۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴
کاهش ۷۰ میلی‌متری بارش‌ها و خشکسالی شدید در البرز

کاهش ۷۰ میلی‌متری بارش‌ها و خشکسالی شدید در البرز

مدیرکل هواشناسی استان البرز با اشاره به کاهش ۷۰ میلی‌متری بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت، از قرارگیری بخش‌های وسیعی از استان در وضعیت خشکسالی شدید خبر داد.

به گزارش بازار، آرش بهاروند احمدی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مأموریت اصلی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: حفاظت از جان و مال مردم در برابر مخاطرات جوی مهم‌ترین وظیفه این سازمان است.

وی با بیان اینکه استان البرز با وجود مساحت کم، از تنوع اقلیمی بالایی برخوردار است، ادامه داد: تمرکز جمعیتی، بار ترافیکی، صنایع آلاینده و جاده‌های کوهستانی مانند چالوس، حساسیت کار هواشناسی در این استان را افزایش داده است.

مدیرکل هواشناسی استان البرز تصریح کرد: ایستگاه‌های هواشناسی استان به‌صورت ۲۴ ساعته وضعیت جوی را رصد می‌کنند و مرکز پیش‌بینی استان نیز اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام می‌دهد.

بهاروند احمدی از گسترش فعالیت‌های این اداره در بخش‌های مختلف خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر اطلاع‌رسانی عمومی از طریق رسانه‌ها، هواشناسی خدمات گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف ازجمله کشاورزی و هوانوردی ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به همکاری این اداره کل با وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: به‌صورت روزانه توصیه‌های هواشناسی کشاورزی صادر می‌شود و در صورت نیاز، هشدارهای لازم به کشاورزان اعلام خواهد شد.

بهاروند احمدی اذعان کرد: در حوزه هوانوردی نیز هواشناسی استان البرز در فرودگاه بین المللی پیام به‌صورت ۲۴ ساعته فعال است و هر نیم ساعت یک بار اطلاعات جوی را در اختیار برج مراقبت و خلبانان قرار می‌دهد.

وی از توسعه شبکه ایستگاه‌های هواشناسی در البرز خبر داد و گفت: امسال ساختمان استاندارد ایستگاه هواشناسی فرودگاه پیام احداث و با حضور مقامات کشوری افتتاح و ۲۰ ایستگاه باران‌سنجی هوشمند به شبکه پایش استان اضافه شد.

بهاروند احمدی خاطرنشان کرد: ایستگاه هواشناسی شهرستان اشتهارد با پیشرفت ۹۰ درصدی در حال تکمیل بوده و ایستگاه هواشناسی کشاورزی شهرستان چهارباغ نیز از پاییز امسال به شبکه پایش اضافه شده است.

مدیرکل هواشناسی استان البرز تأکید کرد که برخی ایستگاه‌های غیراستاندارد حذف شده و ایستگاه‌های جدید با تجهیزات به‌روز جایگزین شده‌اند و در حال حاضر ۳۴ ایستگاه هواشناسی در سطح استان البرز فعال هستند.

بهاروند احمدی با اشاره به میزان بارش‌های سال آبی جاری بیان کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میانگین بارندگی استان ۱۳۸.۴ میلی‌متر بوده که در مقایسه با میانگین بلندمدت ۲۰۸.۱ میلی‌متری، نشان‌دهنده ۶۹.۷ میلی‌متر کم‌بارشی است.

مدیرکل هواشناسی استان البرز تصریح کرد: استان البرز در جایگاه دوازدهم کم‌بارشی در کشور قرار دارد و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و لرستان بیشترین کم‌بارشی را تجربه کرده‌اند.

وی همچنین در خصوص وضعیت دمایی زمستان امسال خاطرنشان کرد: میانگین دمای کمینه منفی ۵.۳ درجه سانتی‌گراد بوده که برابر با میانگین بلندمدت است اما پاییز امسال با یک درجه افزایش دما نسبت به نرمال همراه بود.

وی درباره پیش‌بینی وضعیت جوی در ماه‌های آینده گفت: بر اساس مدل‌های اقلیمی، انتظار می‌رود بارش‌های فصل بهار در محدوده نرمال یا کمی کمتر از نرمال باشد. همچنین دمای هوا احتمالاً در محدوده نرمال تا یک درجه بالاتر از نرمال خواهد بود.

بهاروند احمدی با بیان اینکه خشکسالی همچنان در استان البرز ادامه دارد و بارش‌های اخیر نمی‌تواند کمبود بارش‌های گذشته را جبران کند، به اهمیت نقش این اداره در مدیریت بحران اشاره کرد و افزود: هواشناسی استان عضو اصلی ستاد مدیریت بحران است و هشدارهای جوی به این ستاد اعلام می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان البرز همچنین از آماده‌باش هواشناسی استان در ایام نوروز خبر داد و اعلام کرد: همکاران ما در ایام تعطیلات به‌صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارند و اطلاعات جوی از طریق سامانه ۱۳۴ در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به روز جهانی هواشناسی که سوم فروردین‌ماه است، بیان کرد: شعار امسال سازمان جهانی هواشناسی «همه با هم به سوی رفع خلا هشدار سریع» است که بر اهمیت هشدارهای سریع برای حفاظت از جان و مال مردم تأکید دارد.

بهاروند احمدی از تصویب سند ارائه پیش‌بینی ویژه برای جاده چالوس خبر داد و گفت: بر اساس این سند، هواشناسی استان‌های البرز، تهران و مازندران موظف شده‌اند کارگروه‌های تخصصی برای پیش‌بینی وضعیت جوی این محور تشکیل دهند و اطلاعات لازم را در اختیار پلیس راه و راهداری قرار دهند.

کد خبر: ۳۳۰٬۸۶۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha