۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۱
طی ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق ۱۳ برابر شد، میزان مصرف ۲۳ برابر
وعده کاهش خاموشی ها در همایشی که خود برق نداشت

طی ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق ۱۳ برابر شد، میزان مصرف ۲۳ برابر

وزیر نیرو در حالی از کاهش ناترازی ها به ۱۰ هزار مگاوات و خاموشی ها در اجلاس شهید رجایی خبر داد که برق این سالن هم برای دقایقی قطع شده و مراسم در تاریکی برگزار شد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: وزیر نیرو در تازه ترین اظهار نظر خود اعلام کرده که ناترازی برق را به ۱۰ هزار مگاوات کاهش خواهد داد. این وعده در شرایطی مطرح می شود که خاموشی ها از فروردین امسال شروع شده و به گفته کارشناسان و مسولین این صنعت ناترازی در تابستان امسال به حدود ۲۴ هزار مگاوات می رسد. جالب تر اینجاست که درست در شرایطی سکان دار ساختمان نیایش از بهتر شدن وضعیت تامین برق در تابستان امسال خبر می دهد که برق سالن همایش محل برگزاری مراسم چند دقیقه بعد از شروع به کار اجلاس شهید رجایی در پژوهشگاه نیرو هم قطع شد. البته شرکت توزیع برق تهران مدعی شده که قطعی برق در این همایش به دلیل مشکل فنی یکی از تابلوهای برق داخل سالن بوده است. اما بعید است که این وعده آقای وزیر محقق شود چرا که سالی که نکوست از بهارش پیداست.

خط و نشان آقای وزیر برای پر مصرف ها

عباس علی‌آبادی وزیر نیرو امروز در بیستمین جشنواره شهید رجایی البته خط و نشان هایی را هم برای مشترکین پر مصرف کشید. او با بیان اینکه الگو مصرف را شاخص قرار داده‌ایم، اظهار کرد: مشترکانی که در بیش از الگو مصرف داشته باشند بابد برق را از بازار آزاد خریداری کنند.

وی افزود: میزان الگو مصرف در مناطق مختلف متفاوت تعریف شده است، به طور مثال الگو مصرف در مناطق گرمسیر مانند خوزستان با تهران متفاوت است، برای آب نیز شرایط همین‌گونه خواهد بود.

وزیر نیرو با بیان اینکه امید می‌رود همکاران در این حوزه موفق عمل کنند، گفت: به دنبال پویش دو درجه کمتر ۲۰ میلیون دلار صرفه‌جویی محقق شد که باید این سیاست ادامه داشته باشد.

علی‌آبادی اظهار کرد از نظر اتکا به داخل، متکی به خود و صاحب برند هستیم اما در حوزه مصرف، بد مصرف به حساب می‌آییم لذا انتظار می‌رود این مساله به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.

وزیر نیرو با بیان اینکه ناترازی در حوزه آب و انرژی، یک واقعیت انکارناپذیر است، اظهار کرد: وزارت نیرو برای عبور از این چالش راهبردی، دو مسیر اصلی را دنبال می‌کند: یکی تمرکز بر افزایش تولید و دیگری مدیریت مصرف. هر دو مسیر، در کنار هم، می‌توانند پایداری منابع را تضمین کنند.

وی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور افزود: شدت مصرف انرژی در ایران که حاصل نسبت انرژی مصرفی به تولید ناخالص داخلی است، بسیار بالا است. این یعنی انرژی زیادی مصرف می‌شود بدون اینکه به تناسب آن، تولید اقتصادی کافی صورت بگیرد. این یک هشدار جدی برای اقتصاد ملی و سیاست‌گذاری در حوزه انرژی است.

علی‌آبادی همچنین با مرور وضعیت منابع آبی کشور گفت: طی ۳۰ سال گذشته، میزان آب تجدیدپذیر از حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد کاهش یافته و این موضوع باعث شده است سرانه آب تجدیدپذیر برای هر فرد از ۶۰۰۰ مترمکعب به حدود ۱۲۰۰ مترمکعب برسد. این آمارها به‌روشنی نشان می‌دهد که وضعیت منابع آبی کشور، مطلوب نیست و نیازمند تغییر رویکردهاست.

در حالی که طی ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر شده، میزان مصرف به بیش از ۲۳ برابر رسیده است. این فاصله، نشان‌دهنده رشد فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیق‌تر آن است

وزیر نیرو با اشاره به وضعیت صنعت برق کشور اظهار کرد: در حالی که طی ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر شده، میزان مصرف به بیش از ۲۳ برابر رسیده است. این فاصله، نشان‌دهنده رشد فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیق‌تر آن است.

وی افزود: صنعت برق ایران امروز جزو ۵ کشور برتر جهان از منظر توان تولید است و در ساخت تجهیزات و قطعات، به سطحی از خودکفایی و حتی صادرات رسیده‌ایم که افتخارآفرین است، اما این توان فنی نباید باعث نادیده گرفتن بحران مصرف شود.

او گفت: در جشنواره شهید رجایی، بهینه‌سازی مصرف انرژی باید یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها باشد.

وی ادامه داد: وزارت نیرو در سال جاری با ۳۶ بسته مدیریتی، برنامه‌ریزی دقیقی برای عبور از اوج مصرف تدوین کرده و برای همه بخش‌ها از جمله خانگی، صنعتی و کشاورزی، الگوهای مصرف متناسب با شرایط اقلیمی و منطقه‌ای طراحی کرده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو متعهد است برق یارانه‌ای را در چارچوب این الگوها تأمین کند، اما مشترکانی که فراتر از الگو مصرف می‌کنند، گفت: باید یا اقدام به بهینه‌سازی مصرف کنند یا برق مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه حل مسئله ناترازی نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است، اظهار کرد: این وزارتخانه، هم از مسیر توسعه تولید پایدار و هم از راه مدیریت مصرف، برای رسیدن به تعادل در حوزه انرژی و آب تلاش می‌کند. اما موفقیت این برنامه‌ها، نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها، مردم و رسانه‌هاست.

کد خبر: ۳۳۶٬۶۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha