به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، محمد صالحی تبار درباره فعالیت شرکت های لیزینگ و مزیت این صنعت در شرایط فعلی اقتصادی کشور اظهار داشت: نظام مالی فعلی در کشور که وظیفه تامین مالی اقتصاد را بر عهده دارد شامل بازار سرمایه، بانک ها، لیزینگ ها و ... است که هر کدام وظیفه ای مشخص و خاص در این زمینه دارند. در کشور ما نیز نظام مالی بانک محور بوده و آنطور که باید از سایر بازیگران این عرصه استفاده نشده است.
وی افزود: صنعت لیزینگ در دنیا بیش از بانکها در تامین مالی و رشد و توسعه کشورها نقش دارند در حالی که در کشور ما این صنعت علیرغم اینکه نقش بسیار موثری در دنیا دارد و هر روز خدماتی متنوع ارائه می دهد، اما این صنعت با قوانین و مقررات وضع شده بسیار محدود است و نه تنها حمایتی از این صنعت نمیشود بلکه بر محصولاتی که به فروش میرسانند مالیات وضع شده در حالی که باید این موارد تسهیل شود.
به گفته مدیر عامل واسپاری آتی نگر آفام، صنعت لیزینگ نسبت به سایر بازارها مزیت هایی دارند که می تواند عاملی برای موتور محرک اقتصادی که سرمایه گذاری است، باشد. لیزینگ ها بر میزان فروش محصولات تاثیر دارند زیرا لیزینگ این امکان را برای متقاضیان ایجاد می کند تا بتوانند محصول مورد نظر خود را خریداری کنند و همچنین تولیدکنندگان نیز با استفاده از حمایتی که از سوی شرکتهای لیزینگ صورت میگیرد، با سرمایه و توان مالی بیشتری فعالیت داشته باشند.
صالحی تبار در پایان تاکید کرد: لیزینگ جزو نهادهای مالی است که سپرده پذیر نیست و لیزینگ ها خریدار محصول و خدمات هستند.
نظر شما