استاندارد فضای اداری برای هر نفر | ۷ عامل موثر

استاندارد فضای اداری برای هر نفر | ۷ عامل موثر

طراحی مناسب فضای اداری، علاوه‌بر ارتقای عملکرد سازمان‌ها در کاهش استرس، خستگی و آسیب‌های جسمی کارکنان نقش مهمی ایفا کند.

به گزارش بازار، طراحی مناسب فضای اداری، علاوه‌بر ارتقای عملکرد سازمان‌ها در کاهش استرس، خستگی و آسیب‌های جسمی کارکنان نقش مهمی ایفا کند. مساحت فضای اداری به‌ازای هر نفر معمولاً بین ۷.۵ تا ۱۶ متر مربع متغیر است. این میزان بستگی به نوع فضای اداری، طراحی محیط کار و نیازهای خاص شرکت دارد. در ادامه به بررسی استاندارد فضای اداری برای هر نفر می‌پردازیم و الزامات اصلی این فضاها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

عوامل مؤثر بر فضای اداری

توضیحات

نوع کار و فعالیت‌ها

برای کارهای تیمی و گروهی، فضای باز و مشترک مناسب‌تر است، ولی برای کارهای تخصصی، اتاق خصوصی نیاز است تا کارکنان بدون حواس‌پرتی کار کنند.

فرهنگ سازمانی

در سازمان‌های متمایل به همکاری و تعامل، فضای باز و اشتراکی مناسب است. در سازمان‌هایی که به حفظ حریم خصوصی توجه دارند، اتاق‌های خصوصی یا پارتیشن‌های دوجداره بهتر هستند.

مدل کاری سازمان

در سازمان‌هایی که افراد به‌صورت ترکیبی (خانه و دفتر) کار می‌کنند، فضای اداری برای هر نفر کمتر است. استفاده از پارتیشن‌های متحرک برای انعطاف‌پذیری مفید است.

تعداد کارکنان

سازمان‌های بزرگ به فضای بیشتری نیاز دارند. همچنین، به فضاهای اضافی مانند اتاق‌های جلسات و فضاهای مشترک برای برگزاری جلسات نیاز است.

نوع تجهیزات و فناوری

اتاق‌هایی که از فناوری‌های پیشرفته استفاده می‌کنند (مثل ویدئو کنفرانس)، نیاز به فضای اضافی برای تجهیزات جانبی و اتاق‌های جلسات دارند.

رفاه و ایمنی کارکنان

نورپردازی مناسب و شرایط ایمنی (مثل مسیرهای اضطراری و سیستم‌های آتش‌نشانی) باید در نظر گرفته شود. پارتیشن‌های فریم‌لس و شیشه‌ای می‌توانند نور کافی را فراهم کنند.

هزینه‌ها و بودجه

محدودیت‌های مالی می‌توانند باعث کاهش فضای اداری یا نیاز به استفاده بهینه از فضا شوند. پارتیشن‌ها می‌توانند راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه باشند.

 انواع فضای اداری برای اختصاص‌دادن به هر نفر

مساحت موردنیاز برای هر نفر بستگی به نیازهای سازمان، نوع کار و نحوه تعامل میان کارکنان دارد. به گفته وب‌سایت officespacesoftware.com:

«ایجاد یک محیط فیزیکی اداری خاص برای تعداد کارمندانی که از آن استفاده خواهند کرد، امری ضروری است. این وظیفه عمدتاً برعهده مدیر تسهیلات یا هر متخصص دیگر در زمینه مدیریت محیط کار است. برای ایجاد چنین فضایی، آن‌ها باید توسعه شرکت و افزایش کارکنان را در آینده پیش‌بینی و برای آن برنامه‌ریزی کنند، درعین‌حال باید یک چیدمان اداری مؤثر برای افرادی که درحال‌حاضر از فضا استفاده می‌کنند، ایجاد کنند». 

در ادامه چند نوع فضای اداری رایج را معرفی می‌کنیم و نحوه اختصاص مساحت به هر نفر را شرح می‌دهیم:

فضای اداری باز

محیط بزرگ، بدون دیوارهای تقسیم‌کننده که کارکنان در کنار یکدیگر در یک فضای مشترک کار می‌کنند از خصوصیات این فضا به حساب می‌آید. استفاده از پارتیشن‌های شفاف در چنین فضایی، علاوه‌بر حفظ ارتباط میان افراد، فضای شخصی بیشتری ایجاد می‌کند. استاندارد فضای اداری برای هر نفر در فضای اداری باز حدود ۷.۵ تا ۹ مترمربع است.

اتاق خصوصی

این فضاها شامل اتاق‌های مجزا برای فرد یا گروهی از کارکنان هستند که نیاز به حریم خصوصی بیشتری دارند. ایجاد دیوارهای موقت به‌وسیله پارتیشن به افراد این امکان را می‌دهد که علاوه‌بر داشتن فضای شخصی بیشتر، امکان برقراری ارتباط با دیگران را نیز داشته باشند. مساحت استاندارد این فضاها حدود ۱۱ تا ۲۳ مترمربع به‌ازای هر نفر است.

اتاق نیمه‌خصوصی

به فضایی با دیوارهای کوتاه که کارکنان می‌توانند در آنجا کار کنند؛ ولی همچنان در یک فضای مشترک قرار بگیرند، فضای نیمه‌خصوصی گفته می‌شود. حریم خصوصی در این فضا نسبت به فضای اداری باز، بیشتر است و برای کارهای فردی یا کارهای تیمی کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. استاندارد فضای اداری برای هر نفر حدود ۹ تا ۱۴ مترمربع است.

