به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عربعامری مدیر کنترل پروژه اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران درباره نقش بخش خصوصی بویژه تعاونیها در جهش تولید مسکن، گفت: نقش تعاونیها به عنوان یکی از پایههای نظام اقتصادی کشور در اصل ۴۴ قانون اساسی به روشنی بیان شده و در راستای اجرایی کردن سیاستهای اصل ۴۴، قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاستهای کلی این اصل در جلسه مورخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شد و از سوی رییسجمهور به وزارت اقتصاد و دارایی ابلاغ شد.
عربعامری هدف اصلی شرکتهای تعاونی را ارائه خدماتی دانست که با پایینترین قیمت تمام شده برای اعضاء است.
وی تاکید کرد: هدف تعاونیها کسب سود نیست بلکه ایجاد فضایی مناسب و برنامهریزی شده برای اعضاء، جهت تسهیل رسیدن به هدفی است که در شرایط عادی و بدون مشارکت جمعی در قالب تعاونی امکانپذیر نیست. در این محیط، اعضاء درباره مسائل پروژه با توجه به منافع خودشان تصمیمگیری میکنند. تعاونی قرار است یک محیط کاملا امن و سالم در کنار سرمایهگذاری تضمین شده باشد.
مدیر کنترل پروژه اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران، ایجاد ارتباط با سایر تعاونیها و تعامل بین آنها برای رسیدن به هدفی مشترک را از بزرگترین مزایای شرکتهای تعاونی نسبت به شرکتهای غیرتعاونی عنوان کرد و گفت: این مشارکت و تعامل بین تعاونیها، قدرتی است که نقش قابلتوجهی در شکلگیری و موفقیت ایفا میکند.
عرب عامری تصریح کرد: شرکتهای تعاونی نسبت به شرکتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی، وابستگی کمتری به سرمایهگذاریهای کوتاهمدت خارجی دارند و به همین دلیل کمتر دستخوش دخالتها و نفوذ غیر سهامداران خود قرار دارند.
وی تاکید کرد: خرید خانه، ملک و زمین در کشور ما همیشه از بهترین نوع سرمایهگذاریها بوده و هست. این سرمایهگذاری نه تنها هیچگونه ریسک و خطری ندارد بلکه با توجه به شیب همیشه رو به بالای مسکن، سود تضمینی و فزاینده دارد. بنابر این تعاونیها بهترین مأمن سرمایهگذاری برای مردم هستند. در سایه این تشکل، تصمیمگیران و بازیگران، خود اعضاء هستند که پروژه را حرکت میدهند.
مدیر کنترل پروژه اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران گفت: مشارکت مالی در قالب تعاونیها، ریسک خرید آپارتمان و معاملات را کاملا از بین برده و فضای کاملا ایمن و جذابی برای مشارکت اعضاء فراهم میاورد.
وی همچنین سهم تعاونیها در صنایع مختلف از جمله در صنعت ساخت و ساز را که بیش از ۵۰۰ صنعت مرتبط را شامل میشود، بسیار پررنگتر از قبل دانست و گفت: در صورت شکوفایی این بخش، نه تنها جهش در تولید مسکن اتفاق خواهد افتاد بلکه در سایر صنایع اصلی و اقتصاد ساز کشور هم تحرک و رونق قابلتوجهی مشاهده خواهد شد.
عربعامری ادامه داد: در تعاونیهای مسکن اکثر اعضاء از قشر متوسط جامعه هستند. با ایجاد یک بستر مناسب و برنامهریزی شده میتوان سرمایههای خرد این افراد را جمع و به سمت ایجاد پروژه یا پروژههای جدید با شرایط مناسب هدایت کرد. بدینترتیب، سرمایهگذاران و مشاغل و صنایع وابسته به آن، ذینفعان اصلی این حرکت خواهند بود و به عنوان زنجیرههای پیوسته این فرآیند، چرخ تولید و عرضه را به حرکت در میآورند. تاثیر این حرکت، گردش سریعتر و بیشتر چرخهای اقتصادی کشور است.
در صورت حضور گسترده بخش خصوصی و بویژه تقویت تعاونی های مسکن، شاهد جهش در تولید مسکن، ایجاد اشتغال، خروج صنایع مختلف از رکود، خانه دار شدن افراد معمولی و قشر متوسط جامعه و در نتیجه اطمینان و امید به زندگی خواهیم بود که تضمینی برای داشتن آیندهای بهتر است و به دنبال خود نشاط و شادابی اجتماعی میآورد. این روند تنها در سایه مشارکت جمعی در قالبهای مختلف از جمله تعاونیهای مسکن میسر است و میتواند راهی بدون خطر و تضمین شده باشد.
نظر شما