۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶
بروکراسی اداری سد راه فعالان اقتصادی البرز؛ غیرمجازها رمق تولید را گرفتند
گفت وگوی بازار با یک تولید کننده البرزی

بروکراسی اداری سد راه فعالان اقتصادی البرز؛ غیرمجازها رمق تولید را گرفتند

کرج- بروکراسی اداری پیچیده و ایرادهای بنی اسرائیلی امروز تبدیل به یکی از مشکلات جدی بخش تولید و صنعت البرز شده، استانی که با داشتن بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به عنوان قطب صنعت کشور مطرح است.

مریم احمدی؛ بازار: روند اداری سخت و موانعی که ادارات پیش پای واحدهای تولیدی و صنعتی می اندازند، حوزه تولید، توسعه و صادرات را برای فعالان صنعتی و اقتصادی البرز با مشکلات زیادی مواجه می کند.

اینها بخشی از مشکلاتی است که امروز بر سر راه تولیدکنندگان که از آنها به عنوان سربازان خط مقدم اقتصادی نام برده می شود، قرار دارد. در روزهایی که کشورمان با شدیدترین تحریم های اقتصادی از سوی دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته تولید و اقتصاد ما در نبرد مستقیم با این تهاجم دشمنان است، اما در روزهای این نبرد ناعادلانه موانع تراشی داخلی سبب شده تا علاوه بر مشکلات خارجی، مسائل داخلی نیز گریبانگیر بخش تولید شوند.

برای اطلاع از بخشی از مشکلات پیش روی بخش تولید البرز با «مسعود عابدی» مدیر عامل کارخانه بسته بندی صنایع غذایی نوین پایا مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد به گفت وگو نشسته ایم.

*از نوع فعالیت و محصولات خود بگویید.
این شرکت در زمینه بسته بندی ۱۷ محصول از جمله انواع ادویه، شکر، قند، چای، دمنوش، چای کیسه ای، سس، آب لیمو و انواع مایعات فعالیت دارد. هم اکنون هفت خط تولیدی در این واحد در حال فعالیت است. سالانه مجوز بسته بندی هر کالا برای این واحد تولیدی ۴۰۰ تن است که به همین منظور تمام مجوزهای مورد نیاز را از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد گرفته ایم.

پیش از راه اندازی، این واحد تولیدی به مدت هشت سال غیر فعال بود و به نوعی می توان گفت که با هزینه شخصی آن را توانسته ایم سرپا کنیم، در واقع یک لانه کبوتر امروز تبدیل به یک واحد تولیدی فعال شده است، هم اکنون شش طبقه انبار و دو سردخانه در مجموعه وجود دارند.

سه سال پیش و زمانی که این کارخانه را تحویل گرفتیم، بسیاری از مسائل را نمی دانستیم چرا که برخی از دستگاه هایی که در این واحد تولیدی که مدت ها بود به حال خود رها شده بود باز کرده و قطعات اصلی آن را که در واقع سبب فلج شدن آن دستگاه می شد با خود برده بودند.

زمانی که با شرکت سازنده صحبت کردیم به ما اعلام کردند که در ازای هر کاتالوگ ساده این شرکت باید پنج هزار یورو بپردازید که رقم بسیار بالایی بود و از سوی دیگر به دلیل تحریم ها نمی توانستیم قطعه را وارد کنیم.

به همین منظور از توان متخصصان داخلی استفاده و تمام دستگاه ها به جز یک دستگاه که آن نیز هفته آینده راه اندازی می شود، با استفاده از ظرفیت بومی راه اندازی شده است.

چه موانع و مشکلاتی برای تولید دارید؟
به عنوان بخش خصوصی با این همه مشکلات و با توان خودمان در حال کار کردن هستیم و از هیچ ارگانی وام یا تسهیلات نگرفته ایم اما بیشتر از این نمی توانیم به جلو برویم. در روزهای ابتدایی کرونا که اعلام کرده بودند که قبض های خدماتی مهلت پرداخت دارند، به خاطر ۲۰۰ هزار ریالی آن هم در شرایطی که کارخانه تعطیل بود تلفن واحد را قطع کرده بودند، یا امروز برایمان قبض گاز با مهلت پرداخت ۴۸ ساعته آمده است، مسئولان دم از «حمایت از تولید ملی»  می زنند اما آیا واقعا چنین اقداماتی در شان تولید داخلی است؟

تامین مواد اولیه مشکل دیگر این واحد تولیدی است، در حالی که ظرفیت تولید ما بسیار بیشتر است اما به دلیل کمبود یا نبود مواد اولیه به مشکل جدی برخورد کردیم، از سوی دیگر واردات بی رویه کمر ما را شکسته است.

* آیا امکان صادرات از طریق شرکت شما وجود دارد؟
در صورت حمایت های داخلی این ظرفیت را داریم که علاوه بر برطرف کردن بخش عمده ای از نیاز استان و کشور صادرات را هم انجام دهیم، اما نوسان قیمت ها سبب شده که ما نتوانیم به یک قیمت واحد برای صادرات و قیمت گذاری برسیم.

ظرف یک هفته قیمت یک نایلون مورد نیاز برای بسته بندی، به کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده با این نوسان نرخ چگونه می توان برای صادرات قیمت گذاری کرد، ما در همه مراحل از خرید محصول گرفته تا بسته بندی یا نرخ کارتن مشکل داریم.

وقتی این همه نوسان قیمت وجود دارد چگونه می توان انتظار قیمت گذاری برای صادرات داشت؟ ما انتظار داریم یک سازوکار تعریف شود تا حداقل برای چند ماه آینده بتوانیم یک نرخ تعیین و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم.

*آیا کرونا بر روند فعالیت شما تاثیری داشته است؟
تا پیش از شیوع ویروس کرونا وضعیت مان بهتر بود و حدود ۲۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فعالیت می کردند، اما در این روزهای کرونایی و با توجه به شرایط بد اقتصادی متاسفانه تعدیل نیرو داشته ایم و هم اکنون ۱۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به فعالیت هستند.

*مشکلی برای دریافت تسهیلات نداشته اید؟
زمانی که برای دریافت سه میلیارد تومان وام مورد نیاز به بانک مراجعه کردم، از ما ضمانت های ملکی در حد قیمت مناطق شمال شهر تهران خواستند، این در صورتی است که اگر چنین ملکی داشتم دیگر چه نیاز به تسهیلات آن هم با این سودهای بالا و سرسام آور بود؟ حداقل حمایتی که در این بخش از ما می توانند بکنند این است که تسهیلات با نرخ سود پائین تر به ما بدهند که بتوانیم مواد اولیه مان را تامین کنیم.

*در صورت حل مشکلات چه میزان اشتغال زایی‌ این واحد افزایش خواهد داشت؟
به جرات می توانم بگویم که در صورت حل مشکلاتی که امروز گریبان گیر بخش صنعت و ما شده و با توجه به تکنولوژی که در اختیار این واحد تولیدی قرار دارد، علاوه بر افزایش تولیدات می توان زمینه اشتغال حدود ۲۰۰ نفر دیگر به صورت مستقیم و غیر مستقیم نیز فراهم کرد.

حذف بروکراسی های دست و پا گیر، حمایت و تسهیلات بانکی با سود پائین از جمله مواردی است که می تواند به رشد تولید و اشتغال هر چه بیشتر کمک کند.

*تولید کالاهای غیر استاندارد چه آسیب هایی به تولیدات شما زده است؟
به عنوان یک تولید کننده هزینه هایی از جمله مواد اولیه، قبوض خدماتی، مالیات، عوارض و حقوق پرداخت می کنم، تمام مجوزها و استانداردها را نیز گرفته ام آن وقت یک نفر با یک دستگاه ساده و به قول خودشان با برق پشت کنتوری یک محصول بی کیفیت و با بسته بندی بد را وارد بازار می کند.

معلوم نیست چه وجدانی پشت این تولیدات خوابیده است که سماق واحدهای تولیدی غیر استاندارد زیر پله ای که شاید ۵۰ درصدش خاک چوب باشد را با نصف قیمت محصول وارد بازار می کنند و سهم من تولید کننده که به صورت قانونی فعالیت می کنم را می گیرند.

چنین واحدهایی سلامت مردم برایشان به هیچ وجه مهم نیست، مانند قارچ رشد کرده و در حال فعالیت هستند بدون اینکه مجوز سلامت داشته باشند، فعالیت اینگونه واحدها برای تولیدکننده دیگر رمق و نایی نمی گذارد.

*قاچاق کالا تاثیری در روند فعالیت های شما داشته است؟
به جرات می توان گفت که بخش زیادی از محصولاتی مانند پودر قهوه که در بازار به صورت آماده و نیمه آماده وجود دارد به صورت غیر قانونی وارد و توزیع می شوند.

با این قیمت های پایین مشخص نیست درون آنها چه چیزی ریخته و اضافه شده است، اما به طور یقین سود هنگفتی پشت آن نهفته است. این محصولات با قیمت هایی عرضه می شوند که به هر طریقی که حساب کنیم با عقل جور در نمی آید و تنها سلامت مردم و از سوی دیگر ضرر به تولیدکننده داخلی را نشانه رفته اند.

*انتظارتان از مسئولان چیست؟
در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید نامگذاری شده از مسئولان می خواهیم که حداقل موانع را از پیش پای من تولید کننده که با عشق وارد این کار شدم بردارند نه اینکه سنگ اندازی ها را بیشتر کنند، چرا که این مشکلات باعث می شود قید فعالیت و تولید را بزنیم و در نهایت تعداد بیشتری از افراد بیکار می شوند.

کد خبر: ۶۲٬۲۲۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha