۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶
نواختن زنگ بورس از سوی مدیرعامل شرکت نفت بهران

نواختن زنگ بورس از سوی مدیرعامل شرکت نفت بهران

مدیرعامل شرکت نفت بهران گفت: ارزش ریالی فروش شرکت بالغ بر ۲۹,۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ بوده است، و برای سال جاری، پیش بینی می شود این رقم به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

به گزارش بازار، زنگ معاملات شرکت بورس ایران، توسط مدیرعامل شرکت نفت بهران به مناسبت سی وپنجمین سالگرد حضور این شرکت در بازار سهام، با حضور مدیرعامل شرکت بورس تهران به صدا درآمد.

علی کاظمی مدیر عامل شرکت نفت بهران که صبح امروز ۲۴ فروردین ماه همراه با مدیران ارشد این شرکت در ساختمان بورس تهران حضور یافته بود پس از به صدا درآوردن نمادین زنگ بورس در نشست خبری حاضر شد و به سئوال خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدا به تشریح عملکرد این شرکت بزرگ حوزه روانکار پرداخت و گفت: حدود ۳.۵ میلیون بشکه از تولیدات شرکت بهران، سهم روانکارها بوده که ۷۶ درصد آن در بخش خودرو و مابقی در مصارف صنعتی به کار می رود. این شرکت با سهم ۴۵ درصدی در تولید روانکارها، پیشتاز این صنعت در کشور است. عمده فعالیت این شرکت در حوزه عرضه داخلی متمرکز است که این موضوع، ضمن ایجاد یک نقطه قوت، لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات را ایجاب می کند. شرکت به منظور توزیع محصولات خود، از طریق ۱۱ پایگاه شرکت بازرگانی، اقدام به توزیع مویرگی می کنند.

کاظمی افزود: تاکنون ۹۰۰ نوع محصول مختلف در این شرکت فرموله و عرضه شده است و به طور متوسط، سالانه ۱۵ محصول جدید فرموله و به بازار عرضه می شود. بخشی از این محصولات به صادرات اختصاص یافته و مابقی، که بخش عمده ای را تشکیل می دهد، در بازار داخلی عرضه می گردد. به گفته کاظمی، امید است در سال جاری، حجم تولید به ۶۷۰ میلیون لیتر از انواع محصولات برسد. در سال ۱۴۰۳، ارزش ریالی فروش شرکت بالغ بر ۲۹,۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ بوده است، و برای سال جاری، پیش بینی می شود این رقم به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. با پیش بینی افزایش قیمت ۳۰ درصدی در دو مرحله برای سال جاری، انتظار می رود درآمد شرکت نیز افزایش یابد.

مدیرعامل نفت بهران در رابطه با افزایش نرخ جهانی گفت: به موازات افزایش نرخ جهانی فرآورده ها، روند صعودی درآمدها نیز ادامه داشته است، به طوری که در سال ۱۴۰۳، درآمد ارزی شرکت به ۱۲۳ میلیون دلار رسید. برای سال جاری، پیش بینی درآمد ارزی ۱۴۳ میلیون دلاری و سود عملیاتی بیش از ۷ هزار میلیارد تومان وجود دارد. شرکت در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرده و پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

وی خاطرنشان شد: ارزش خرید مواد اولیه از بورس کالا در سال جاری بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی می شود و شرکت آمادگی عرضه روانکارها در محصولات خودرویی در بورس کالا را دارد. در تمامی دوره ها، گزارش بازرس، مطلوب بوده است. شرکت دارای ۱۸ میلیون سهم و سهام شناور ۳۳ درصدی است.

کاظمی ادامه داد: سرمایه شرکت از زمان تأسیس، از ۱۴۱ میلیارد تومان به ۱,۸۰۰ میلیارد تومان در قبال افزایش سرمایه رسیده است. همچنین ارزش بازار شرکت در پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و انتظار می رود این رقم در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد.

مدیرعامل نفت بهران به وضعیت خرید خوراک از بورس کالا و چالش های پیش آمده در این حوزه اشاره کرد و گفت: ما همچنان خرید خود را از بورس کالا انجام می دهیم و این خرید محدود به پالایشگاه تهران نیست. شرکت از پالایشگاه های مادر نظیر پالایش نفت بندرعباس، اصفهان و تهران نیز خوراک مورد نیاز خود را تأمین می کند. این روند در سال گذشته نیز ادامه داشت.

