۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
پالایشگاه داری دیگر سودی ندارد| افزایش قیمت خوراک طلبمان را از دولت صفر کرد
رییس انجمن صنفی پالایشگاه های کشور:

پالایشگاه داری دیگر سودی ندارد| افزایش قیمت خوراک طلبمان را از دولت صفر کرد

عاشوری با اشاره به افزایش قیمت خوراک پالایشگاه های کشور، گفت: دیگر طلبی از دولت نداریم. متاسفانه پالایشگاه داری در ایران دیگر سودده نبوده و حتی زیان ده خواهند بود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت به تازگی از رشد ۵ درصدی صنعت پالایشی کشور و افزایش تولید صد هزار بشکه ای تولید فرآورده ها خبر داده است. او در حالی از هدف گذاری برای ۱۲۹ میلیون لیتر در روز تولید بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر در روز تولید نفت گاز سخن می گوید که فعالین این صنعت به شدت نگران وضعیت نگران نکننده پالایشگاه داری در کشور هستند و معتقدند که ظرفیت چندانی برای افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور وجود ندارد. ضمن اینکه سیاست گذاری های اشتباه در زمینه تعیین نرخ خوراک نیز شرایط کار برای آنها را سخت تر هم کرده است.

ناصر عاشوری رییس انجمن صنفی پالایشگاه های کشور در گفتگو با بازار با اشاره به وضعیت صورت های مالی پالایشگاه های کشور، گفت: متاسفانه پالایشگاه داری در ایران دیگر سودده نبوده و حتی زیان ده خواهند بود. متاسفانه پالایشگاه ها با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری، توان سرمایه گذاری را از دست داده اند و این به زیان اقتصاد ملی است.

وی ادامه داد: پالایشگاه‌ها نقش مؤثری در اقتصاد کشور و تأمین نیازهای زیرساختی جامعه دارند؛ اگر پالایشگاه‌ها نتوانند به سوددهی برسند، تأثیر منفی این وضعیت بر رشد اقتصادی کشور و افزایش ناترازی‌ها مشاهده می‌شود.

متاسفانه پالایشگاه داری در ایران دیگر سودده نبوده و حتی زیان ده خواهند بود. متاسفانه پالایشگاه ها با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری، توان سرمایه گذاری را از دست داده اند و این به زیان اقتصاد ملی است

او در پاسخ به این سوال که چه میزان از طلب سال ۱۴۰۳ پالایشگاه های کشور از سوی دولت تسویه شده است، گفت: با افزایش قیمت خوراک دیگر تقریبا طلبی از دولت برایمان باقی نمانده است.

رییس انجمن صنفی پالایشگاه های کشور در بخش دیگری از سخنان خود ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه های کشور را بین ۱۰۷ تا ۱۰۹ میلیون لیتر در روز اعلام کرد و گفت: کسری زیادی که امروز بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد را نمی توان خیلی از محل تولید تامین کرد. چرا که ظرفیت چندانی برای افزایش ظرفیت وجود ندارد و دولت باید به دنبال راه حل دیگری برای پر کردن این گپ باشد.

ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه های کشور را بین ۱۰۷ تا ۱۰۹ میلیون لیتر در روز است در حالیکه متوسط مصرف از ۱۳۰ میلیون لیتر هم گذر کرده است. کسری زیادی که امروز بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد را نمی توان خیلی از محل تولید تامین کرد. چرا که ظرفیت چندانی برای افزایش ظرفیت وجود ندارد و دولت باید به دنبال راه حل دیگری برای پر کردن این گپ باشد

او در پاسخ به این سوال که با توجه به ظرفیت تولید و واردات ۹ میلیون لیتری، چه میزان از بنزین مصرفی در کشور مربوط به پتروشیمی هاست، گفت: اطلاعات دقیق در این خصوص در اختیار شرکت پخش بوده و من از آن اطلاعی ندارم.

رییس انجمن پالایشگاه های کشور همچنین این نکته را هم گفت که اورهال پالایشگاه به مرور و طبق زمان بندی در حال انجام است.

جانمایی غرفه های نمایشگاه نفت نهایی نشده است

او همچنین در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به نحوه برگزاری نمایشگاه نفت امسال، گفت: هنوز جانمایی غرفه نهایی نشده است. ضمن اینکه امروز نیز نشستی را در این خصوص با مسولین مربوطه خواهیم داشت تا چنانچه اگر مشکلی وجود دارد نسبت به حل و فصل آن اقدام شود.

عاشوری همچنین در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به اختصاص بزرگترین غرفه های نمایشگاه به چهار شرکت اصلی زیر مجموعه وزارت نفت نیز گفت: این شرکت ها نیز همانند بخش خصوصی هزینه اجاره غرفه را پرداخت می کنند.

گفتنی است اطلاعات منتشر شده نشان می دهد که شرکت ملی نفت ۲۳۵ متر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ۲۲۳ متر، شرکت گاز ۲۱۳ متر و شرکت ملی پالایش و پخش هم ۲۱۷ متر از فضای نمایشگاهی را به خود اختصاص داده اند که این مساله مورد انتقاد بسیاری از فعالین صنعت نفت و گاز قرار گرفته است.

کد خبر: ۳۳۵٬۰۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha