۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۲
هوش مصنوعی ناجی اقتصاد جهانی؛ رشد ۰.۵ درصدی تولید تا ۲۰۳۰
صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد

هوش مصنوعی ناجی اقتصاد جهانی؛ رشد ۰.۵ درصدی تولید تا ۲۰۳۰

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد سود اقتصادی هوش مصنوعی از ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ رشد ۰.۵ درصدی تولید جهانی را رقم می‌زند و هزینه‌های زیست‌محیطی ناشی از افزایش مصرف برق را جبران می‌کند.

به گزارش بازار، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد سودهای اقتصادی حاصل از هوش مصنوعی می‌تواند تولید جهانی را بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ سالانه حدود ۰.۵ درصد افزایش دهد و این افزایش، هزینه‌های ناشی از رشد انتشار کربن توسط مراکز داده موردنیاز برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی را جبران خواهد کرد.

در گزارشی که در نشست بهاری واشنگتن منتشر شد، این صندوق تأکید کرد که این سودها به‌طور برابر در سراسر جهان توزیع نخواهند شد و از سیاست‌گذاران و کسب‌وکارها خواست تا هزینه‌های اجتماعی را به حداقل برسانند.

این گزارش، با عنوان «گرفتار برق: چگونه هوش مصنوعی تقاضای انرژی را افزایش می‌دهد»، می‌گوید باوجود افزایش قیمت برق و گازهای گلخانه‌ای، مزایای اقتصادی هوش مصنوعی بر هزینه‌های اضافی انتشار کربن می‌چربد. بااین‌حال، این افزایش انتشار، به نگرانی‌ها درباره تغییرات اقلیمی می‌افزاید.

استفاده گسترده از هوش مصنوعی باعث افزایش شدید نیاز به برق خواهد شد. به‌عنوان نمونه، فضای انبارهای سرور در شمال ویرجینیا که بالاترین تراکم مراکز داده در جهان را دارد، معادل هشت ساختمان امپایر استیت تخمین زده‌شده است.

براساس این گزارش، نیاز جهانی به برق ناشی از هوش مصنوعی می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ بیش از سه برابر شده و به حدود ۱۵۰۰ تراوات ساعت برسد، که برابر با مصرف برق کنونی هند است. افزایش انتشار کربن بستگی به موفقیت شرکت‌های فناوری در استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر دارد.

صندوق بین‌المللی پول تخمین زده است که افزایش استفاده از هوش مصنوعی در سناریوی سیاست‌های کنونی انرژی، منجر به رشد ۱.۲ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای بین ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ شود. این هزینه اضافی حدود ۵۰.۷ تا ۶۶.۳ میلیارد دلار خواهد بود که از سود حاصل از رشد تولید ناخالص داخلی کمتر است.

تحلیلگران مستقل می‌گویند که تاثیر اقتصادی و زیست‌محیطی هوش مصنوعی بستگی به نحوه استفاده از آن دارد و می‌تواند به بهبود بهره‌وری انرژی و مصرف پایدارتر منجر شود. مؤسسه تحقیقات گرانتهام درباره تغییرات اقلیمی می‌گوید هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش انتشار کربن کمک کند، اما تحقق این امر نیازمند مداخله دولت‌ها، شرکت‌های فناوری و شرکت‌های انرژی است.

کد خبر: ۳۳۷٬۲۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha