بازار؛ گروه خودرو: روز گذشته در دانشگاه علم و صنعت ایران تفاهم نامه ای در خصوص همکاری فناورانه پارک علم و فناوری این دانشگاه با شرکت سایپا دیزل و شرکت ایران خودرو دیزل با حضور وزیر محترم علوم، وزیر صمت، رییس صدا و سیما، رییس دانشگاه علم و صنعت و مدیران عامل شرکت های خودروساز منعقد شد.
صبح امروز نخستین رویداد فناورانه مرکز نوآوری سایپا دیزل در دانشگاه علم و صنعت با حضور رییس پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت سید مجید اسماعیل زاده، معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی روح الله ذوالفقاری، رامین هاشمی معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت، هومن رجایی زاده معاون مهندسی سایپا دیزل، مهدی خرازان مدیر مرکز نوآوری سایپا دیزل و استادان و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
اسماعیل زاده رئیس پارک علم فناوری دانشگاه علم و صنعت: باتوجه به اینکه در کشور قطعه سازان بزرگ و فراوانی در حال فعالیت هستند، دانش بنیان شدن آن ها می تواند اثر مثبت در توسعه صنعت خودرو داشته باشد
همکاری قطعه سازان و شرکت های دانش بنیان
سید مجید اسماعیل زاده رئیس پارک علم فناوری دانشگاه علم و صنعت به عنوان سخنران نخست این رویداد گفت: علم و صنعت جزو سه دانشگاه ای است که مجوز مرکز رشد دریافت و عزم جزم برای توسعه پارک علم و فناوری دارد. محصولاتی که در دانشگاه ساخته می شود لزوما منجر به موفقیت نخواهد شد، چرا که شاید بازار از این محصول استقبال نکند.
رئیس پارک علم فناوری دانشگاه علم و صنعت در خصوص سیاست اقتصاد دانش بنیان، اظهار داشت: از ابتدا سال ۱۴۰۰ سیاست پارک های علم و فناوری به سمت نیاز سنجی بازار و اعلام آن به شرکت های دانش بنیان پیش رفت، باتوجه به اینکه در کشور قطعه سازان بزرگ و فراوانی در حال فعالیت هستند، دانش بنیان شدن آن ها می تواند اثر مثبت در توسعه صنعت خودرو داشته باشد که اکنون بستر مناسب برای تعامل میان این شرکت ها و مراکز علم و فناوری وجود دارد.
وی افزود: با در نظر داشتن همگامی پیشرفت صنعت خودرو با اقتصاد دیجیتال، عطش جذب فناوری در این صنعت بسیار زیاد است. براین اساس روز گذشته تفاهم نامه همکاری فناورانه میان پاک علم و فناوری علم و صنعت با سایپا دیزل، ایران خودرو دیزل و کرمان خودرو منعقد شد.
ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری شکوفایی: در صنعت خودرو با «فقر» نوآوری مواجه هستیم و اغلب سیاست هایی که در خودروسازی دنبال می شود نیز منسوخ است
فقر نوآوری در صنعت خودرو
روح الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری شکوفایی به عنوان سخنران دوم این رویداد با اشاره به اینکه نوآوری جزو لاینفک زندگی بشر شده است، گفت: اگر صنعتی از نوآوری لازم برخوردار نباشد، محکوم به حذف از چرخه تولید است. در صنعت خودرو با «فقر» نوآوری مواجه هستیم و اغلب سیاست های که در خودروسازی دنبال می شود نیز منسوخ است.
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری شکوفایی با بیان اینکه نوآوری می تواند در خارج از صنعت خودرو ایجاد شود، اظهار داشت: در بنگاه های کوچک شاهد هدر رفت دانش و فناوری هستیم، بنابراین در این رویداد سعی شده شکاف میان صنعت و دانشگاه کمتر شود. همزمان با این مساله بخش خصوصی و نهادهای دولتی می توانند از اقتصاد دانش بنیان حمایت کنند. صنایع خودروسازی باید نیازها خود را برون سپاری کرده تا علاوه بر کاهش هزینه تولید، تنوع محصول و عدم وابستگی به خارج ایجاد شود.
وی افزود: در صندوق نوآوری شکوفایی با تعریف بیشتر از ۷۰ خدمت می توانیم به شرکت های دانش بنیان تسهیلات ویژه مانند: سرمایه در گردش، تسهیلات خرید ماشین آلات، فروش لیزینگی محصول و تضامین بانکی را ارائه دهیم.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه در کشور ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و مراکز شتاب دهنده فعالیت دارند، بیان کرد: می توانیم از این رویداد استفاده و تسهیلات قابل توجهی به سایپا دیزل در خصوص افزایش همکاری با شرکت های دانش بنیان ارائه دهیم.
خرازان مدیر مرکز نوآوری سایپا دیزل: نخستین هدف طراحی محصول جدید با برند ملی و انتقال تکنولوژی و افزایش دانش فنی است
برند و محصول ملی حاصل همکاری سایپادیزل و علم و صنعت
مهدی خرازان مدیر مرکز نوآوری سایپا دیزل به عنوان سخنران سوم این همایش با اشاره به اینکه ناوگان حمل و نقل باری و مسافری به شدت فرسوده است، گفت: هدف این همکاری میان سایپا دیزل و پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایجاد بن سازه (پلتفرم) مشترک برای خودروهای تجاری و مسافربری است. بیش از ۷۰ درصد اجزای پنهان خودروها را قطعات مشترک تشکیل می دهد، این مورد عامل اصلی شباهت فنی محصولات چینی در بازار کشور است. در پلتفرم های مشترک از موتور و گیربکس مشترک نیز استفاده می شود.
مدیر مرکز نوآوری سایپا دیزل در خصوص نقشه راه این همکاری فناورانه میان صنعت و دانشگاه، اظهار داشت: نخستین هدف طراحی محصول جدید با برند ملی و انتقال تکنولوژی و افزایش دانش فنی است. متاسفانه تا کنون ارتباط صنعت با دانشگاه ضعیف بوده است. اما مراکز نوآوری، ساز و کار ارتباط صنعت با دانشگاه هستند.
نظر شما