بازار؛ گروه بین الملل: قیمت جهانی طلا پس از تشکیل الگوی سقف دوقلو در روز جمعه با روند اصلاحی در کوتاه مدت مواجه شده و از پیک قیمت ۲۹۴۰ دلاری خود سقوط کرد. با اینحال، باید در نظر داشت که این اصلاح قیمت را به هیچ روی نباید به چشم آغاز روند نزولی برای طلا در نظر گرفته و صرفا می توان آن را به چشم اصلاح از محدوده اشباع خرید نگاه کرد که امری کاملا طبیعی در بازارهای مالی است.
مجموع شرایط فاندامنتال حاکم بر اقتصاد جهانی نشانگر ادامه روند رو به رشد طلا طی هفته های آتی داشته و هیچ فاکتور مهم و قابل توجهی که بتواند قیمت طلا را به عقب بازگرداند به چشم نمی خورد.
شاخص دلار در روز دوشنبه همچنان در کانال ۱۰۶ قرار داشته که نشانگر ادامه عقب نشینی های پی در پی در بازار فارکس است. همانطور که می دانیم، تضعیف شاخص دلار به سود طلا، نقره و حتی بازار فلزات اساسی بوده و باید گفت که وضعیت کنونی دلار تنها منجر به رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی خواهد شد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی شورای جهانی طلا (WGC) بانک های مرکزی جهان برای سومین سال پیاپی در خرید طلا رکورد شکنی کرده و تنها طی یک سال گذشته، بیش از هزار تن طلا خریداری کرده اند.
فاکتور دیگری که در تعیین روند قیمت طلا تاثیر به سزایی دارد، میزان بازدهی اوراق قرضه خزینه داری آمریکا است که درست مانند شاخص دلار، رابطه ای معکوس با طلا دارد. بازدهی این اوراق نیز در حال حاضر کاهشی بوده و احتمالا مشتریان بیشتری طی روزها و هفته های آتی دارایی خود را از اوراق قرضه به سمت بازار طلا سوق خواهند داد.
حضور گسترده و سنگین سرمایه گذاران سازمانی و بانک های مرکزی در بازار طلا
سیاست های بانک های مرکزی بزرگ جهان همچون فدرال رزرو آمریکا یا بانک مرکزی اروپا تا حد زیادی بر تعیین روند قیمت طلا موثر هستند. از سوی دیگر، گزارش ها حاکی از خریدهای سنگین سرمایه گذاران سازمانی مانند صندوق های بازنشستگی آمریکا بر روی صندوق های ETF طلا است. بر اساس آمار ارائه شده از سوی شورای جهانی طلا (WGC) بانک های مرکزی جهان برای سومین سال پیاپی در خرید طلا رکورد شکنی کرده و تنها طی یک سال گذشته، بیش از هزار تن طلا خریداری کرده اند.
می توان گفت که جای ترسی برای سرمایه گذاران در صورت شکل گیری روند اصلاحی در کوتاه مدت وجود نداشته و صرفا می بایست به چنین مواردی از اصلاح قیمت، به چشم فرصت خرید نگاه کرد و نه شکل گیری روند خرسی و نزولی.
از سوی دیگر، از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میزان خرید طلا از سوی سرمایه گذاران سازمانی بیش از ۵۴ درصد افزایش داشته که حاکی از شیوع ترس از رشد تورم در پی وضع تعرفه های سنگین ترامپ بر واردات و شکل گیری فاز جدید از جنگ تجاری میان آمریکا و چین است.
تحلیل تکنیکال بازار طلا
نگاهی به نمودار قیمت طلا نشان می دهد که قیمت یک چکش خرسی تشکیل داده که این چکش از محدوده مقاومت مهم و کلیدی طلا یعنی ۳ هزار دلار آغاز می شود. طلا برای دومین بار طی روزهای گذشته موفق به شکست مقاومت ۲۹۴۲ دلاری خود نشده و الگوی چکش را تشکیل داده است. تشکیل این الگو سبب می شود تا به احتمال زیاد، طلا در بازه زمانی کوتاه مدت روند اصلاحی تازه خود را به سمت حمایت ۲۷۹۵ دلاری آغاز نماید.
اما توجه داشته باشید که قیمت طلا در میان مدت، همچنان در گوه صعودی قیمت قرار داشته و کانال قیمت نیز همانطور که در نمودار ملاحظه می کنید، همچنان صعودی است. با این حساب، می توان گفت که جای ترسی برای سرمایه گذاران در صورت شکل گیری روند اصلاحی در کوتاه مدت وجود نداشته و صرفا می بایست به چنین مواردی از اصلاح قیمت، به چشم فرصت خرید نگاه کرد و نه شکل گیری روند خرسی و نزولی.
نظر شما