۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵
بازار لوازم خانگی در حالت کما قرار گرفت| مردم خرید خود را به تعویق انداختند
برسی تاثیر گرانی کالاهای اساسی بر بازار اثاثیه

بازار لوازم خانگی در حالت کما قرار گرفت| مردم خرید خود را به تعویق انداختند

اگر چه شیب افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی بسیار زیاد نیست اما گرانی های اخیر سبب شده که مردم خرید لوازم خانگی را به زمان های دیگر موکول کنند.

نساء کروندی؛ بازار: بازار لوازم خانگی در سالهای اخیر دستخوش تغییراتی شده و سبب گردیده که هیچگاه آرامش به اوضاع آشفته آن برنگردد، اگر چه با ممنوعیت ورود لوازم خانگی ایرانی تلاش شد که به بازار تولید لوازم خانگی رونق داده شود اما با افزایش قیمت حمل و نقل، مواد اولیه و تورم این بازار نتوانست به ساحل امن خود برسد.

با افزایش قیمت تولید لوازم خانگی، قیمت ها نیز در بازار افزایش یافت و مردمی که نیاز به تهیه لوازم خانگی داشتند با مشکلات بسیاری روبرو شدند و برای تهیه آن سختی های بسیاری را متحمل شدند.

کارشناسان حوزه لوازم خانگی بر این باورند که حضور هوشمندانه دولت میتواند به بازار پر از نوسان لوازم خانگی کمک کند و اعطای تسهیلات با سود کم می تواند یاری رسان مردم برای تهیه لوازم خانگی باشد.

صبوری برای بهبود وضعیت بازار لوازم خانگی و کنترل آن توسط مسئولین فایده ای ندارد، یخچالی که در اسفندماه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۸ میلیون بود در حال حاضر بیش از ۵۲ میلیون تومان است، بازاری که در دو ماه ۱۰ میلیون افزایش قیمت داشته باشد بازار سالمی نیست

شیب قیمتی لوازم خانگی صعودی است
یکی از شهروندانی که در حال خرید لوازم خانگی بود در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهارداشت: در حال حاضر به هر بخشی که نگاه می کنید قیمت ها صعودی است و بازار لوازم خانگی نیز از این مسئله جدا نبوده است.

وی با بیان اینکه صبوری برای بهبود وضعیت بازار لوازم خانگی و کنترل آن توسط مسئولین فایده ای ندارد، افزود: یخچالی که در اسفندماه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۸ میلیون بود در حال حاضر بیش از ۵۲ میلیون تومان است، بازاری که در دو ماه ۱۰ میلیون افزایش قیمت داشته باشد بازار سالمی نیست.

عباس اکبری با اشاره به اینکه مسئولین از جراحی اقتصادی دم می زنند، گفت: چرا این جراحی از آرد شروع شد، جراحی اقتصادی باید در تمامی بازارها به صورت همزمان انجام شود در غیر این صورت ما سال ها باید درگیر جراحی باشیم.

وی با عنوان اینکه برخی دم از افزایش قیمت آرد، روغن و چند کالای اساسی می زنند و عنوان می شود که یارانه آن به مردم پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: تاثیر افزایش قیمت یک کالا بر تمام بازار است نه تنها یک کالا، با افزایش قیمت چند مواد غذایی شاهد بودیم که تمامی کالا ها تحت تاثیر آن قرار گرفت و افزایش پیدا کرد.

بازار لوازم خانگی خالی از مشتری شد
یکی از مراکز عرضه لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه بازار لوازم خانگی خالی از مشتری است و مدت ها است که رونق نداشته است، اظهار داشت: همیشه انگشت اتهام افزایش قیمت و تلاطم در بازار لوازم خانگی را به سمت مراکز عرضه میگیرند در صورتی که ما نه تنها به این افزایش قیمت ها دامن نمی زنیم بلکه با برگزاری جشنواره ها خواستار افزایش قدرت خرید مردم هستیم.

وی با بیان اینکه شرکت های تولید لوازم خانگی سنگ اندازی هایی برای ادامه فعالیت ما داشتند، افزود: وقتی هرکسی پایش را فراتر از کاری که باید انجام دهد بگذارد کار و رونق در یک صنف را دچار مشکل می کند، شرکت های تولیدی با راه اندازی فروشگاه های بزرگ و عرضه مستقیم شرایط کار را برای ما سخت تر کردند.

حامد سعیدی خاطر نشان کرد: ما روزانه شاهد این هستیم که به دلیل افزایش قیمت لوازم خانگی و کاهش قدرت خرید مردم مغازه های عرضه خالی از مشتری است.

در دهه های متوالی اعمال انواع یارانه پنهان و آشکار، شاخص هایی مانند ضریب جینی و رفاه را بهبود نداد و در عوض به نهادینه شدن فساد کمک کرد

به تعویق افتادن خرید کالاهای غیر اساسی به بازار لوازم خانگی هم منتقل شد
فعال حوزه لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه سالیان طولانی است که اقتصاد ایران از مشکلات و بیماری هایی مانند وابستگی به نفت، تورم، کندی و نوسان رشد و بیکاری رنج می برد، اظهارداشت: برای درمان عوارض این اقتصاد بیمار، قطعا به تعدیلات و اصلاحات‌ ساختاری مورد نیاز است.

