۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹
«استان سمنان» دیار جاذبه‌های ناشناخته و فرصت‌های ازدست‌رفته
در گفت‌وگو با بازار مطرح شد؛

«استان سمنان» دیار جاذبه‌های ناشناخته و فرصت‌های ازدست‌رفته

استان سمنان با جاذبه‌های منحصربه‌فرد خود پتانسیل بالایی برای سرمایه‌گذاری هدفمند در گردشگری دارد اما نبود برنامه‌ریزی راهبردی در سال‌های اخیر،فرصت توسعه این حوزه را کمرنگ کرده است.

بازار، گروه استان‌ها: استان سمنان به لحاظ قرار گیری در کریدور شمالشرق کشور و همچنین قرار گیری در مسیر تهران - مشهد از یک سو و قرارگیری در باریکه بین البرز جنوبی و شمال دشت کویر از سوی دیگر، ظرفیت های عظیمی برای جذب گردشگران از سراسر کشورمان را دارد.

کارشناسان بر این عقیده هستند که استان سمنان قابلیت سرمایه‌گذاری هدفمند زیرساخت‌های گردشگری را دارد اما در سال های اخیر نگاه منسجمی به این حوزه در استان وجود نداشته است. در حالی که توجه به داشته های استان به لحاظ اقتصادی هم می تواند آورده‌های مساعدی را برای این استان داشته باشد.

توجه به ظرفیت های گردشگری

توجه به ظرفیت های گردشگری می تواند در استان سمنان به مقوله شعار ۱۴۰۴ نیز کمک کند یعنی سرمایه گذاری برای تولید ثروت در بخش گردشگری و به حرکت درآوردن ظرفیت های مردمی در اقتصاد گردشگری آن هم در استانی که ظرفیت های عظیمی در این حوزه دارد.

تقویت و توسعه گردشگری شهری یکی از معیارهای حائز اهمیت در ارزیابی ستادهای هماهنگی خدمات سفر است

در گفتگویی با هانی رستگاران نماینده و ناظر عالی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور در حاشیه در بازدید دو روزه از استان سمنان به مسائل مرتبط با ظرفیت های گردشگری و گردشگر پذیری استان سمنان می پردازیم موضوعی که می تواند در آینده اقتصاد استان سمنان هم تاثیر بسزایی داشته باشد.

با این توضیح که در ایام عید نوروز طبق اعلام ستاد خدمات سفرهای نوروزی استان سمنان بیش از ۱۱ میلیون تردد در جاده های استان سمنان به ثبت رسیده که یک و نیم میلیون تردد آن در محور اصلی کریدور شرق به غرب یا همان تهران - مشهد و بالعکس بوده است که این شرایط بی نظیری را برای استان سمنان ایجاد می کند و فقط کافی است با برنامه ربزی مناسب از این ظرفیت ها بهره گیری کرد.

«استان سمنان» دیار جاذبه‌های ناشناخته و فرصت‌های ازدست‌رفته

* در بازدید از استان سمنان به چه نکات مهمی برخوردید؟

امکان تقویت زیرساخت‌های گردشگری در استان سمنان وجود دارد. با توجه به طول مسیر تردد زائران حرم علی بن موسی‌الرضا (ع) در مشهد مقدس که سالانه به‌طور متوسط بالغ‌بر ۲۰ تا ۲۵ میلیون سفر زمینی را شامل می‌شود، زمینه سرمایه‌گذاری و ترغیب علاقه‌مندان به فعالیت در صنایع مرتبط با گردشگری در شهرستان‌های استان وجود دارد.

در سفر دو روزه از مراکز اقامتی، خدمات مسافری و گردشگری، نقاط اسکان موقت و خدمات جاده‌ای ازجمله اقدامات پلیس راهور، هلال‌احمر، اورژانس و تأسیسات خدمات بین‌راهی شهرستان‌های تابعه استان بازدید به عمل آمد که می‌بایست از زحمات کلیه عزیزان و نوروزبانان بی نوروز که در این ایام تعطیلات، به خدمت‌رسانی به مسافران و زائران ثامن‌الحجج (ع) مشغول بودند، قدردانی کرد.

