۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
تامین نیاز بازار خودرو مشروط بر رشد تیراژ تولید| وزارت صمت چه چالش های را باید رفع کند؟
بازار گزارش می دهد؛

تامین نیاز بازار خودرو مشروط بر رشد تیراژ تولید| وزارت صمت چه چالش های را باید رفع کند؟

افزایش تیراژ تولید می تواند سبب رشد عرضه و تامین نیاز بازار خودرو داخل شود که این امر مستلزم رویکردی هماهنگ از سوی دولت و وزارت صمت جهت رفع موانع تولید و حمایت از خودروسازان بزرگ کشور است.

بازار؛ گروه خودرو: افزایش تیراژ تولید خودرو ارتباط مستقیم با رشد عرضه و تأمین نیاز بازار دارد. در صورت رشد عرضه به بازار، وضعیت تأمین نیاز مشتریان بهبود می‌ یابد و فاصله قیمت خودرو از کارخانه تا بازار کاهش خواهد یافت. علاوه بر این، افزایش تیراژ تولید خودرو می‌ تواند به کاهش هزینه‌ های تولید و رقابت میان خودروسازان منجر شود که در نهایت افت تقاضای کاذب را به دنبال خواهد داشت.

برای تحقق افزایش تیراژ تولید و تأمین نیاز بازار خودرو، دولت باید توجه ویژه ‌ای به زیرساخت‌ ها، تامین مواد اولیه و نیازهای حقیقی مصرف ‌کنندگان داشته باشد. دولت باید نقش حمایتی و نظارتی خود در صنعت خودروسازی را با اتخاذ سیاست ‌های مبتنی بر رفع موانع تولید و رشد تیراژ پر رنگ ‌تر کند. وزارت صمت نیز باید سیاست ‌های نهادهای مرتبط با صنعت خودرو را هماهنگ و متوازن سازد تا با حمایت از دو غول خودروسازی بزرگ کشور، نیاز بازار خودرو همزمان با سود دهی صنایع خودروسازی تامین شود.

دولت باید با وضع قوانین جدید مالی، وام‌ های کم‌ بهره، تسهیلات مالی و حمایت ‌های یارانه ‌ای برای خرید مواد اولیه را در اختیار صنعت خودروسازی قرار دهد تا رشد تیراژ تولید و عرضه ممکن شود

نخستین گام افزایش تیراژ و عرضه؛ تغییر سیاست‌ های بانکی

یکی از عوامل اصلی برای افزایش تیراژ تولید و عرضه خودرو به بازار، تغییر سیاست ‌های مالی و بانکی است. دولت باید با وضع قوانین جدید مالی، وام‌ های کم‌ بهره، تسهیلات مالی و حمایت ‌های یارانه ‌ای برای خرید مواد اولیه را در اختیار صنعت خودروسازی قرار دهد تا رشد تیراژ تولید و عرضه ممکن شود.

تقویت وضعیت مالی خودروسازان تنها از طریق اصلاح سیاست ‌های انقباضی بانک ‌ها صورت نمی‌گیرد، بلکه وزارت صمت نیز باید تغییراتی در سیاست ‌های فروش، قیمت‌گذاری و فرآیندهای صدور مجوز برای صنایع خودروسازی ایجاد کند. تغییر مقررات صدور مجوزها و کاهش فرآیند های بروکراتیک می‌ تواند سرعت تولید خودروها را افزایش دهد. تسهیل در دریافت مجوزهای تولید و کاهش زمان اداری، امکان تمرکز بیشتر خودروسازان بر روی برنامه ‌ریزی ‌های تولید را فراهم خواهد کرد.

شرط دوم افزایش تیراژ؛ تسهیل واردات مواد اولیه و تقویت زیرساخت لجستیک

یکی از چالش ‌های عمده در افزایش تیراژ تولید خودرو، تأمین به ‌موقع و با کیفیت مواد اولیه است. عدم هماهنگی بین وزارت صمت و گمرک، سبب انباشت مواد اولیه در انبارهای گمرک می ‌شود که این تاخیر در واردات به‌طور مستقیم بر روند تولید خودرو تاثیر منفی می‌ گذارد. دولت چهاردهم باید علاوه بر تسهیل فرآیندهای واردات، تعرفه ‌های گمرکی برای مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خودروسازان را کاهش دهد.

این اقدامات نه تنها روند تولید خودرو را تسریع می‌ کند، بلکه هزینه ‌های تمام ‌شده ساخت خودرو را نیز کاهش خواهد داد. همچنین، دولت باید زیرساخت ‌های حمل و نقل و لجستیک را تقویت کند. این امر می ‌تواند باعث بهبود روند تأمین به‌ موقع مواد اولیه و تسهیل عرضه خودرو به بازار شود که در نهایت نیاز مشتریان را سریع‌تر تامین می ‌کند. متاسفانه، بخش لجستیک صنعت خودروسازی تاکنون به فراموشی سپرده شده و نیازمند اصلاحات اساسی در دولت فعلی است.

تامین نیاز بازار خودرو مشروط بر رشد تیراژ تولید| وزارت صمت چه چالش های را باید رفع کند؟

اگر دولت بتواند وضعیت مالی خودروسازان و قطعه‌سازان را تقویت و ارز مورد نیاز برای تامین مواد اولیه را به موقع در اختیار آن ‌ها قرار دهد، توانایی خودروسازان در عرضه خودرو به بازار همگام با افزایش تیراژ تولید خواهد بود

شرط سوم افزایش عرضه خودرو؛ تامین به موقع قطعات

افزایش تیراژ خودروسازان ارتباط مستقیمی با تامین به ‌موقع قطعات و عدم وقفه در روند تولید دارد. یکی از مشکلات اساسی در این زمینه، «قیمت‌گذاری دستوری» است که به‌طور غیر مستقیم باعث تاخیر در تأمین قطعات و کندی فرآیند تولید می ‌شود. نقدینگی پایین در قطعه‌سازان و کاهش ورودی مالی به خودروسازان موجب شده است که حجم زنجیره تامین به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

اگر دولت بتواند وضعیت مالی خودروسازان و قطعه‌سازان را تقویت و ارز مورد نیاز برای تامین مواد اولیه را به موقع در اختیار آن ‌ها قرار دهد، توانایی خودروسازان در عرضه خودرو به بازار همگام با افزایش تیراژ تولید خواهد بود. همچنین، معمولاً در ابتدای هر سال، خودروسازان برنامه تولید خود را مطابق با اعلام وزارت صمت تنظیم می ‌کنند، اما به دلیل وقفه در تامین نهاده ‌های تولید، اختلال در برنامه ‌ریزی‌ ها و کاهش تیراژ اجتناب ‌ناپذیر است.

گروه صنعتی ایران ‌خودرو و گروه خودروسازی سایپا به‌ طور عمده مطابق با تقاضای بازار داخلی تولید دارند

شرط چهارم؛ حمایت از خودروسازان باتوجه به ظرفیت تولید آن ها

گروه صنعتی ایران ‌خودرو و گروه خودروسازی سایپا به‌ طور عمده مطابق با تقاضای بازار داخلی تولید دارند. زمانی که قطعات خودرو به‌موقع تامین شوند، خطوط تولید خودروسازان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه و سریعا به تقاضای مشتریان پاسخ خواهند داد. در این راستا، باید به وزارت صمت یادآور شد که هر چه بیشتر توانایی خودروسازان در ساختار مالی و زنجیره تأمین تقویت شود، به همان میزان تولید و عرضه خودرو افزایش خواهد یافت.

در نهایت؛ رشد تولید و تامین نیاز بازار نیازمند هماهنگی

برای افزایش تیراژ تولید و تامین تقاضا بازار خودرو داخل، یک رویکرد چندجانبه نیاز هست که شامل حمایت ‌های دولت، نوسازی صنایع خودروسازی، بهبود کیفیت قطعات، کاهش هزینه‌های تولید و تامین به موقع ارز است. با توجه به این عوامل، خودروسازان می ‌توانند ظرفیت تولید خود را افزایش و به تدریج بیشترین نیاز بازار را تامین کنند.

اقدامات هماهنگ دولت و وزارت صمت می‌ تواند ظرفیت تولید خودرو را به‌طور قابل توجهی افزایش و بازار خودرو را به سمت رقابت‌ پذیری، شفافیت و پاسخگویی به نیاز واقعی مشتریان هدایت کند. چنین رویکردی نه تنها موجب رونق صنعت خودروسازی می شود، بلکه به رشد اقتصادی کشور و افزایش اشتغالزایی در این صنعت نیز کمک خواهد کرد. البته تمام این موارد مشروط بر تدوین و الزام به اجرای یک سند بالادستی در جاده مخصوص است.

کد خبر: ۳۱۲٬۲۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha