۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰
بازار سرمایه باز می گردد
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفتگو با بازار:

بازار سرمایه باز می گردد

شقاقی شهری تصریح کرد که اکنون در کشور ما روزانه بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پمپاژ نقدینگی انجام می شود و این نقدینگی باید به یکی از بازارها وارد شود و درحال حاضر دو بازار برای ورود نقدینگی وجود دارد.

حمیدرضا پیرهادی؛ بازار: شاخص کل بورس در معاملات صبح امروز با بیش از ۱۶ هزار واحد افت به عدد یک میلیون و ۲۴۰ هزار واحدی رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۱۷۸۸ واحد افت، عدد ۳۶۹ هزار واحدی را تجربه کرد. همچنین شاخص کل بورس در روز گذشته، شنبه مورخه ۱۷ آبان ماه در نهایت با کاهش ۲۸۰۹۱ واحدی بر روی کانال یک میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۷۹ واحدی آرام گرفت.

منفی و قرمز بودن بازار درشرایطی است که نرخ ارز پس از انتخاب «جو بایدن» همچنان روند کاهشی را سپری می کند و علاوه بر این معامله گران به هیچ عنوان ریسک خرید را در این شرایط نمی پذیرند. بنابراین در بسیاری از صف های فروش، خریداری وجود ندارد.

در مرحله پیش گشایش بورس امروز به نظر می‌رسد عرضه در نمادهای ارزمحور چون فولاد، ذوب، فملی، پترول و شتران زیاد است و از طرفی نیز نمادهای خودرویی و بانکی تقاضای قوی ندارند.

گزارش نیمه اول بازار
در پایان داد و ستدهای نیمه اول امروز بورس، در ۱۳۴ هزار و ۵۷۷ نوبت معاملاتی، یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۰ هزار و ۶۷۲ میلیارد ریال در بورس معامله شد.

۷  نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه اول بازار در روز جاری نیز عبارت بودند از: فملی، خودرو، وبملت، پارس، شتران، کگل و فولاد و از ۵۶۵ نماد حاضر، ۳۲ نماد در صف خرید و ۴۴۴ نماد در صف فروش بودند. ۷۸ درصد نمادها در صف فروش و ۶ درصد در صف خرید بودند.

در نیمه دوم بازار چه گذشت؟
به این ترتیب، در نیمه دوم داد و ستدهای امروز بورس، در ۲۷۵ هزار و ۳۰۵ نوبت معاملاتی، ۲ میلیارد و ۳۴۷ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۲۲ هزار و ۸۸۷ میلیارد ریال در بورس معامله شد.

نمادهای تاثیرگذار در نیمه دوم بازار عبارتند از: فملی، کگل، فولاد، خودرو، وبملت، پارس و شتران.

همچنین از ۵۹۱ نماد حاضر، ۸۱ نماد در صف خرید و ۳۹۲ نماد در صف فروش بودند. ۱۴ درصد نمادهای بازار در صف فروش و ۶۶ درصد در صف خرید قرار داشتند.

قاب پایانی بازار امروز
بر اساس آمارهای معاملاتی، در پایان بازار امروز، در نهایت تغییرات شاخص ها به شرح تصویر زیر بود:

بازار سرمایه باز می گردد
وحید شقاقی شهری، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی در تشریح وضعیت بازار سرمایه و پیش بینی روند آتی در گفت وگو با «خبرنگار بازار» تصریح کرد: ما عملا در بازار سرمایه از ۱۹ مردادماه سال جاری، شاهد ریزش شدیدی بودیم و اکنون شاخص کل از ۲ میلیون و ۸۰ هزارواحد به کمتر از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد رسیده است و حتی بسیاری از سهم ها ۱۰۰ درصد یا بیش از ۱۰۰ درصد کاهش داشته اند.

