۱۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۲
وزارت جهاد کشاورزی از افزایش قیمت کود حمایت نمی‌کند
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی:

وزارت جهاد کشاورزی از افزایش قیمت کود حمایت نمی‌کند

رسولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی گفت: وزارت جهاد کشاورزی تبعات ناشی از افزایش قیمت کود را طی چند گزارش به اطلاع مجامع تصمیم گیر و نهادهای مربوطه رسانده است.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، حمید رسولی اظهار داشت: در حال حاضر کودهای وارداتی که ۱۵ درصد از برنامه تامین و توزیع کود را شامل می‌شود با تغییر تخصیص ارز از رسمی به نیمایی با افزایش قیمت مواجه شده اند که بدون شک این افزایش قیمت، تاثیرخود را به روی محصولات نهایی کشاورزی خواهد گذاشت و بر این اساس وزارت جهاد کشاورزی تبعات این افزایش قیمت را پیش بینی و به اطلاع تصمیم گیران رسانده، اما با توجه به شرایط کشور این موضوع مورد قبول قرار نگرفت.

وی ادامه داد: برنامه ابلاغی تامین و توزیع کودهای یارانه‌ای به شرکت خدمات حمایتی حدود سه میلیون تن کود را در بر می‌گیرد که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن کودهای ازته و ۶۰۰ هزار تن کودهای فسفاته و پتاسه است.

رسولی افزود: دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کودهای ازته که عمده آن را کود اوره تشکیل می‌دهد و ۸۰ درصد میزان مصرف کشاورزان است شامل افزایش قیمت نیستند و همچنان با قیمت‌های سال قبل در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی ادامه داد: از ۶۰۰ هزار تن باقیمانده ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن کودهای سوپرفسفات ساده است که در داخل تولید می‌شود و پنج درصد مصرف کشاورزان را تشکیل می‌دهد که این بخش نیز شامل افزایش قیمت نمی‌شود و با قیمت قبلی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

رسولی تاکید کرد: باقیمانده میزان که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن کود وارداتی است و ۱۵ درصد مصرف کشاورزان را تشکیل می‌دهد تا پایان سال گذشته برای واردات، ارز رسمی دریافت می‌کردند که این ارز حذف شده و به ارز نیمایی تغییر پیدا کرده است و بر این اساس قیمت آن نیز متناسب با تغییر قیمت ارز تخصیصی افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به این که کودهایی که شامل افزایش قیمت می‌شوند سوپرفسفات تریبل، سوپرپتاسیم و کلروپتاسیم هستند اظهار داشت: قیمت این کودها برای کشاورزان افزایشی حدود چهاربرابری خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تدابیری که اندیشیده می‌شود این افزایش قیمت کمترین تاثیر را به روی محصولات نهایی تولیدکشاورزان بگذارد.

کمبودی برای تامین کودکشاورزان وجود ندارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که کمبودی برای تامین کود کشاورزان وجود ندارد خاطرنشان کرد: بخشی از کودهای وارداتی در حال بارگیری و حمل است، بخشی به بندر امام و بندرعباس رسیده، برخی هم در کشتی‌های مختلف در حال حمل به کشور هستند و هیچ دغدغه‌ای بابت تامین کودهای وارداتی بر طبق برنامه پیش بینی شده تا پایان سال وجود ندارد.

رسولی خاطرنشان کرد: در حوزه کودهای داخل کشور نیز مشکلی نیست و بر طبق برنامه به موقع به دست کشاورزان می‌رسد.

کد خبر: ۳۸٬۷۵۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha