بازار؛ صدیقه امیدی: استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۴ منطقه نمونه گردشگری و ۱۱ روستای هدف گردشگری داشته و روستاهایی با بافت پلکانی در این استان بسیار است.
بخش مهمی از جاذبه های طبیعی گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد نیز در کنار روستاها قرار داشته و این امر با توجه به تنوع اقلیم و طبیعت بکر کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتی مهم در این استان برای رونق روستا گردی است.
روستاهای کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر جاذبه های طبیعی، کحل زندگی مردمانی است که تولید کننده محصولات کشاورزی، باغی و صنایع دستی هستند و گردشگران می توانند تجربه ای تکرار نشدنی از اقامت در این روستاها داشته باشند.
گردشگری روستایی، تجربه زندگی در خانه های محلی و گذراندن لحظاتی به یادماندنی در کنار روستائیان است که در کشورهای مختلف ابزاری حیاتی برای رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی مناطق مختلف و وسیله ای برای افزایش سطح درآمد روستائیان محسوب می شود.
گردشگری روستایی با ایجاد در آمد برای محلی ها می تواند به حفظ و گسترش مشاغل روستایی کمک کند
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: گردشگری روستایی با ایجاد درآمد برای محلی ها می تواند به حفظ و گسترش مشاغل روستایی کمک کند.
حسین کلانتری افزود: همچنین می تواند برای فروش مستقیم محصولات روستائیان و افزایش درآمد بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه گردشگری روستایی می تواند به ایجاد کسب و کارهایی مانند تهیه و تحویل غذاهای محلی کمک کند، گفت: خونگرمی مردمان استان کهگیلویه و بویراحمد باعث می شود که گردشگران با اقامت در روستا ها علاوه بر آشنایی با آداب و رسوم روستا اوقات خوشی را در کنار مردم و در طبیعت بگذرانند.
کلانتری افزود: توسعه اقامتگاههای بومگردی میتواند راهکاری برای افزایش زمان اقامت گردشگران در این استان باشد.
توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متاثر از توان ها و قابلیت های محلی است
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متاثر از توان ها و قابلیت های محلی است.
حشمت الله صمیمی دوست افزود: کهگیلویه و بویراحمد از توان های طبیعی و اکوتوریستی متعدد و متنوعی در راستای توسعه گردشگری به ویژه گردشگری روستایی برخوردار است.
وی بیان داشت: در جوامع علاقه مند به توسعه گردشگری برای دستیابی به پایداری گردشگری، سنجش توانهای محیطی از یک سو و انتخاب گونه مناسب گردشگری از اهمیت ویژه در آمایش سرزمین برخوردار است.
صمیمی دوست تصریح کرد: گردشگری موتور محرک رشد و توسعه به ویژه در کشورهای در حال توسعه است و اغلب به عنوان وسیله ای به منظور توسعه اقتصادی مناطق در نظر گرفته می شود.
گردشگری روستایی، محرک اصلی اقتصاد در نواحی روستایی بوده و مهمترین چالش این صنعت در کهگیلویه و بویراحمد کم بودن مدت زمان اقامت گردشگران در این استان است
وی اظهار داشت: گردشگری روستایی، محرک اصلی اقتصاد در نواحی روستایی بوده و مهمترین چالش این صنعت در کهگیلویه و بویراحمد کم بودن مدت زمان اقامت گردشگران در این استان است.
صمیمی دوست افزود: کهگیلوبه و بویراحمد ۱۴ منطقه نمونه گردشگری و ۱۱ روستای هدف گردشگری دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: گردشگری روستایی جزئی از صنعت گردشگری به حساب می آید که می تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی مزیتها و محدودیتهای گردشگری روستایی، نقش مؤثری در توسعه مناطق روستایی کهگیلویه داشته باشد.
مجید صفایی افزود: گردشگری و اقتصاد گردشگری، در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان است.
وی تصریح کرد: خوراکیها و غذاهای محلی متنوع در کهگیلویه و بویراحمد و ایجاد کمپهای عشایری و اقامتگاههای بوم گردی با توجه به ظرفیت آبوهوای طبیعی، میتواند منجر به کسب تجربههای نو برای گردشگران و درآمدزایی برای اهالی منطقه شود.
دو روستای تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده که قلعه تاریخی روستای آرند در شهرستان چرام و بافت تاریخی روستای الگن در شهرستان کهگیلویه هستند
صفایی افزود: دو روستای تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده که قلعه تاریخی روستای آرند در شهرستان چرام و بافت تاریخی روستای الگن در شهرستان کهگیلویه هستند.
وی با بیان اینکه محوطه قلعه بندی در روستای ضرغام آباد شهرستان کهگیلویه، محوطه هراری آب کاسه در روستای فیلگاه شهرستان کهگیلویه و کاروانسرای روستای چم کره در تنگ سرخ شهرستان بویراحمد ثبت ملی شده است، گفت: قرار گرفتن این روستاها در فهرست آثار ملی، زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی را فراهم می کند.
گردشگری روستایی، فرصتی مناسب برای ارتقای کیفیت زندگی ساکنان نواحی روستایی، تجدید حیات روستاها و در نهایت توسعه پایدار روستاها و منبعی برای افزایش درآمد بوده و نقش مهمی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی روستاها ایفا می کند و در این میان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیتهای مهم گردشگری در این بخش و روستاهایی با طبیعت بکر، می تواند به توسعه روستایی و به دنبال آن توسعه اقتصادی رسیده و در گردشگری روستایی به الگویی برای دیگر استانها بدل شود.
نظر شما