به گزارش بازار به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی، کمال یداللهی با اشاره به تفاوت قیمتی میوه و محصولات باغبانی از مزرعه تا بازار، گفت: متاسفانه این اختلاف قیمت بسیار چشمگیر است و هر سال نیز تکرار می شود.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین راهکارها در این زمینه، تقویت تشکل های بخش کشاورزی است بدین ترتیب که بهتر است دولت تسهیلاتی را که آخر هر سال برای تنظیم بازار میوه شب عید، اختصاص می دهد، زمان برداشت محصول در اختیار تشکل ها قرار دهد تا آنها میوه کشاورز را با قیمت مناسبی خریداری و در زمان عرضه نیز آن را با نرخ معقولی به مصرف کننده عرضه کنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران : دولت با تقویت تشکل ها و نظارت دقیق بر کار آنها، می تواند چالش بازار میوه را به راحتی حل کند.
یداللهی با اشاره به اجرای طرح روستا بازار از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز افزود: براین اساس در غرفه هایی که در تمام طول سال در اقصی نقاط کشور ایجاد می شود، محصولات کشاورزی به صورت مستقیم عرضه خواهد شد و واسطه ها از این میان حذف می شوند.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح از اواخر سال ۱۳۹۹ شروع شده به کاهش قیمت میوه کمک می کند، افزود: ارگان های دولتی و نظامی در این زمینه به سازمان مرکزی تعاون روستایی کمک کرده اند و اماکنی را که داشتند برای ایجاد غرفه در اختیار تعاون روستایی و تشکل های بخش کشاورزی قرار دادند.
یداللهی با اشاره به خرید توافقی محصولاتی مانند پیازو سیب زمینی نیز گفت: در زمان تولید مازاد این محصولات نیز تشکل ها کنار کشاورزان بودند و به جمع آوری محصولات مازاد آنها کمک کردند بنابراین تقویت تشکل های بخش کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است و ما از دولت می خواهیم که به این مساله توجه ویژه ای داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تاثیر خشکسالی های سالجاری بر تولید میوه نیز گفت: با توجه به اینکه اکثر باغات کشور از طریق چاه های کشاورزی آبیاری می شوند امیدوار هستیم که در ادامه کار مشکلی در زمینه افت آب چاه های کشاورزی نداشته باشیم.
یداللهی با اشاره به افزایش سطح زیرکشت باغات کشور و به بار نشستن باغات جدید الاحداث، افزود: تولید میوه در کشور از مصرف سرانه بیشتر است و مشکلی در زمینه تامین آن نداریم.
نظر شما