به گزارش بازار، «ناصر ریاحی» افزود: انتظار اینکه ارز مورد نیاز دارو به موقع تامین و تخصیص پیدا کند.
وی اظهاداشت: داروهای که بدون نسخه عرضه می شوند یا داروهای که اهمیت زیادی در درمان ندارند ارز آنها به مرور به نیمایی تبدیل می شود اما درصد عمده ای از داروها همچنان ارز ۴۲۰۰ تومانی می گیرند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی گفت: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار کند است.
وی افزود: تخصیص بسیار کند ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دارو خود عامل کمبود برخی از داروها درسطح جامعه است.
ریاحی بیان داشت: تمایل وارد کنندگان و تولید کنندگان دارو بیشتر اینکه ارز مورد نیازشان نیمایی باشد.
وی ادامه داد: دارو خیلی حساس تر از غذاست چرا که غذا جانشین دارد اما در دارو چنین وضعیتی حاکم نیست برای مثال هشت هزار قلم دارو در داخل کشور مصرف می شود که هرکدام یک اندیکاسیون خاصی دارند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی گفت: ارزی که برای دارو و کالاهای اساسی تخصیص داده می شود طبق بودجه از محل فروش نفت است که متاسفانه صادرات نفت هم به حداقل ممکن رسیده است.
وی افزود: شنیده ها حاکی از اینکه بانک مرکزی ارز را از سامانه نیما گران می خرد و به قیمت ارزان برای واردات کالای اساسی و دارو اختصاص می دهد.
ریاحی بیان داشت: اگر این مابه تفاوت را به بیمه ها اختصاص دهند به نحوی که از جیب بیمار هزینه ای بیشتری برای دارو نشود هم به نفع بیمار است و هم کمبود های دارویی در کشور کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: قرار بر این بود ۲,۵ میلیارد دلار ارز برای دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی اختصاص پیدا کند که تا اواسط شهریور ماه سال جاری فقط ۹۴۰ میلیون دلار اختصاص یافته است.
نظر شما