به گزارش خبرنگار بازار، عبدالرضا گلپایگانی عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از پروژههای بازآفرینی محلههای شهر زنجان در جمع خبرنگاران، گفت: طبق آمارهای جهانی ۱۵ درصد جمعیت مردم دنیا در حاشیهنشینی زندگی میکنند و در ایران این عدد کمتر و حدود ۶.۵ درصد است اما همین مقدار هم باید کاهش یابد و نباید این آمار هم در ایران باشد و فضا در شأن مردم ایران تجهیز شود.
وی ابراز کرد: تعریف برای بافتهای فرسوده دامنه گستردهای دارد و علاوه بر ناپایداری سازهای و نبود دسترسی مناسب، مواردی مثل مسائل اجتماعی، بهداشتی و آسیبهای اجتماعی که به ناکارآمدی محله دامن میزند، به معیارهای بافت فرسوده اضافه شده است.
مدیرعامل شرکت بازافرینی شهری ایران گفت: از طرف دیگر مساحت بافتهای فرسوده عدد قابل توجهی است که باید به مرور و با کمک مردم بهسازی شود و فضای شهری مناسبی برای مردم فراهم کنیم.
گلپایگانی با بیان اینکه در برنامه، پیشرفت هفتم تکلیفی برای بافتهای فرسوده پیشبینی شده که سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی باید نوسازی شود، تصریح کرد: بستههای تشویقی برای مردم و سرمایهگذاران متناسب با شرایط شهرها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این طرح بخش عمده تمرکز روی ارتقای کیفیت شهری و زندگی مردم از راه نوسازی و تأمین سرانههای خدماتی محلهها است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح «کلید به کلید» در قانون برنامه آمده و آییننامهای برای آن تنظیم شد و در هیئت دولت به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: این طرح کمک میکند، از ظرفیت دارایی دولت که عمدتا زمین است برای اجرای پروژههای شهری استفاده شود.
گلپایگانی با بیان اینکه باید قراردادهای تیپ تهیه شود و امیدواریم سرانجام خوبی داشته باشد، افزود: در این طرح در مقابل واگذاری زمین برای اجرای خیابان یا دیگر پروژهها دولت زمین معوض یا آپارتمان ساخته شده معوض به مردم میدهد تا این نوسازی، تأمین سرانهها و اجرای شبکه معابر اتفاق بیفتد.
وی افزود: ۸۰ درصد بناها در کشور پایدار هستند و تلاش داریم تا به ارتقای شأنیت محلهها و کیفیت زندگی مردم کمک کنیم و پروژههای خوبی برای ارتقای کیفیت فضای شهری، ارتقای شانیت محلهها و رفع مشکلات ترافیک و رفت و آمد مردم انجام شده است.
مدیرعامل شرکت بازافرینی شهری ایران، با اشاره به برنامه آغاز پروژههایی برای بهبود وضعیت بافتهای ناکارآمد در زنجان، یادآور شد: امروز از منطقه بیسیم بازدید کردیم و مسائل مالی، فنی و اجتماعی مورد گفتوگو قرار گرفت و امیدواریم با یک برنامه تدوین شده در محورهای مختلف کار را پیش ببریم و گام موثری برای بهبود زندگی در این منطقه برداریم.
نظر شما