نواختن زنگ بورس از سوی مدیرعامل شرکت نفت بهران

وی با اشاره به مشکل چندنرخی شدن خوراک افزود: پس از تصمیم ستاد تنظیم بازار مبنی بر تعیین چند نرخ برای یک محصول، که مغایر با قوانین بورس کالا است، عرضه خوراک تقریباً به مدت یک تا یک ونیم ماه متوقف شد. پس از آن، با یکسان سازی نرخ ها و بازگشت قیمت به روال واحد، عرضه مجدداً آغاز شد و ما نیز خرید خود را در بورس کالا از سر گرفتیم.

کاظمی اضافه کرد: امید است با خروج از قیمت گذاری دستوری، شرایط بهتری با زیرساخت های مناسب در صنایع مشابه فراهم شود. نیازهای بازار و شاخص کیفی در قیمت گذاری مؤثر است و شرکت برای آن روز آمادگی لازم را دارد. باید از ظرفیت شفاف سازی بورس انرژی استفاده شود. مشتریان خارجی تمایل دارند به صورت شفاف در بورس فعال باشند و امید است زیرساخت های لازم برای ورود شرکت های خارجی فراهم گردد.

مدیرعامل نفت بهران همچنین درباره علت تفاوت سود شرکت با سایر شرکت های هم گروه اظهار کرد: تفاوت سود شرکت با رقبا، در وهله اول ناشی از قیمت گذاری دستوری دولت است. علاوه بر آن، سهم بالای ما در بازار داخلی نیز عامل مهمی است. اگر به روندها در سال های گذشته نگاه کنید، در زمانی که نرخ ارز تفاوت چشمگیری با امروز نداشت، سهم بالای ما در بازار داخلی باعث شد تا نقش رهبری بازار را ایفا کنیم و این موضوع یکی از بزرگ ترین مزیت ها و دلایل بنیه مالی قوی شرکت بود.

وی ادامه داد: اما در حالی که قیمت خوراک ما آزاد شد، قیمت فروش همچنان با ارز ۲۸ هزار تومانی محاسبه می شود و افزایش نیافته است جز در اسفند سال گذشته که ۱۵ درصد افزایش اعمال شد. این وضعیت به ضرر ما تمام شد، چرا که شرکت نفت بهران سرمایه گذاری های سنگینی در داخل کشور انجام داده است.

مدیرعامل نفت بهران در رابطه با پروژه های شرکت گفت: پروژه های شرکت کوتاه مدت بوده و در سال جاری باید محقق شوند. پروژه های بلندمدت نیاز به سرمایه گذاری های قابل توجه دارد که مذاکرات لازم با شرکت های داخلی و سرمایه گذاران خارجی انجام شده است. در خصوص تولید محصولات مورد نیاز برای صنایع خارجی، تولید روغن های دریایی برای صنعت حمل و نقل دریایی در دستور کار قرار گرفته است تا از محصولات شرکت به صورت مشترک استفاده شود.

کاظمی با تأکید بر نقش این برنامه ها در رشد ارزش آفرینی افزود: این مسیر تحولی، ارزش افزوده قابل توجهی هم برای کشور و هم برای شرکت به همراه خواهد داشت. با توجه به سابقه و قدمت نفت بهران، حرکت ما رو به جلوست و امیدواریم با اجرای سیاست های دولت در زمینه آزادسازی قیمت ها و ایجاد فضای رقابتی، بتوانیم عملکردی به مراتب بهتر و مؤثرتر ارائه دهیم. به طور یقین نتیجه این اقدامات را می توان در فروش، سودآوری، ارتقای توانمندی سهامداران و تقویت جایگاه شرکت در بازار سرمایه مشاهده کرد.

وی در پایان گفت: در بحث صادرات، تولید روغن مازاد بر نیاز داخلی است. ارزش افزوده محصولات زمانی اتفاق می افتد که خام فروشی صورت نگیرد. صادراتی که توسط شرکت ها انجام می شود، روغن پایه است که ماده خام محسوب می شود. با این حال، شرکت به دلیل توانمندی های موجود، محصول نهایی تولید می کند و صرفاً روغن پایه صادر نمی کند. زیرساخت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در داخل کشور و احتمالاً در خارج از کشور فراهم است.

کد خبر: ۳۳۵٬۳۰۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha