۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
نوبرانه‌های بهاری و احیای منابع آبی مازندران؛ «آب» موتور محرک رونق اقتصادی و کشاورزی
بازار گزارش می‌دهد؛

نوبرانه‌های بهاری و احیای منابع آبی مازندران؛ «آب» موتور محرک رونق اقتصادی و کشاورزی

بارش‌های آخر زمستانی و نوبرانه نوروزی حال منابع آبی را در مازندران بهتر از گذشته کرده و منجر به رونق گردشگری آبی و اقتصاد محلی شده است.

بازار، گروه استان‌ها: ذخیره حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعبی آب در پشت سدها و پرشدگی آب بندان ها در نوروز، شادی کشاورزان و مسافران را درپی داشته است. مازندران اگرچه پرآب است اما در سال های گذشته خشکسالی های مستمر و پی درپی را تجربه کرده بود، به گونه ای که کشت بسیاری از محصولات آب بر در برخی نواحی استان با محدودیت هایی روبرو شد.

از سوی دیگر برنج و شالیکاری شغل اصلی کشاورزان و مردمان این استان محسوب می شود و به دلیل کم آبی،‌کشت دوم برنج در نواحی مرکزی و شرقی استان در سال های گذشته ممنوع شده بود و برخی از کشاورزان نیز به خشکه کاری برنج روی آورده بودند.

نوبت روزهای خوش کشاورزی

وضعیت مناسب منابع آبی در سال جاری، روزهای خوشی را برای کشاورزی و شالیکاری در استان نوید داده است. همچنین بارندگی های نوبرانه نوروزی، سبب شد تا سد میجران رامسر و البرز در سوادکوه سرریز کند و سد شهید رجایی ساری نیز در نوبت سرریزشدن است.

در مازندران بیش از ۸۰۰ آب بندان، ۱۰ سد و ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر وجود دارد و ظرفیت های مناسبی را برای گردشگری آبی ایجاد کرده است. این درحالی که سال قبل سه میلیون نفر از جاذبه های آبی در استان بازدید کردند.

در مخزن ۱۶۲ میلیون متر مکعبی سد شهید رجایی ساری اکنون بیش از ۱۵۱ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است

مجموعه گردشگری برنجستانک در سوادکوه شمالی، مجموعه گردشگری الیمالات در شهرستان نور، مجموعه گردشگری سد شیاده بابل، مجتمع تفریحی آویدر سد خاکی صلاح‌الدین‌کلا در نوشهر، مجموعه تاریخی باغ جهانی عباس‌آباد بهشهر، مجموعه گردشگری آبی دریاچه ولشت چالوس، زیرساخت‌های گردشگری دریاچه شورمست سوادکوه، مجموعه گردشگری آب‌بندان الندان چهاردانگه ساری، آب‌بندان دشت نور در شهرستان نور، چشمه گرگین‌آباد ساری و دریاچه دریوک کلاردشت نقاط شاخصی از گردشگری آبی در مازندران هستند.

ساعات خوش گردشگری

عقیل حسینی یک مسافر تهرانی که از سد شیاده بابل بازدید کرده بود در گفتگو با بازار می گوید: جاذبه های آبی و گردشگری مازندران متنوع و زیبا است و لحظات خوبی را برای مسافران ایجاد کرده است. لازم است زیرساخت ها و امکانات موجود در تاسیسات آبی گردشگری تقویت شود با این حال نوروز و بهارگردی در حاشیه سد و رودخانه فرح بخش است.

حیدر داودیان مدیرعامل آب منطقه ای مازندران نیز با اشاره به این که طرح های گردشگری براساس کتابچه توسط سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی ایجاد شده است، آن را در بهبود معیشت حاشیه نشینان و ایجاد اشتغال موثر خواند.

وی مدیریت اصولی حضور مسافران و گردشگران را از جمله مزیت های ایجاد طرح های تاسیسات گردشگری آبی در استان بیان کرد و افزود: گردشگری مدیریت شده و نظام مند را از دیگر مزیت ها می دانیم لیکن گردشگری آبی در مازندران فقط به ساحل و دریا محدود نیست و وجود رودخانه، سدها، چشمه و آبشارها و آب بندان ها ظرفیت های بی بدیلی را در حوزه گردشگری ایجاد کرده اند.

این مقام مسئول ضمن بیان اینکه هم اکنون ۱۶ پروژه گردشگری آبی در مازندران توسط بخش خصوصی اجرا شده است و حضور مسافران نوروزی برای بهره گیری از این جاذبه ها پرشمار و چشمگیر است، تاکید کرد: این جاذبه ها در مدیریت صنعت گردشگری تاثیر مثبتی دارند و در پیشگیری از آسیب‌ و تخریب محیط زیست نیز نقش مهمی دارد.

نوبرانه‌های بهاری و احیای منابع آبی مازندران؛ «آب» موتور محرک رونق اقتصادی و کشاورزی

کشاورزان دلگرم شدند/ ذخیره ۲۹۴ میلیون مترمکعبی سدها

علاوه بر گردشگری، وضعیت خوب منابع آبی استان در پشت سدها کشاورزان استان را به کشت و کار دلگرم کرده است. مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ذخیره آب در مخزن سدهای مازندران به لطف بارندگی‌های مناسب چند هفته اخیر، از ۲۹۴ میلیون متر مکعب در نیمه اسفند ۱۴۰۳ با افزایش ۳۴ میلیون مترمکعبی به ۳۲۸ میلیون متر مکعب رسید و اکنون ۷۴ درصد ظرفیت آبگیری سدهای استان پر است.

جواد دادویه با بیان این‌که سد شهید رجایی ساری در آستانه سرریز شدن قرار دارد، اظهار کرد: خوشبختانه با بارندگی‌های مناسبی که در چند هفته اخیر داشتیم، شاهد سرریز شدن سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در سوادکوه شمالی و سد میجران در رامسر بودیم و پرشدگی مخزن سد شهید رجایی ساری هم به ۹۳ درصد رسیده است.

مازندران ۳۰۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد و سالانه هفت و نیم میلیون تن انواع محصولات در استان تولید می شود

وی افزود: در مخزن ۱۶۲ میلیون متر مکعبی سد شهید رجایی ساری اکنون بیش از ۱۵۱ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده که نسبت به ذخیره ۶۴ میلیون متر مکعبی این سد در ۱۰ فروردین ۱۴۰۳، حدود ۱۳۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

گردشگری تاسیسات آبی

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: سد آیت‌الله صالحی مازندرانی هم که در چهارمین روز فروردین سرریز شد، در تاریخ مشابه سال گذشته ۱۳۴ میلیون متر مکعب آب داشت و اکنون با افزایش ۵.۵ درصدی در حال سرریز است.

دادویه درباره پیش‌بینی‌ها بابت سرریز سد شهید رجایی ساری گفت: از آخرین سرریز سد شهید رجایی که فروردین ۱۳۹۹ بود چهار سال می‌گذرد و در صورت سرریز شدن این سد در ماه جاری، برای هشتمین از زمان بهره‌برداری شاهد سرریز سد شهید رجایی ساری خواهیم بود.

مازندران ۳۰۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد و سالانه هفت و نیم میلیون تن انواع محصولات در استان تولید می شود.

کد خبر: ۳۳۳٬۴۹۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha