به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، جبار کوچکی نژاد با اشاره به راهکارهای افزایش ارزش پول ملی و ثبات در بازار ارز، بیان کرد: موضوع ارتقای ارزش پول ملی وابسته به نرخ تورم است. نمی توان ارز را به صورت دستوری کنترل کرد اما سازوکارهایی در این بخش وجود دارد که دولت می تواند از آن سازوکارها استفاده کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همواره وقتی کالایی عرضه ناکافی در بازار داشته باشد، قیمت آن افزایش پیدا می کن، بنابراین وقتی عرضه ارز در بازار ناکافی است قیمت آن رشد خواهد کرد: اگر ارز با نرخ اعلامی ۲۸.۵۰۰ از سوی دولت به صورت کافی عرضه شود ما دیگر ارزی با ارقام ۵۰ الی ۶۰ هزار تومانی نخواهیم داشت.
این نماینده مجلس با بیان اینکه پتروشیمی ها و صنایعی همچون فولادی ها ارز آوری زیادی دارند و باید این ارز را در قالب سیاست های دولت عرضه کنند، بیان کرد: این رویکرد به واقع می تواند بخش وسیعی از بازار را اشباع کند.
وی با بیان اینکه تورم نیز از روش های مختلفی حاصل می شود، بیان کرد: کسری بودجه دولت هم یکی از مواردی است که به تورم دامن می زند. همچنین ناترازی بانکها و استقراض از بانک مرکزی از جمله مواردی است که به کاهش تولید دامن زده است.
کوچکی نژاد با بیان اینکه وقتی نرخ رشد تورم افزایش پیدا کند حتما قیمت ارز افزایشی خواهد شد، ادامه داد: وقتی تورم رشد می کند این رویکرد عملا باعث کاهش ارزش پول ملی خواهد شد. بنابراین باید عوامل تورم زای اقتصاد در کاهش ارزش پولی ملی به درستی شناسایی شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به مدیریت دولت بر بازار ارز، تاکید کرد:تیم اقتصادی دولت دولت نشان داد که در راستای مدیریت ارز ناموفق است. متاسفانه تیم اقتصادی دولت هم باعث افزایش پایه پولی در کشور و هم استقراض از بانک مرکزی شدند.
وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف تیم اقتصادی دولت باعث ناترازی بانکها و کاهش تولید در کشور شد، بیان کرد: نتایج این رویکردها باعث این شده که ما امروز شاهد کاهش ارزش پول ملی در کشور باشیم و این فرایند کاهشی با رشد تورم همراه باشد.
نظر شما