وی ادامه می دهد: درست است که شاخص کل حدود ۴۰ درصد افت داشته، اما قیمت بسیاری از سهم ها بیش از ۱۰۰ درصد در این بازار کاهش داشته اند و به همین دلیل تعداد زیادی از تازه واردهای بورس اکنون بسیار متضرر شدند و دلیلش هم تحلیل های اشتباهی بود که ارائه می شد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: بخش زیادی از تحلیل ها این بود که بازار سرمایه انتظارات تورمی را بالا برده و سایر بازارها را نیز مختل خواهد کرد. اما از ۱۹ مردادماه به بعد، زمانی که بازار سرمایه شروع به ریزش کرد موجب شد بازارهای دلار، خودرو، طلا و مسکن افزایش داشته باشند و به جای اینکه نقدینگی وارد بازار سرمایه شود به سمت بازارهای دارایی موازی حرکت کرد.

شقاقی شهری ضمن اشاره به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ریزش قیمت دلار گفت: اکنون با پیروزی جو بایدن و کاهش قیمت دلار (از ۳۰ هزارتومان به ۲۳ هزارتومان) که احتمالا تا پایان هفته به ۲۰ هزارتومان نیز می رسد و در این قیمت حفظ خواهد شد. بنابراین در بازارهای طلا و خودرو این روند کاهشی دنبال خواهد شد و مسکن نیز با اندکی کاهش روبرو می شود.

روزانه بیش از ۲ هزارمیلیاردتومان پمپاژ نقدینگی داریم و این نقدینگی راهی جز ورود به بازار سرمایه یا تبدیل به سپرده های بانکی بلندمدت ندارد
کارشناس مسائل اقتصادی و بازار سرمایه در ادامه به نقدینگی روزانه درکشور اشاره کرد و تاکید کرد که اکنون درکشور ما روزانه بیش از ۲ هزارمیلیاردتومان پمپاژ نقدینگی انجام می شود و این نقدینگی باید به یکی از بازارها وارد شود. اکنون به دلیل ریزش نرخ دلار در بازار طلا، خودرو و مسکن دیگر شاهد ورود نقدینگی نخواهیم بود. زیرا انتظارات این است که این بازارها افزایشی نخواهند داشت و حتی ممکن است با کاهش نیز روبرو شوند.

وی افزود: بنابراین درحال حاضر دو بازار برای ورود نقدینگی وجود دارد. یکی بازار سرمایه و دیگری بانک ها. اگر هماهنگی واقعی بین نظام بانکی و بازار سرمایه صورت گیرد می توانیم امیدوار باشیم که هم شبه پول و سپرده های بانکی در نظام بانکی افزایش پیدا کند و نقدینگی به سمت سپرده های مدت دار برود و هم بخش دیگر این نقدینگی به سمت بازار سرمایه بیاید این تزریق می تواند باعث بازگشت بازار سرمایه و موجب افزایش سپرده های مدت دار در سیستم بانکی شود.

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی می گوید درنهایت نقدینگی که اکنون روزانه بیش از ۲ هزارمیلیارد تومان پمپاژ می شود، به سمت سپرده های مدت دار نظام بانکی و بازار سرمایه می آید. بنابراین می توانیم امیدوار باشیم که بورس در هفته های پیش رو نسبت به گذشته بهتر خواهد شد و شاهد بازگشت این بازار خواهیم بود.

شقاقی شهری خاطرنشان کرد که به موجب تزریق این نقدینگی کاهش بیش از ۱۰۰ درصدی ارزش سهم ها نیز جبران می شود. زیرا بازار سرمایه تمام اخبار منفی را پیشخور و ریزش شدیدی هم داشته است و اکنون نقدینگی به غیر از این دو بازار راهی ندارد.

کارشناس بازار سرمایه درانتها معتقد است که به همین دلیل نقدینگی به هر بازاری که وارد شود ما شاهد رشد آن بازار خواهیم بود.

کد خبر: ۵۲٬۶۶۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مهدی IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۸
      1 0
      سلام . به این استاد بفرمایید . سهمی اگر 100 درصد قیمتش کم شود . می شه صفر و هیچ سهمی هنوز به ان نرسیده است و بیش از 100 درصد معنی ندارد!!!