۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۴
قیمت گذاری دستوری، عامل زیان تولید و نامتعادل شدن بازار مرغ
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور مطرح کرد

قیمت گذاری دستوری، عامل زیان تولید و نامتعادل شدن بازار مرغ

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور گفت: قیمت گذاری دستوری برای مرغ، همیشه به زیان تولیدکننده بوده و در بسیاری از موارد به تعطیلی واحدهای تولیدی منجرشده است.

به گزارش بازار، حبیب اسدالله نژاد، با بیان اینکه هم اکنون نرخ مصوب مرغ ۶۳ هزار تومان است که باید در سطح کشور اجرا شود، افزود: با تصویب و اعلام ۶۳ هزار تومان به جای قیمت قبلی (۵۹۸۰۰ تومان) نه تنها قیمت مرغ بالا نرفت بلکه به دلیل کاهش تقاضا، شاهد افت قیمت‌ها در بازار بودیم.

او گفت: در ارتباط با مرغ که یک کالای استراتژیک است و یک معیار و شاخصی برای تورم حساب می‌شود، معمولاً قیمت دستوری است و عموماً وقتی به ستاد تنظیم بازار می‌رود قیمتی مصوب می‌شود که حداقل‌ها را درنظر می‌گیرد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور افزود: در کنار آن، بعضی مواقع هم مدیریت تولید به شکلی است که با به هم زدن تعادل بین عرضه و تقاضا، باعث بی میلی تولیدکنندگان و کاهش تولید و به تبع آن افزایش قیمت می‌شود. به همین دلیل سیاست گذاری و برنامه ریزی تولید باید با درنظر گرفتن منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان منطقی و کارشناسی شده صورت بگیرد.

او گفت: با توجه به اینکه قیمت مرغ پایین است و برای کمک به سبد خانوار و اقتصاد خانواده، ما گفتیم مردم می‌توانند با قیمت پایین خرید کنند، ضمن اینکه اگر این خرید اتفاق نیفتد و قیمت‌ها منطقی نشود، ثمره اش این است که بسیاری از تولیدکنندگان ما از چرخه تولید خارج می‌شوند و حاصل خارج شدن تولیدکنندگان از چرخه تولید افزایش شدید قیمت مرغ در سطح بازار است.

اسدالله نژاد درباره قیمت منطقی مرغ گفت: وقتی براساس تصمیم دولت اصلاح نظام یارانه‌ای شکل می‌گیرد و قیمت مؤلفه‌های تولید ۵ تا ۶ برابر افزایش پیدا می‌کند، قیمت تمام شده هم افزایش پیدا می‌کند. تا دو روز قبل تولیدکنندگان ما به ازای هر کیلو مرغ، حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان ضرر می‌کردند. یک واحد ۴۰ هزارتایی نزدیک به یک و نیم میلیارد تومان ضرر کرده است. وقتی قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا می‌کند افزایش منطقی مرغ هم ضروری است.

او افزود: سیاست گذاری دولت که تصمیم گرفت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را حذف کند تصمیم درستی بود، اما اینکه قیمت مرغ بالا رفته است و مردم باید چه کار کنند این را من نباید جواب بدهم این را شما باید از دولت سؤال کنید.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور گفت: قیمت هر کالایی را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. یکبار تولیدکنندگان ممکن است ضرر کنند و یکبار سود. دولت باید زمانی که قیمت پایین است ورود کند و زمانی که قیمت بالا است هم ورود کند. مدیریت را هم به دست تشکلات بدهد اگر کاهشی وجود داشت تولیدکنندگان می‌توانند وارد کنند، اگر مازاد بود صادر کنند، اگر نیاز بود خودشان جمع آوری کنند.

کد خبر: ۱۹۳٬۰۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha