به گزارش بازار، حمیدرضا مؤمنی، گفت: اگر بتوانیم اساسنامه سازمانهای جدید و موضوع طرحهای جامع این مناطق را اجرائی کنیم، فکر میکنم تا پایان امسال، مناطق آزاد جدید به مناطق آزاد موجود، الحاق شوند.
وی افزود: هر یک از مناطق آزاد موجود، معین یک منطقه جدید شده اند و باید کارهای آن را انجام دهند.
مؤمنی گفت: در مناطق آزاد اینچه برون و سیستان، کارها خوب پیشرفته و مناطق جدید دیگر نیز اقداماتی انجام داده اند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بر شفافیت فعالیتهای این مناطق تاکید کرد و گفت: همه فعالیتهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، باید در اتاق شیشهای و قابل رصد باشد.
مؤمنی شفاف سازی را موضوع مهم در دستور کار مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد و افزود: مقرر شد هر اقدامی که در مناطق آزاد صورت میگیرد و هر درخواستی که عملیاتی میشود از ابتدا تا انتها، قابل رصد باشد.
وی با بیان اینکه فرایند کارها به صورت شبکهای خواهد شد گفت: همه فعالان، مخاطبان و متقاضیان میتوانند مراحل کار را ببینند و از روند پیشرفت کار مطلع شوند.
مومنی با تاکید بر اینکه کارها باید با شفافیت کامل انجام شود تصریح کرد: اگر متقاضیان اشکالی در کار میبینند، باید موارد را به اداره یا منطقه مربوطه اطلاع دهند تا کارشان با شفافیت کامل انجام شود.
وی گفت: اعتقاد داریم که مناطق آزاد باید در اتاق شیشهای کار کنند و هر اقدامی که در این مناطق انجام میشود باید قابل رصد باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به موضوع اصلاح بودجه ۱۴۰۰ این مناطق اشاره کرد و افزود: به علت تامین منابع مالی، طرحهای مناطق آزاد و بخش خصوصی که در این مناطق مستقر است، مقرر شد در مجموع ۶۵۰۰ میلیارد تومان اصلاحیه بودجه انجام و در بودجه امسال مناطق گنجانده شود.
وی ادامه داد: بعد از گذراندن مراحل اداری و قانونی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بتوانند از این تصمیمی که اتخاذ شده استفاده کنند.
مومنی با اشاره به پایان کار دولت دوازدهم اضافه کرد: برای مطلع شدن مدیران بعدی از اتفاقاتی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افتاده، گزارش هشت سالهای تهیه شده و همه قداماتی که مناطق آزاد در تمام حوزهها، انجام داده اند به صورت کتابچه در آمده و در اختیار مدیران بعدی قرار میگیرد.
وی گفت: برای اینکه در آینده هم مشکلاتی به وجود نیاید و برنامه میان مدتی برای مدیران این مناطق در آینده ترسیم شود، برنامه سه سالهای تهیه کرده ایم که چالش ها، فرصت ها، مزیتها و تهدیدها در آن دیده شده و برای سه سال آینده برنامه عملیاتی در حوزههای سخت افزاری و نرم افزاری تهیه و نقشه راه کوتاه مدت تدوین شده است که میتواند به عنوان الگو برای پیشبرد کارها مدنظر قرار گیرد.
مومنی تصریح کرد: این نقشه راه، تا آخر هفته جاری نهایی و نقاط ضعف آن برطرف میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص ۱۸۰ چالش پیش روی این مناطق نیز گفت: همه این مشکلات با کمک دستگاههای مختلف از جمله وزارت صمت، راه و شهرسازی، جهادکشاورزی و محیط زیست حل شده است.
مومنی مالیات بر ارزش افزوده را یکی از مشکلات مهم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد و افزود: با صحبتها و رایزنیهایی که صورت گرفته و نمایندگان مجلس نیز انجام اصلاحات در این زمینه را واقف هستند، امیدواریم در شش ماه دوم سال، با یک طرح از طریق نمایندگان مجلس بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون جدید، فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشوند که در گذشته نبود گفت: این موضوع، بر فعالیتهای اقتصادی و قیمت تمام شده اثر میگذارد و عمده فعالیتها را با مشکل مواجه کرده است که امیدواریم هرچه زودتر بر طرف شود.
نظر شما