محمد فرید سپری در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه پارک آبخیز نوعی پارک جنگلی مرتعی است، اظهار داشت: این پارک با استفاده از ظرفیت حوزه های آبخیز و موقعیت درهها در مناطق کوهستانی ایجاد می شود.
وی بهره گیری از مناظر طبیعی و چشم انداز آبی را از ویژگی های بارز اینگونه تفرجگاه ها ذکر کرد و افزود: یک پارک آبخیز شهری در فاصله کمی از یک شهر پرجمعیت قرار دارد و معمولا به عنوان تفرجگاه جمعیت قابل توجهی از شهر مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: طرح مطالعاتی ایجاد پارک آبخیز کانی ماماتکه سنندج توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شرکت مهتاب گستر زاگرس انجام شده است.
سپری با اشاره به اینکه سال آینده اجرای این پروژه آغاز می شود، گفت: براساس طرح مطالعاتی انجام شده پنج سال اتمام این پروژه به طول می انجامد.
وی به اهداف اجرای این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: کنترل هرزآب های ایجاد شده در حوزه های آبخیز منتهی به بافت شهری و توسعه تفرجگاه و بوم گردی و فضای سبز با اهداف آموزشی ترویجی و احیای ساخت فرهنگی بومی منطقه برای حفظ و حمایت از منابع آب و خاک و عرصه های منابع طبیعی از جمله اهداف اجرای این پروژه در سنندج است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در معرض دید قرار دادن تنوع مجموعه فعالیت های آبخیزداری و منابع طبیعی به صورت متمرکز در حوزه کانی ماماتکه و توسعه نقش آموزشی ترویجی آنها با توجه به پتانسیل بالای بوم گردی و توریست پذیری منطقه و حفاظت از تأسیسات شهری پایین دست حوزه ها که در حریم شهر قرار گرفته اند از دیگر اهداف اجرای این پروژه است.
سپری اعلام کرد: مجموع هزینه های اجرای پارک آبخیز شامل عملیات آبخیزداری، مجموعه تفریحی متمرکز، مجموعه جنگلی و مسیر و راه های ارتباطی در طول پنج سال اجراء با احتساب نرخ تورم سالانه ۲۰ درصد برابر با ۵۰۴ میلیارد و ۷۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال برآورد و پیش بینی می شود.
نظر شما