حمیدرضا محبی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: از دی ماه سال گذشته وزارت راه و شهرسازی نحوه ثبت پروانه اشتغال (انبوه سازی، مهندسان تجربی و غیره) را سیستمی کرده است.
دبیر انجمن انبوه سازان گلستان افزود: همه این اقدامات ابتدا در نظام مهندسی تعریف شده بود و با وجود ۱۰ هزار مهندس، این سازمان نمیتوانست امورات مربوطه را انجام دهد.
وی بیان کرد: مسئولان را قانع کردیم که باید هر کسی امورات رسته و صنف خود را انجام دهد لذا به انبوه سازان کد دسترسی داده شد تا شرکتها و افراد بتوانند برای دریافت پروانه انبوه سازی اقدام کنند که خود این امر چهار ماه از زمان ما را گرفت.
محبی ادامه داد: در سابق روال بر این بود که جلسات تشخیص صلاحیت با عضویت رئیس انجمن انبوه سازان استان، رئیس نظام مهندسی، رئیس سازمان نظام کاردانی، مدیر کل راه و شهرسازی و معاون وی تشکیل میشد که البته در ذیل آن کمیته کارشناسی وجود داشت؛ در ابتدا پروندهها توسط این کمیته بررسی شده و سپس در جلسه اصلی کمیته تشخیص صلاحیت، آن را تایید و پروانه صادر میشد.
عضو انجمن انبوه سازان عنوان کرد: با سیستمی شدن ثبت نام، اعلام شد که دیگر به جلسات کارشناسی نیازی نیست.
وی اعلام کرد: افراد برای دریافت پروانه با مشکلات فراوان مدارک خود را بارگذاری کردند اما بعداً اعلام شد که باید این مدارک در جلسات کارشناسی هم به صورت فیزیکی بررسی شود.
دبیر انجمن انبوه سازان گلستان گفت: یعنی هم اکنون دوباره کاری شده و علاوه بر پرکردن اطلاعات در سامانه، نیاز به تشکیل پرونده در جلسه تشخیص صلاحیت بوده و باید همه مدارک بررسی و سپس دوباره در سپامک بارگذاری شود.
محبی بیان کرد: سیستم هم مشکلات خاص خود را دارد؛ عدم تطابق کدپستی، عدم دسترسی به سامانه اداره پست (قطعی سامانه)، مشکلات سامانه امور مالیاتی و بدهی (چند ماه زمانبر است)، خطا دادن ثبت نام و غیره از جمله مشکلات این سامانه است.
وی ادامه داد: وقتی دادهها را وارد میکنیم از مهلتی که برای پر کردن صفحات در نظر گرفته شده (۲۰ روز) گذشته و باید دوباره همه مراحل را طی کنید.
محبی اضافه کرد: نامه عدم بدهی امور مالیاتی هم مهلت یک هفتهای دارد و باید دوباره برای این پروسه به سازمان مراجعه کنیم.
عضو انجمن انبوه سازان گلستان گفت: جالب آن است که همه افرادی که در کمیسیون کارشناسی عضو هستند باید در سامانه آن را جداگانه تایید کنند و اگر همه مراحل به درستی انجام شود برای امضای نهایی ارسال میشود.
وی بیان کرد: این مراحل برای شرکتهای حقوقی بوده و برای اشخاص حقیقی پنجرهای تعریف نشده است و مسئولان در اینجا اعلام میکنند که سیستم الکترونیکی را گول زده و در سامانه خود را حقوقی معرفی کنید!
محبی افزود: همه این مشکلات برای پروانه پایه دو و سه است و پرونده پایه یک مشکلات دیگری دارد.
دبیر انجمن انبوه سازان گلستان گفت: برای تایید مدارک پایه یک باید سربرگهای جدید تایید شده و پرونده جدید تشکیل شود که در نهایت نماینده مسکن و راه و شهرسازی باید آن را به تهران برده و امضا بگیرد.
وی اعلام کرد: مگر پرونده فیزیکی حذف نشده است؟ مگر سیستم الکترونیکی نیست؟ چرا باید چند باره کاری انجام شود؟
محبی گفت: از بهمن سال گذشته تاکنون یک پرونده شرکت حقوقی هم در استان صادر نشده و تنها سه پروانه حقیقی صادر شده که آن هم در شرایطی بود که اعلام شد، تشکیل کمیسیون صلاحیت لازم نیست.
محبی افزود: زمانی که زیرساختها درست نیست چرا یکباره روند فیزیکی قطع میشود؟ آیا نمیتوانستند آن را آزمایشی انجام داده و ایرادات سامانه را به تدریج برطرف کنند؟
نظر شما