به گزارش بازار، حیدر محمدی افزود: مصرف داروی درمان کرونا در ماههای اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است به طوری که این دارو در سال ۹۹، ماهی ۱۷۰ هزار ویال مصرف میشد و در سال ۱۴۰۰، به شدت افزایش پیدا کرد. در خرداد ۱۴۰۰ به ۶۰۰ هزار ویال و در تیر ۱۴۰۰ به یک میلیون و سیصد هزار عدد رسید و در مرداد که الان در آن قرار داریم، دو میلیون و ۲۰۰ هزارعدد ویال رمدیسیور مصرف شده است.
وی ادامه داد:، چون این دارو فقط در مرحله ویروسی که بیمار مشکل تنفسی دارد ارزش استفاده دارد در مرحله التهابی اصلا دلیلی برای تجویز آن وجود ندارد.
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: بسیاری از بیماران ما که برای رمدیسیویر به داروخانهها مراجعه میکنند تازه آزمایش پی سی آر آنها مثبت شده است و اصلا نیازی به این دارو ندارند همین تجویز و درخواست بی مورد مصرف این دارو را بالا برده است.
حیدر محمدی با بیان اینکه داروی فاویپیراویر هم در مرحله ویروسی مصرف میشود و در حالیکه اثرگذاری ندارد و نباید تجویز شود گفت: اگر بیماری قبل از مرحله التهابی آن را مصرف کند جز عوارض برای او چیزی ندارد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود این داروها گفت: دارو اصلا کم نیست و توزیع آن انجام شده است، اما مصرف بی رویه موجب کمبود دارو میشود بسیاری از بیمارانی که هنوز وارد مرحله التهابی نشده اند و ممکن است این دارو در چند روز آینده به آن نیاز پیدا کنند به علت این کمبود ممکن است دچار مشکل شوند.
محمدی گفت: بیماری که در بخش مراقبتهای ویژه به دستگاههای کمک تنفسی (ونتیلاتور) وصل است دیگر داروی رمدیسیویر روی او اثری ندارد این تجویزهای غلط هزینهای بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان روی دست ما گذاشته است.
وی با بیان اینکه اگر بیماری در مرحله ویروسی شدید بود و مشکل تنفسی داشت، رمدیسیویر میتواند بزند و ادامه داد: توزیع دارو افزایش یافته و اگر شرکتهای پخش سریعتر دارو را به داروخانههای منتخب برسانند قطعا زودتر هم توزیع میشود و این شلوغی روی داروخانه ۲۹ فروردین و ۱۳ آبان برداشته میشود.
وی در خصوص قیمت این داروها نیز گفت: قیمت آزاد داروی رمدیسیویر ۷۰۰ هزار تومان است که در بخش سرپایی با نسخه ۷۰ درصد آن و در بخش بستری تا ۹۰ درصد آن را بیمه پرداخت میکند و تحویل دارو با الزام و مهر پزشک صورت میگیرد.
محمدی در خصوص واکسن نیز افزود: واردات واکسن سینوفارم هفتهای دو بار انجام میشود و تولید واکسن برکت هم بیشتر شده است و اگر با همین رویه واردات بیشتر شود قطعا جمعیت بیشتری را واکسینه خواهیم کرد.
نظر شما