۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
غوغای چینی ها در خودروهای برقی| انتقاد اروپایی ها از کیفیت محصولات برقی بالا گرفت
بازار از نمایشگاه خودرو شانگهای گزارش می دهد:

غوغای چینی ها در خودروهای برقی| انتقاد اروپایی ها از کیفیت محصولات برقی بالا گرفت

نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۲۵ را می توان محل رقابت جدی صنعت خودرو چین با خودروسازان بزرگ دنیا معرفی کرد، هوش مصنوعی و فناوری خودران از مهم ترین محصولات این گردهمایی بود.

امید محمدی؛ بازار: نمایشگاه خودرو شانگهای را می توان نخستین گردهمایی مهم خودرویی ها در سال ۲۰۲۵ معرفی کرد. در این نمایشگاه ۷۰ برند خودروساز چینی و جهانی با بیشتر از ۱۰۰ محصول نمایش داده شده است. نمایشگاه خودروی شانگهای را می توان بازگشتی هیجان‌ انگیز به دوران کلاسیک نمایشگاه‌ های خودرو معرفی کرد؛ جایی که ایده‌ های بلندپروازانه و رویایی به چشم می‌ خوردند، با این تفاوت که بسیاری از آن‌ ها احتمالاً به‌ زودی وارد بازار خواهند شد. در این نمایشگاه خبری از نگرانی‌ های زیست‌ محیطی یا وعده‌ های تولید و انتشار پایین کربن نبود. در عوض، موجی از طرح‌ های جسورانه مانند خودروهای پرنده و ربات‌ های هوش مصنوعی حضور داشتند که به یک استاندارد جدید بدل شدند. برخلاف دیدگاه شکاکانه‌ ای که در اروپا نسبت به این دست از مفاهیم وجود دارد، چین کاملاً جدی به تحقق آن‌ ها فکر می‌کند.

تیلور، طراح سابق رولزرویس: در گروه خودروسازی ب ام و، طراحی و تولید خودرو ۶ تا ۸ سال زمان نیاز دارد، اما در چین این مدت فقط ۱۸ ماه است

از طراحی جدید تا خودروهای پرنده

آنچه در نمایشگاه خودرو شانگهای بیشتر از خودروهای جدید مورد توجه بود، خودرو پرنده برند Xpeng بود، این خودرو با شش موتور که قابلیت پرواز را به آن می داد، قیمتی در حدود ۲۰۰ هزار پوند داشت. از خودروهای پرنده و آینده نگر اگر فاصله بگیریم، عمده خودروهای برقی که توسط چینی ها طراحی و تولید شده، طراحی و ظاهر مشابه محصولات تسلا دارد. در کنار این خودروهای برقی، طراحی محصولات اس یو وی بسیار قابل توجه بود. این محصولات برخلاف گذشته به سمت طراحی جعبه ای بیشتر از گذشته حرکت کرده است. در کلاس خودروهای مذکور لندرور دیفندر و فورد برانکو بیشترین بازدیدها را به سمت خود جذب کرده بودند. خودروسازان چینی مانند ام جی، گریت وال و جیلی نیز رقابت سختی را برای برندهای جهانی در خودروهای آفرودی ایجاد کردند.

نمایشگاه خودرو شانگهای میزبان طراحان و مدیران بزرگ و برجسته صنعت خودرو دنیا بود، «گایلز تیلور» طراح سابق رولزرویس طی بازدید از این نمایشگاه، اعلام کرد؛ «در گروه خودروسازی ب ام و، طراحی و تولید خودرو ۶ تا ۸ سال زمان نیاز دارد، اما در چین این مدت فقط ۱۸ ماه است.» در نمایشگاه خودرو مذکور محصولاتی اسپرت مانند ب ام و ام ۴ جی تی ۳ و خودروهای اسپرت و سوپراپسرت غایب بودند.

غوغای چینی ها در خودروهای برقی| انتقاد اروپایی ها از کیفیت محصولات برقی بالا گرفت

رقابت برای آفرود نوردی

در نمایشگاه خودروی شانگهای امسال، در کنار هیاهوی فناوری‌ های هوش مصنوعی و نرم ‌افزارهای هوشمند، همچنان خودروهای درخشان و مفهومی متعددی به نمایش گذاشته شدند. شرکت بی وای دی، پرفروش ‌ترین برند خودروی چین، بار دیگر حضوری پررنگ در این گردهمایی داشت، اما خودروسازان اروپایی نیز به‌شدت در تلاش بودند تا سهم بازار خود را در برابر رقبای بومی در بازار چین از دست ندهند.

بی وای دی داینستی-دی یک خودرو اس یو وی لوکس مفهومی با درهای پروانه ‌ای و طراحی الهام‌گرفته از معماری چینی رونمایی کرد که با قیمت پایه ۵۴ هزار و ۸۰۰ دلار راهی بازار خواهد شد. همزمان با رونمایی این محصول از بی وای دی، هونگچی نیز از یک خودرو آفرودی کانپست رونمایی کرده که می تواند نیاز علاقمندان به کمپینگ را تامین کند.

اینگرم، سردبیر رسانه اتواکسپرس: هرچند برخی خودروهای چینی تجربه رانندگی خوبی ارائه می ‌دهند، اما هنوز از نظر مهندسی، کیفیت سواری، هماهنگی سیستم‌ ها و طراحی کاربرمحور با محصولات ممتاز اروپا فاصله دارند

خودروهای چینی از کیفیت محصولات اروپایی فاصله دارند

ریچارد اینگرم سردبیر «اتواکسپرس» طی بازدید از نمایشگاه خودرو شانگهای از جولان خودروهای مانند شیائومی، هونگ‌چی، اونوو، زیکر و مدل محبوب او، «وولینگ بینگو» در جاده‌ ها متعجب است.

نمایشگاه خودرو شانگهای با تکنولوژی ‌های پیشرفته ‌ای مانند شناسایی چهره مواجه شد، این فناوری صحنه‌ هایی جالب از تعجب بازدیدکنندگان ایجاد کرده بود. با این حال، اینگرم معتقد است که آیا این رشد سریع پایدار خواهد بود؟ کدام یک از این برندهای نو ظهور در آینده باقی خواهند ماند؟

اینگرم معتقد است در دوران گذار به خودروهای برقی، مخاطبان بیش از همیشه پذیرای نوآوری هستند، اما جایگاه برندهای اروپایی به‌واسطه دهه ‌ها تجربه در تولید خودروهایی با کیفیت، طراحی مطلوب و مهندسی برتر همچنان ارزشمند است. او از برندهایی مانند فیات، رنو، لندرور و مرسدس یاد کرد که موفق شدند با تکیه بر میراث خود، در بازار امروز همچنان بدرخشند. هرچند برخی خودروهای چینی تجربه رانندگی خوبی ارائه می ‌دهند، اما هنوز از نظر مهندسی، کیفیت سواری، هماهنگی سیستم‌ ها و طراحی کاربرمحور با محصولات ممتاز اروپا فاصله دارند. اینگرم هدف خود از انتقادات را نادیده ‌گرفتن صنعت خودرو چین نمی داند، بلکه می گوید باید به توانمندی‌ های مهندسی و سابقه طولانی اروپا افتخار و از آن به ‌عنوان مزیتی راهبردی بهره برد.

مخاطبان محترم رسانه «بازار»، این رسانه طی روزهای آینده گزارش و اخبار بیشتری از مهم ترین رقابت صنعت خودرو در شانگهای منشتر خواهد کرد.

کد خبر: ۳۳۷٬۲۴۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha