۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۱
ورود به فاز فنی، بدون الزام به برچیدن زیرساخت هسته‌ای ایران
روایت نیویورک تایمز از مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛

ورود به فاز فنی، بدون الزام به برچیدن زیرساخت هسته‌ای ایران

دولت ترامپ ممکن است از موضع اولیه خود که خواستار «برچیدن کامل» سایت‌های هسته‌ای ایران و زرادخانه موشک‌های دوربرد بود، عقب‌نشینی کند.

به گزارش بازار، دولت ترامپ ممکن است از موضع اولیه خود که خواستار «برچیدن کامل» سایت‌های هسته‌ای ایران و زرادخانه موشک‌های دوربرد بود، عقب‌نشینی کند. این درخواست پیش‌تر توسط مایکل والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، مطرح شده بود.

اینکه آیا ایران می تواند همچنان توانایی تولید سوخت هسته‌ای داشته باشد یا خیر، باعث شکاف‌های شدید در درون تیم ترامپ شده است.

پذیرش محدودیت‌هایی در سطح غنی‌سازی اورانیوم و حجم ذخایر، ترامپ را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد؛ چرا که این توافق از جنبه‌هایی به توافق ۲۰۱۵ دولت اوباما شباهت دارد—توافقی که ترامپ آن را «فاجعه‌بار» خوانده و در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود.

مقامات ایرانی تأکید کرده‌اند که حاضر به برچیدن یا نابودی زیرساخت‌های هسته‌ای خود نیستند. ویتکاف نیز در محافل خصوصی به همکاران خود گفته که در صورت پافشاری بر «برچیدن کامل»، شانسی برای دستیابی به توافق نخواهد داشت.

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا پس از پایان گفت‌وگوها گفت که پیشرفت «بسیار خوبی» در مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم حاصل شده است.

ایرانی‌ها در مذاکرات خصوصی اعلام کرده‌اند که حاضرند سطح غنی‌سازی را به همان مقدار مندرج در توافق ۲۰۱۵ یعنی ۳.۶۷ درصد کاهش دهند—سطحی که فقط برای تولید سوخت نیروگاهی کاربرد دارد.

ارون دیوید میلر از بنیاد کارنگی به نیویورک‌تایمز گفت:«آنچه اکنون در رم و عمان رخ می‌دهد، با نوعی طنز تاریخی، شباهت زیادی به توافقی دارد که اوباما امضا کرده بود—توافقی که ترامپ آن را تخریب کرد.»وی افزود: «شاید این تنها چیزی باشد که ترامپ می‌تواند به دست بیاورد.»

به ادعای نیویورک تایمز، ایران همچنین پیشنهاد داده که تأسیسات غنی‌سازی به‌صورت سرمایه‌گذاری مشترک با یک کشور دیگر اداره شود—احتمالاً یکی از همسایگان عرب یا حتی خود آمریکا—تا تضمینی مضاعف بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای باشد.

این نشریه افزوده است: به گفته یک مقام ارشد ایرانی، تهران آمادگی دارد که ذخایر اورانیوم غنی‌شده را به روسیه یا کشور ثالثی منتقل کند، همان‌طور که در سال ۲۰۱۶ طبق برجام انجام داد.

گزارش نیویورک‌تایمز اینگونه پایان یافته: جالب اینکه، رسانه‌های ایرانی و برخی تحلیل‌گران محافظه‌کار تصویری از پرچم‌های کوچک ایران و آمریکا در کنار یکدیگر را منتشر کرده‌اند—حرکتی که با نمایش‌های همیشگی آتش زدن یا لگدمال کردن پرچم آمریکا در تضاد است.

کد خبر: ۳۳۶٬۲۸۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha