

کد خبر: ۳۱۲٬۵۳۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • یعقوب محمدی دیوان- سرچ کن IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
      0 0
      رَوَى اَلْحَسَنُ بْنُ اَلْمُنْذِرِ رَفَعَهُ قَالَ: لِلنَّرْجِسِ فَضَائِلُ كَثِيرَةٌ فِي شَمِّهِ وَ دُهْنِهِ وَ لَمَّا أُضْرِمَتِ اَلنَّارُ لِإِبْرَاهِيمَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فَجَعَلَهَا اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَيْهِ بَرْداً وَ سَلاَماً أَنْبَتَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فِي تِلْكَ اَلنَّارِ اَلنَّرْجِسَ فَأَصْلُ اَلنَّرْجِسِ مِمَّا أَنْبَتَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي ذَلِكَ اَلزَّمَانِ. حسن بن منذر از امام عليه السّلام نقل مى‌كند كه فرمود: در بوييدن گل نرگس و استعمال روغن آن خواص زيادى هست و هنگامى كه براى ابراهيم عليه السّلام آتش برافروخته شد و خداوند آتش را بر او سرد و سلامت گرداند، خداوند متعال در آن آتش، گل نرگس رويانيد و اصل گل نرگس همان است كه خداوند در آن زمان روياند. مکارم الأخلاق ج۱ ص۴۵ بحار الأنوار ج۷۳ ص۱۴۷ ریسرچ گیت بریتانیا: بررسی فارماکولوژیک نشان داد که گونه نرگس دارای اثرات ضدباکتریایی و ضد قارچی، ضد ویروسی، ضدمالاریا، ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، پوستی، قلبی عروقی، تعدیل کننده ایمنی و مهاری استیل کولین استراز است.