اتاق کاری مشترک

اتاق‌هایی که به چندین کارمند اختصاص داده شده‌اند و افراد به‌طور مشترک از آن فضا استفاده می‌کنند از ویژگی‌های اتاق کاری مشترک به حساب می‌آیند. مساحت چنین فضایی حدود ۷ تا ۹ متر مربع به‌ازای هر نفر است.

هریک از این فضاها با توجه به نوع نیازهای کاری و فرهنگی سازمان، ممکن است تغییراتی داشته باشند.

استاندارد فضای اداری برای هر نفر | 7 عامل موثر

 چه عواملی بر استاندارد فضای اداری برای هر نفر تأثیر می‌گذارد؟

عوامل متعددی مثل: نیازهای سازمانی، راحتی کارکنان و کارایی محیط کار می‌توانند مساحت موردنیاز برای کارکنان را  تحت تأثیر قرار بدهند. در این بخش به برخی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر فضای اداری اشاره می‌کنیم:

●    نوع کار و فعالیت‌ها: برای کارهای تیمی، خلاقانه و گروهی، فضای باز و مشترک مناسب‌تر است؛ زیرا امکان تعامل و همکاری را افزایش می‌دهد؛ ولی کارهای تخصصی، نیازمند اتاق خصوصی هستند تا کارکنان بدون حواس‌پرتی، وظایف خود را انجام بدهند.
●    فرهنگ سازمانی: اگر سازمان به‌دنبال تقویت همکاری و تعامل باشد، فضای باز و اشتراکی انتخاب مناسب‌تری است؛ اما در سازمان‌هایی که به حفظ حریم خصوصی کارکنان اولویت می‌دهند، اتاق خصوصی می‌تواند گزینه بهتری باشد. در این مورد استفاده از پارتیشن‌های دوجداره می‌تواند فضای مستقلی را برای افراد ایجاد کند.
●    مدل کاری سازمان: اگر افراد به‌صورت ترکیبی در خانه و دفتر، وظایف خود را انجام می‌دهند، استاندارد فضای اداری برای هر نفر کمتر خواهد شد. در چنین مواردی استفاده از پارتیشن‌های متحرک برای تغییر مساحت اداری و حفظ حریم شخصی افراد مفید است. به نقل از وب‌سایت سهلان درباره پارتیشن دو جداره:

«پارتیشن متحرک راه‌حلی مناسب برای ایجاد فضایی انعطاف‌پذیر راحت و زیبا است. با استفاده از پارتیشن متحرک می‌توانید هر زمان که نیاز داشتید، به‌راحتی فضای خود را بخش‌بندی و دوباره آن را یکپارچه کنید».

استاندارد فضای اداری برای هر نفر | 7 عامل موثر

●    تعداد کارکنان: سازمان‌های بزرگ که تعداد زیادی کارمند دارند، نیاز به فضای بیشتری دارند. اگر تیم‌های مختلف یا جلسات متعددی برگزار می‌شود به فضاهای اضافی مانند اتاق‌های جلسات و فضاهای مشترک نیاز است.
●    نوع تجهیزات و فناوری: در اتاق‌هایی که از فناوری‌های پیشرفته مانند ویدئو کنفرانس یا سیستم‌های هوشمند استفاده می‌شود، ممکن است فضای بیشتری برای تجهیزات جانبی و اتاق‌های جلسات نیاز باشد. 
●    رفاه و ایمنی کارکنان: توجه به نورپردازی مناسب برای ایجاد محیطی سالم و راحت از دیگر عوامل مهم در تعیین فضای اداری است. پارتیشن‌های فریم‌لس و شیشه‌ای می‌توانند شرایط را برای عبور نور کافی فراهم کنند. در ضمن، فضای اداری باید از لحاظ ایمنی، مثل مسیرهای اضطراری، خروجی‌ها و سیستم‌های آتش‌نشانی، تجهیز شده باشد.
●    هزینه‌ها و بودجه: هزینه‌های تقسیم بندی فضای اداری می‌تواند بر تصمیم‌گیری در مورد میزان فضای موردنیاز تأثیر بگذارد. شرکت‌ها ممکن است به‌دلیل محدودیت‌های مالی نیاز به فضاهای کوچک‌تر یا استفاده بهینه از فضا داشته باشند. در این مورد نیز استفاده از پارتیشن‌، یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه‌حل‌هاست.

عوامل ذکرشده می‌توانند به سازمان‌ها کمک کنند تا فضایی مناسب و کارآمد برای کارکنان خود طراحی کنند و بهره‌وری و رضایت شغلی‌شان را افزایش بدهند.

سخن پایانی

در شرایط امروزی با توجه به نیاز به انعطاف بیشتر در فضای کاری، سازمان‌ها باید به‌دقت بررسی کنند که چه نوع فضایی برای کارکنان‌شان مناسب است و چگونه می‌توانند از فضای موجود به بهترین شکل استفاده کنند. استاندارد فضای اداری برای هر نفر به عوامل متعددی مانند تعاملات تیمی، حریم خصوصی، استفاده از فناوری‌های نوین و راحتی کارکنان بستگی دارد که می‌تواند به ایجاد یک محیط کار مؤثر و پویا منجر شود.
شرکت سهلان با ارائه خدمات طراحی و ساخت پارتیشن‌های مدرن از مرحله طراحی تا اجرای نهایی در کنار شما خواهد بود. این شرکت با ارائه خدمات پشتیبانی حرفه‌ای، همواره تلاش می‌کند تا راحتی و اطمینان خاطر را برای شما در طول فرایند طراحی و نصب فراهم آورد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت سهلان مراجعه کنید.

کد خبر: ۳۲۶٬۰۷۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha