به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، نشست هماندیشی برنامهها و راهکارهای پیادهسازی مهندسی ارزش در وزارت راه و شهرسازی صبح امروز ۱۴تیر با حضور سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و رئیس مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این نشست که با هدف بحث و تبادل نظر پیرامون تشریح مفهوم مهندسی ارزش و توسعه بهرهمندی از آن در پروژههای خانواده وزارت راه و شهرسازی و الگوسازی از تجربههای موفق در این حوزه برگزار شد، محمدمهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی، فاطمهسادات حمیدیان رئیس مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، شهرداری مشهد، نمایندگان شرکت ساخت و توسعه و بنادر و دریانوردی و جامعه مهندسین مشاور حضور داشتند.
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ابتدای این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست گفت: مهندسی ارزش مبحث جدیدی نیست و بعد از سالیان سال که این مفهوم در ادبیات مهندسی کشور جاری میباشد، فرصت خوبی است تا ببینیم چرا مبحث مهندسی ارزش از جایگاه قابل قبولی برخوردار نیست و در پروژهها نگاه خوبی به آن وجود ندارد.
وی افزود: باید بررسی کنیم که چرا از مهندسی ارزش که همواره به دنبال بهترین راه در پروژهها و از بین بردن هزینههای اضافی میباشد استقبال نمیشود.
حیدری ادامه داد: ماهیت مهندسی ارزش بسیار باارزش است و موثرترین راه برای انجام پروژههاست. در این خصوص تجربههای بسیار خوبی داریم و این جلسه فرصت مغتنمی است تا ضمن ارائه این تجربیات و دیدگاهها و بررسی موضوع، این مفهوم را بازتعریف نموده تا از کارکرد اصلی آن در پروژههای راه و شهرسازی بهره خوبی گرفته شود.
حیدری در پایان خواستار انعقاد تفاهمنامه مشترک فیمابین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی و جامعه مهندسین مشاور به منظور پیگیری این مفهوم شد تا بتوان از نتایج حاصله اقدامات موثری را در حوزه وزارت راه و شهرسازی به انجام رساند.
به گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، رئیس مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی نیز در ادامه این نشست با اشاره به حضور موثر مرکز تحقیقات به عنوان یک سازمان دغدغهمند در کنار مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی گفت: سیر تواتری که در انجام پروژههای مهندسی ارزش در مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده است بدینگونه بوده است که پس از ابلاغ نظامنامه مهندسی ارزش، دستورالعمل داخلی به سازمانها و شرکتهایی که پروژههای مرتبط با نظامنامه داشتند ابلاغ شد و در ادامه برای حصول به نتایج بهتر، جلسات هماندیشی را برگزار کردیم.
وی شرکت ساخت و توسعه و بنادر و دریانوردی را دو سازمان پیشرو در عرصه مهندسی ارزش در خانواده وزارت راه و شهرسازی معرفی نمود و خاطرنشان ساخت که این مهم بنا به تاکید وزیر راه و شهرسازی باید در در همه سازمانها جاری و سازی گردد.
حمیدیان در بخش دیگری با اشاره به جلسه تشکیل شده گفت: در این جلسه تلاش داریم تا از تجربیات موفق پیادهسازی مهندسی ارزش در پروژهها در سازمانهای پیشرو استفاده نماییم و از سوی دیگر فرآیند نهادسازی و جریانسازی را به عنوان یک محور پیشتاز در سازمانها پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۶ هزار پروژه نیمهتمام در کشور داریم که نیاز به بازبینی دارند و قطعا موضوع مهندسی ارزش در این بازبینی بسیار ضرورت دارد.
رئیس مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نهادسازی باید در راس امور سازمانها قرار گیرد خاطرنشان ساخت که دستورالعمل و گردش کار در نظامنامه مهندسی ارزش باید برای هر سازمانی به صورت مستقل و براساس ویژگیها و ادبیات آن سازمان شکل بگیرد و در نهایت فرآیند غربالگری مهندسی ارزش در سازمانها به جد پیگیری شود.
وی تعیین دو پروژه جاری مشخص در هر سازمانی برای اجرای مفاهیم مهندسی ارزش و بررسی میزان موفقیت در پروژههای یاد شده را از برنامههای در دست انجام برشمرد. همچنین حضور تیمهای مهندسی ارزش به عنوان تصمیمساز را در کنار مدیران ارشد و سازمان ضروری دانست.
در ادامه نشست هماندیشی برنامهها و راهکارهای پیادهسازی مهندسی ارزش در وزارت راه و شهرسازی کبیری و بابالو نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، هدف از برگزاری نشست و فعالیتهای انجام شده و ضوابط مربوط به مهندسی ارزش و اهداف مورد نظر از اجرای آن در کشور را تشریح کردند.
در بخش دیگری از این نشست، پروژههای انجام شده در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، سازمان بنادر و دریانوردی و شهرداری مشهد معرفی و روند انجام آن با در نظر گرفتن مفاهیم مهندسی ارزش در اختیار حاضران قرار گرفت.
معرفی نشریه ۲۹۰ سازمان برنامه و بودجه و برگزاری دورههای آموزشی مهندسی ارزش نیز دیگر محورهای طرح شده در این جلسه است. این نشست با برگزاری جلسه پرسش و پاسخ به کار خود پایان خواهد داد.
بر اساس همکاریهای به عمل آمده، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با نظارت مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی در سه محور برگزاری دورههای آموزشی مهندسی ارزش در وزارت راه و شهرسازی، تدوین نظامنامه، مجموعه دستورالعملها، ساختار سازمانی و راهنمای مهندسی ارزش و پایش و مدیریت طرح ایفای نقش مینماید.
خاطرنشان میشود مهندسی ارزش رویکردی خلاق، کارکردگرا و سازمان یافته با هدف شناسایی هزینههای غیرضرور است؛ هزینههایی که نه به کیفیت، نه به بهرهبرداری، نه به عمر مفید، نه به زیبایی ظاهری و نه به مشخصات درخواستی کارفرما یا مشتری مربوط میشود.
بهرهگیری از کارشناسان چند تخصصی برای اعمال تغییرات، تکمیل تدریجی تغییرات از طریق مطالعه و بررسی عینی کار، بهرهگیری از یک منطق اساسی برای طرح پرسشها و برنامهریزی کار، در زمره مفاهیم و اصول بنیادی است که اساس رشد و تکامل روشهای مهندسی ارزش قرار گرفته است.
نظر شما