شراره کامرانی با بیان اینکه آنچه امروز از آن به عنوان "جراحی اقتصادی "تعبیر شده، عموما در قالب بحث یارانه ها مطرح می شود و منظور از آن پرداخت یا عدم پرداخت یا نحوه هدفگذاری اعمال یارانه ها در جامعه است، افزود: پرداخت یا حذف یارانه از جنجالی ترین سیاست های اقتصادی در جهت تعدیلات و اصلاحات اقتصادی کشور ما است که طرفداران و مخالفانی دارد، از سویی در دهه های متوالی اعمال انواع یارانه پنهان و آشکار، شاخص هایی مانند ضریب جینی و رفاه را بهبود نداد و در عوض به نهادینه شدن فساد کمک کرد و از سوی دیگر به دلیل آب رفتن متداوم اقتصاد خصوصا در سال های اخیر و به موازات تحریم های ظالمانه، راهبرد اصلاح یارانه ها با تمرکز بر تقویت بعد اقتصادی خانوارها، یک نیاز محسوس و مطالبه اجتماعی بوده است.

وی گفت: همه این موارد نشان می دهد دولت ها تا کنون در توزیع درآمدها توفیق نداشته اند و پرداخت انواع یارانه ها به صورت صحیح جهت گیری نشده اند و لذا اصلاح آن می تواند هدف صحیحی باشد، اما توفیق یا عدم توفیق اجرای این طرح یا سیاست اقتصادی به موارد متعدد و زمینه های مختلفی بستگی دارد که یکی از آن عوامل زمینه ای، رجعت بخش های حاکمیتی به خرد جمعی و بهره گیری از نظرات کارشناسان بخش خصوصی، همراهی مردم، تقویت سرمایه اجتماعی، بهبود امید و اعتماد در جامعه و همین طور پایبندی اکید دولت به انضباط مالی و پولی است.

به دلیل ابهام آینده و کمبود اعتماد در جامعه، مردم نمی توانند پیش بینی واضحی از آینده داشته باشند و لذا اکنون، اثرات شوک آزادسازی قیمت کالاهای اساسی در قالب کاهش میل خرید و صرف نظر از خرید یا به تعویق انداختن خریدهای غیر اورژانسی، به بازار لوازم خانگی و سایر بازار ها هم انتقال پیدا کرده و بازار کالاهای غیراساسی عموما در وضعیتی شبیه کما به سر می برند

کامرانی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد و لازم است دولت تکانه های تعدیلات ساختاری در بخش اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی را خصوصا با کنترل تورم و رفع فشارهای خارجی از اقتصاد کشور در کنار کمک به رشد تولید به حداقل برساند.

وی بیان کرد: بی شک نظام اقتصاد مبتنی بر بازار طرفدار یارانه نیست و آن را مداخله در بازار می داند ولی به طور کلی اگر اصلاح یارانه ها با کمک بخش خصوصی و در جهت رقابتی کردن بازارها به جای کنترل آن باشد، می توان آن را به چشم بخشی از تعدیلات ساختاری دید که منجر به بهبود اقتصاد می شود وگرنه توزیع کوتاه یا حتا بلندمدت پول در جامعه به شکل نقد یا کالابرگ برای کاهش تبعات برداشتن یارانه کالاهای اساسی یا کنترل التهابات اجتماعی، مسکن کوتاه مدتی است و در صورت افت واقعی و مستمر قدرت خرید مردم، ابعاد نارضایتی گسترش می یابد و اقتصاد نیز آسیب بیشتری می بیند.

فعال حوزه لوازم خانگی اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل ابهام آینده و کمبود اعتماد در جامعه، مردم نمی توانند پیش بینی واضحی از آینده داشته باشند و لذا اکنون، اثرات شوک آزادسازی قیمت کالاهای اساسی در قالب کاهش میل خرید و صرف نظر از خرید یا به تعویق انداختن خریدهای غیر اورژانسی، به بازار لوازم خانگی و سایر بازار ها هم انتقال پیدا کرده و بازار کالاهای غیراساسی عموما در وضعیتی شبیه کما به سر می برند .

وی افزود: برای احیای بازار دولت باید فورا سیاست های انبساطی را در خصوص تقویت قدرت خرید مردم مد نظر قرار دهد و وام های خرید صفر درصد یا کم بهره با تضامین راحت را تسهیل کند.

تیم اقتصادی دولت باید به صورت متوازن اصلاح اقتصادی را انجام دهد در غیر این صورت تبعات آن افزایش نارضایتی اجتماعی را به بار می آورد، در کنار شعارهایی که برای تشکیل خانواده و ازدواج می دهیم باید هم راستای آن زمینه اقتصادی و معیشتی خوبی را نیز فرآهم کنیم.

بازار لوازم خانگی تلاطم های بسیاری دیده است و اکنون به دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی تمایل مردم نیز به خرید لوازم خانگی کاهش پیدا کرده که در این راستا باید برای بهبود آن راه چاره پیدا کرد.

کد خبر: ۱۵۲٬۶۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha