سیدمحمد مولوی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: بندر اروندکنار از توابع شهر آبادان است که در ۴۵ کیلومتری این شهر قرار دارد. اروندکنار در کرانه شرقی اروندرود واقع شده و ۵۰۰ متر با شهر بندری فاو عراق فاصله دارد و همچنین نزدیکترین بندر تجاری ایران به کشور کویت است.
وی با بیان اینکه رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور با راهاندازی خط دریایی اروندکنار-کویت موافقت کرده، توضیح داد: سابقه خط دریایی مسافری مسیر کویت-بندر آبادان به دهه هفتاد بر میگردد که به علت ایجاد مسیر زمینی کویت، عراق و شلمچه ضمن کاهش سفر از پنج ساعت به سه ساعت سبب کاهش هزینه و زمان ترافیک دریایی شده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه ۷۰ درصد طول زمان سفر کویت به آبادان مربوط به ۶۰ مایل دریایی در کانال اروند است شاهد کاهش شدید این ظرفیت تردد آبی در سالهای اخیر هستیم بنابراین انتخاب نقطه شروع حرکت از ابتدای اروندکنار که برای دهانه اروند و با فاصله ۶۵ مایل دریایی تا کشور کویت میتواند نقش به سزایی در روند مجدد خط مسافربری ایران و کویت ایفا کند.
مولوی گفت: کاهش مسیر دریایی از ۱۲۵ به ۶۵ مایل دریایی، کاهش زمان سفر حداقل تا ۶۰ درصد مسافت، کاهش هزینه سوخت و تسهیلات کشتی، کاهش قیمت و همچنین استقبال مسافرین بخشی از مزایای این خط آبی است.
وی با اشاره به پیگیریهای انجام شده در کشور کویت، عنوان کرد: با «محمد توتونچی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت به صورت مستمر در ارتباط هستم و وی پیگیریهای مورد نیاز در کشور کویت را انجام داده که از تلاشهای او سپاسگزاریم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم برای راهاندازی خط دریایی اروندکنار-کویت از داخل کشورمان و همچنین کشور کویت انجام شده و پیش بینی میشود به زودی این مسیر مهم دریایی برقرار شود.
مولوی تاکید کرد: دولت برای گسترش ارتباطات ایران و کویت ضرورت دارد نگاه ویژهای به شهرستان آبادان داشته باشد چرا که این شهرستان شاهراه ارتباطی با کشور کویت است.
نظر شما