نوروزگاه‌ها و برنامه‌های متنوعی در سطح تمامی شهرستان‌ها، به‌ویژه سمنان، مهدی‌شهر و شاهرود در طول ایام تعطیلات نوروزی، به‌خصوص پس از روزهای سوگواری شهادت امیرالمؤمنین (ع) که امسال مزین به نام ایشان گردیده بود، برگزارشده که عموم شرکت‌کنندگان و حضار در این برنامه‌ها، رضایت خود را ابراز داشتند.

* که البته کار گروهی نیز بوده است

بله؛ مثلاً در شهر سمنان، شهرداری با مشارکت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سمنان، اقدام به اختصاص چندین نقطه ازجمله دو پارک برای اسکان موقت مسافران با ارائه خدمات بهداشتی، برگزاری بازارچه‌های صنایع‌دستی و مکانی تحت عنوان فرش گل در مرکز شهر نموده بود.

طی سال‌های آتی وسعه فضای اسکان و ارتقاء میزان کیفی خدمات در استان سمنان ضرورت دارد

تقویت و توسعه گردشگری شهری یکی از معیارهای حائز اهمیت در ارزیابی ستادهای هماهنگی خدمات سفر است که این اقدام در سمنان به‌وضوح قابل‌رؤیت بود و رنگ و بوی خاص و متفاوت نوروزی به شهر داده بود. همچنین کمپ‌های موقت و زائرسراهای اسکان کوتاه‌مدت و بلندمدت مسافران در شهرستان‌های شاهرود، دامغان و سرخه از کیفیت خدمات مناسبی برخوردار هستند.

البته ضرورت دارد طی سال‌های آینده با افزایش نظارت‌ها، توسعه فضای اسکان و ارتقاء میزان کیفی خدمات ازجمله زیرساخت‌های لازم برای رفاه حال مسافران، ظرفیت پذیرش بیشتری برای متقاضیان ایجاد کنند. برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی متنوعی در مجموعه چشمه‌علی دامغان برگزارشده که با استمرار این رویدادها، امکان جلب گردشگران علاقه‌مند از خارج از استان فراهم خواهد شد.

«استان سمنان» دیار جاذبه‌های ناشناخته و فرصت‌های ازدست‌رفته

* زیرساخت‌های گردشگر پذیر ما را چطور می بینید

کیفیت بالای هتل‌ها با درجه‌بندی سه و چهار ستاره در شهرستان‌های سمنان و شاهرود مشهود است طی سال‌های اخیر چندین هتل و اقامتگاه سنتی در استان سمنان احداث، بهسازی یا توسعه‌یافته‌اند که به‌طور قابل‌توجهی میزان ظرفیت اقامت نفر تحت استان را افزایش داده است، لیکن زمینه افزایش این ظرفیت با جلب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی که مورد تأکید مقام معظم رهبری و شعار سال ۱۴۰۴ به انتخاب ایشان است، وجود دارد.

* و البته تاثیر اماکن گردشگر پذیر در اقتصاد استان سمنان

بله؛ میزان اشغال اقامتگاه‌های استان در از ابتدای آغاز سفرها در ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳، به‌طور متوسط بالای ۸۰ درصد گزارش‌شده است که شرایط مطلوبی را نشان می‌دهد، اما می‌بایست با برنامه‌ریزی و برگزاری فم تورهای آشنایی با جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مواریث ناملموس استان، در طول سال آمار بازدید، ماندگاری و اقامت گردشگران در اقصی نقاط استان سمنان را افزایش داد تا صاحبان کسب‌وکارهای مرتبط با گردشگری نیز از انتفاع اقتصادی وابسته به این صنعت، بهره ببرند.

کد خبر: ۳۳۳٬۶۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha