۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
معاملات مثبت با وجود ریسک ها نشانه چیست؟
یادداشت؛

معاملات مثبت با وجود ریسک ها نشانه چیست؟

سارا فلاح معتقد است که در حال حاضر معاملات عجیب است زیرا با تشدید ریسک بازار مجددا با عرضه مواجه خواهد شد و تنها در صورت ثبات نسبی رشد آغاز می شود.

بازار؛ گروه بورس: سارا فلاح در یادداشتی به وضعیت بازار سهام بعد از تغییر دامنه نوسان از یک درصد به سه درصد پرداخته است. بازار سرمایه همزمان باز کردن محدوده دامنه نوسان وضعیت خوبی داشت و ارزش معاملات خرد سهام به ۳/۹ همت رسید که در مقطع فعلی و با توجه به شرایط بسیار قابل قبول است. این وضعیت بازار نشان دهنده این است که بازار تا حدی نسبت به ریسک احتمال جنگ موضعش نرم تر شده است. اما از نظر بنده این خوش بینی اندکی غیر منطقی وعجولانه به نظر می رسد و با تشدید ریسک بازار مجددا بازار مجددا با عرضه مواجه خواهد شد و تنها در صورت ثبات نسبی می توانیم با اطمینان از رشد بازار صحبت کنیم.

در ارتباط با محدودیت دامنه نوسان و افزایش مجدد آن نیز باید بگوییم اقدام خوبی بود و این اقدام حتی باید زودتر انجام میشد و بازار قابلیت نقدشوندگی بیشتری پیدا می کرد. سازمان تنظیم‌گر باید از افزایش و کاهش سریع محدود دامنه نوسان هراسی نداشته باشد. حتی بصورت روزانه جلساتی برای بررسی وضعیت اوضاع داشته باشد. بازارساز اگرلازم باشد بصورت روزانه تصمیم به تغییرات بگیرد. با این کار هم بازار از حالت تعطیلی نسبی خارج میشود و هم نقد شوندگی بازار افزایش می یابد. از طرفی دیگر هم بازار زودتر به تعادل می رسد و هم یک سیگنال مثبت برای افزایش ارزش معاملات خرد سهام صادر می شود که ریسک موجود آنقدر ها هم‌برای بازار تهدیدی جدی نیست.

تا الان با افزایش دلار نیمایی شاهد سیگنال مثبتی بودیم و در حرف و وعده هم به وفور دم‌از این حمایت ها زده شده است. حال آزمون اصلی برای راستی آزمایی این وعده ها در تدوین بودجه دوساله انجام‌ می شود. اگر در تدوین بودجه ‌و ‌ردیف‌های مرتبط با بازار سرمایه منافع بازار در نظر گرفته شود مطمئنا سیگنال بسیار بسیار قوی به بازار صادرمی شود

نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم افزایش شیب نرخ دلار نیما است که بازار را امیداور کرده است. هرچند افزایش دلار آزاد همچنان فاصله زیادی ایجاد کرده است اما این امید می رود با ثبات شرایط و تثبیت قیمت دلار این عامل‌محرک‌خوبی برای بازار و شرکت های بزرگ ما از جمله‌پتروشیمی ها باشد.

درمورد نرخ اوراق اخز مدتی‌است که با افزایش این نرخ به حدود۳۳ درصد موجب نگرانی مجدد بازار شده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه باید اقدامات فعالانه ای جهت کنترل این نرخ با بانک مرکزی داشته باشد. از وزیر اقتصاد نیز انتظار می‌رود که فعالیت هایی در این زمینه داشته باشند. ما فعالان بازار انتظار سیاست های پولی انبساطی چندانی نداریم. ولی انتظار داریم سیاست ها انقباضی نشود و ‌شرایط به مانند مدتی پیش به نرخ سود به بازه ۲۸ تا ۳۰ درصد بازگردد.

مسئله بازار سرمایه یک موضوع جدی است، برای دولتمردان و بعنوان یک اولویت قرار گرفته است. زیرا از نگاه سیاسی و منافع سیاسی تاثیرگذار شده است. اگر دقت کرده باشید یکی از محورهای اصلی انتخابات موضوع بورس بود و این بسیار پالس مثبتی برای بازار آینده است که از بازار حمایت های کافی و وافی به عمل بیاید.

تا الان با افزایش دلار نیمایی شاهد سیگنال مثبتی بودیم و در حرف و وعده هم به وفور دم‌از این حمایت ها زده شده است. حال آزمون اصلی برای راستی آزمایی این وعده ها در تدوین بودجه دوساله انجام‌ می شود. اگر در تدوین بودجه ‌و ‌ردیف‌های مرتبط با بازار سرمایه منافع بازار در نظر گرفته شود مطمئنا سیگنال بسیار بسیار قوی به بازار صادرمی شود. این سخنان مسئولان نباید در حد حرف درمانی باقی می‌ماند و در واقعیت جامه عمل به خود بگیرد.

بزودی و در اواخر این هفته کم کم گزارش های میان دوره ای را داریم. ‌در مقطع فعلی بهترین فرصت برای فعالان ایجاد می شود که با بررسی دقیق صورت های مالی خود را آماده کنند که با ثبات شرایط پرتفوی خود را انتخاب و یا اصلاح کنند تا از الان واچ لیست خود را بروزرسانی کنند.

به طور کلی زمانیکه تغییر محسوس در ریسک نبینیم وضعیت بازار همین است و منتظر رشد با ثبات و پویا نباید بود. درمقطع کنونی همین که تعادل نسبی در بازار برقرار است و نقدشوندگی هم بهبود پیدا کرده برای بسیاری از سهامداران که قصد خروج دارند یا قصد خرید دارند خیلی خوب است.

کد خبر: ۳۰۷٬۵۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha