۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
صرفه‌جویی ۸۰ میلیون یورو با راه‌اندازی خط لوله تأمین خوراک| توقف تولید بنزین سوپر از پارسال
مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس:

صرفه‌جویی ۸۰ میلیون یورو با راه‌اندازی خط لوله تأمین خوراک| توقف تولید بنزین سوپر از پارسال

هاشمی مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس از صرفه‌جویی سالانه ۸۰ میلیون یورویی با راه‌اندازی خط لوله ۴۰ کیلومتری تأمین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس تا سه ماه آینده خبر داد و گفت: ۳۰ همت از دولت طلب کاریم.

بازار، گروه آب و انرژی: احمد هاشمی مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس در نشستی خبری درباره ظرفیت تولید بنزین در این پالایشگاه گفت: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه تولید می‌شود که حدود ۶ میلیون لیتر آن استانداردهای یورو ۴ با اکتان ۹۱ را دارد و مابقی آن مربوط به بنزین با اکتان ۸۷ است.

از سال گذشته به درخواست شرکت پالایش و پخش تولید بنزین سوپر متوقف شده چرا که تولید بنزین سوپر به دلیل کیفیت بالا ۲۰ تا ۳۰ درصد از ظرفیت تولید بنزین معمولی کم می کند. با توجه به ناترازی که کشور با آن مواجه است، هم اکنون در اولویت کاری پالایش و پخش نیست

او با بیان اینکه از سال گذشته به درخواست شرکت پالایش و پخش تولید بنزین سوپر متوقف شده است، گفت: تولید بنزین سوپر به دلیل کیفیت بالا ۲۰ تا ۳۰ درصد از ظرفیت تولید بنزین معمولی کم می کند که با توجه به ناترازی که کشور با آن مواجه است، هم اکنون در اولویت کاری پالایش و پخش نیست.

هاشمی همچنین به هزینه بالای تامین خوراک توسط کشتی اشاره کرد و گفت: بعد از مذاکرات فراوان، وزارت نفت پذیرفت که یک انشعاب از خط لوله گوره - جاسک به پالایشگاه آمده و تامین خوراک ما از این طریق انجام شود. با اجرایی شدن این پروژه از تردد حدود ۱۴۵ کشتی ۹۰ تنی جلوگیری شده و حدود ۸۰ میلیون یورو صرفه جویی به همراه دارد.

سالانه برای تامین خوراک ۱۷۰ سفر کشتی داریم که با بهره برداری از این خط لوله ۱۴۵ تای آنها حذف خواهد شد و منجر به صرفه جویی ۸۰ میلیون یورویی می شود

به گفته او، سالانه برای تامین خوراک ۱۷۰ سفر کشتی داریم که با بهره برداری از این خط لوله ۱۴۵ تای آنها حذف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با بیان اینکه احداث این خط لوله مراحل پایانی خود را طی می کند و طی ۲ الی ۳ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید، گفت: طول این خط لوله حدود ۳۷ کیلومتر بوده است.

وی افزود: کاهش ریسک و تأمین امنیت تولید فرآورده با هرگونه احتمال توقف نفتکش‌ها و کاهش هزینه‌های جابه‌جایی دریایی از مهم‌ترین مزایای راه‌اندازی این خط لوله است.

تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ همت از وزارت نفت طلب داشتیم. درخواست های متعددی را به نهادهای مختلف ارسال کردیم که طلب ما را با هزینه های مربوط به تامین خوراک و مالیات و غیره تهاتر کنند اما این کار انجام نشده است

طلب ۳۰ همتی از وزارت نفت

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ همت از وزارت نفت طلب داشتیم. درخواست های متعددی را به نهادهای مختلف ارسال کردیم که طلب ما را با هزینه های مربوط به تامین خوراک و مالیات و غیره تهاتر کنند اما این کار انجام نشده است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس همچنین به افزایش سهم ساخت داخل در تأمین تجهیزات موردنیاز این واحد پالایشی اشاره و بیان کرد: در فاصله سال‌های ۹۳ تا ۱۴۰۲ از محل تأمین قطعات و تجهیزات موردنیاز از داخل کشور در مجموع ۵۷ میلیون یورو صرفه‌جویی محقق شده است.

هاشمی دستیابی به جایگاه برتر در بهره‌وری، افزایش کیفیت فرآورده‌های تولیدی، کسب رضایتمندی مشتریان و سهامداران و حرکت به سمت پتروپالایشی شدن را از مهم‌ترین چشم‌اندازهای این واحد پالایشی اعلام و تأکید کرد: طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین، پروژه تولید روغن‌های گرید ۲ و ۳ و نیز طرح ارتقایافته کک‌سازی از مهم‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای این شرکت است که مجوزهای زیست‌محیطی طرح ارتقای کیفی محصولات سنگین دریافت شده و هم‌اکنون حدود ۱۴درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

پالایشگاه بندرعباس در مسیر پتروپالایشی شدن قرار گرفت

وی افزود: با تغییر الگوی فرایندی واحد کم‌سازی تأخیری به الگوی پتروپالایشی (Rdcc) و ۶۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری بیشتر، گام این شرکت در مسیر پتروپالایشی شدن عملی شده و افزون بر تولید کک، روزانه ۲ میلیون لیتر بنزین بیشتر و سالانه تا ۴۰۰ هزار تن پروپیلن نیز تولید خواهد شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس تصریح کرد: پالایشگاه نفت بندرعباس از صنایع سبز کشور است که هیچ‌گونه آلاینده‌ را به محیط زیست تحمیل نمی‌کند.

هاشمی مطالبات این واحد پالایشی از دولت در سال ۱۴۰۱ را ۳۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعلام کرد و گفت: امیدواریم با راهگشایی از سوی دولت و تأمین این مطالبات و نیز واگذاری فروش فرآورده به واحدهای پالایشی، اجرای پروژه‌های توسعه‌ای این شرکت شتاب یافته و بتوانیم هر چه سریعتر حجم محصولات با ارزش افزوده بیشتر و سبک‌تر را افزایش دهیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس به نقش برجسته این مجتمع پالایشی در اجرای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی در استان هرمزگان اشاره و بیان کرد: احداث بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس، تأسیس باشگاه فرهنگی، ورزشی پالایش نفت بندرعباس، حمایت از ورزش همگانی از جمله تشکیل تیم فوتسال پالایشگاه نفت بندرعباس از مهم‌ترین این موارد بوده است.

کد خبر: ۲۹۹٬۲۴۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha