بازار؛ گروه استان ها: کرمان یکی از استان های اقتصادی مهم کشور به شمار می رود و در سالهای اخیر توجه ویژه ای به مقوله سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی داشته است.
نامگذاری سال جدید با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» بیانگر درستی جهتگیری ها و تلاش هایی است که در ماه های گذشته در این استان آغاز شده و حالا در مسیر تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور قرار گرفته است.
راه اندازی اتاق مشترک سرمایه گذاری و توسعه کارآفرینی کرمان در تهران، تشکیل ستاد شتاب دهی به سرمایه گذاری و شناسایی فرصت های متنوع در حوزه های معدن، گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی، نشاندهنده عزمی جدی برای تحرک بخشی به اقتصاد استان است.
با وجود اقدامات مثبت، همچنان چالش هایی در مسیر سرمایه گذاری به ویژه در حوزه سرمایه گذاری خارجی وجود دارد. رقم پایین سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان در سال گذشته، ضرورت برنامه ریزی هدفمند و رایزنیهای گستردهتر را یادآور می شود.
مسئولان و نمایندگان استان ضمن تأکید بر حمایت از سرمایه گذاران و رفع موانع، خواستار همگرایی و مشارکت کرمانی های مقیم تهران و خارج از کشور در مسیر توسعه پایدار کرمان شده اند. در این راستا، امید میرود بسترهای ایجاد شده به جذب سرمایه، اشتغالزایی و بهبود معیشت مردم منجر شود.
«سرمایه گذاری» اولویت اول کرمان
استاندار کرمان در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به عنوان سال جدید تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار کرد: این نامگذاری نشان داد که جهت گیری و تلاش هایی که در ماه های گذشته در استان کرمان انجام شد، درست بود.
محمدعلی طالبی ادامه داد: قدم های اساسی برای تحقق این هدف را از ماه های گذشته برداشته ایم.
وی عنوان کرد: قبل از نامگذاری شعار سال، اقدامات خوبی در کرمان در حوزه سرمایه گذاری در حال انجام بود که می توان به راه اندازی اتاق مشترک سرمایه گذاری و توسعه کارآفرینی استان کرمان در تهران، تشکیل ستاد شتاب دهی به سرمایه گذاری در کرمان، راه اندازی مرکز سرمایه گذاری کرمان و برگزاری جلسات متعددی در قالب ساختارهای مختلف با موضوع سرمایه گذاری و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در بخش های مختلف اشاره کرد.
طالبی گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، اگر شعار «سرمایه گذاری برای تولید» جدی گرفته شود می تواند بخشی از مسائل و مشکلات موجود در حوزه اقتصاد را رفع کند.
وی بیان کرد: تحقق این شعار مستلزم حمایت بخش خصوصی و تسهیل گری و رفع موانع توسط دولت است. امیدواریم تمامی این کارها باعث بهبود محیط سرمایه گذاری در استان کرمان و سطح کشور شود.
استاندار کرمان فرصت های سرمایه گذاری در استان کرمان را بسیار خوب دانست و اعلام کرد: جهت گیری های سرمایه گذاری در استان کرمان مشخص شده است. «تکمیل زنجیره تولید در حوزه معدن»، «تکمیل زیرساختهای گردشگری به منظور رونق گردشگری استان»، «بهبود وضعیت اقتصاد کشاورزی استان»، «ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی» و... از جمله این موارد است.
استاندار کرمان: اولویت اول در استان کرمان بحث سرمایه گذاری است که در قالب برنامه تحرک بخشی به توسعه استان تحت عنوان «کرمان بر فراز» به خوبی به آن پرداخته شده است
طالبی ادامه داد: اولویت اول در استان کرمان بحث سرمایه گذاری است که در قالب برنامه تحرک بخشی به توسعه استان تحت عنوان «کرمان بر فراز» به خوبی به آن پرداخته شده است. کارها و مقدماتی که برای این موضوع در استان فراهم شده، نوید شرایط بسیار خوبی را در حوزه سرمایه گذاری ی دهد.
استاندار کرمان ادامه داد: این امیدواری ها با توجه به وضعیت امروز است و اگر شرایط به گونه ای پیش برود که وضعیت عمومی کشور و مسائلی که در بُعد بین المللی داریم، رفع شود؛ قطعا حوزه سرمایه گذاری خارجی هم می تواند بخشی باشد که جذابیت های فوق العاده ای در کرمان ایجاد کند. بر این اساس کرمان قطعا یکی از مراکز جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد بود.
گلایه نماینده کرمان از پایین بودن میزان سرمایهگذاری خارجی در استان
نماینده کرمان و راور چندی پیش در حاشیه نشست نمایندگان استان کرمان با استاندار با اشاره به نقش مؤثر اتاق سرمایهگذاری در جذب منابع مالی داخلی و خارجی، اظهار داشت: امیدوارم این اتاق با تدوین برنامهای مشخص و رایزنیهای مداوم با ستاد وزارتخانهها، نهادها و سازمانهای اقتصادی، بتواند موانع تولید را برطرف کرده و گامهای مؤثری در توسعه کارآفرینی بردارد.
شهباز حسنپور ضمن اشاره به عملکرد موفق دفتر جذب سرمایهگذاری استانداری در تهران در دولت دوازدهم، خواستار پیگیری جدیتر موضوع سرمایهگذاری در دولت چهاردهم شد.
وی با ابراز نگرانی از رقم پایین سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان گفت: رقم سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان در سال ۱۴۰۳ تنها حدود ۴۰ میلیون دلار بوده است. با این اعداد و ارقام نمیتوان به توسعه استان دل خوش کرد.
وی تأکید کرد که با برنامهریزی هدفمند، رایزنی مستمر با سرمایهگذاران داخلی و خارجی و اعطای مشوقهای مناسب میتوان این رقم را در سالهای آینده چند برابر افزایش داد.
نماینده کرمان و راور با اشاره به راهاندازی اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی، خطاب به کرمانیهای مقیم تهران و خارج کشور گفت: از همه عزیزان صاحب دانش و سرمایه معنوی و مادی دعوت میکنم تا برای ارتقاء جایگاه استان در مسیر توسعه پایدار، در کنار خادمان خود در کرمان باشند و در ساختن فردایی بهتر برای کرمان نقشآفرین شوند.
معرفی فرصت های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران
مدیرکل صمت شمال استان کرمان با اشاره به اینکه تلاش برای تحقق شعار سال جاری در دستور کار قرار دارد، به بازار گفت: از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در استان کرمان استقبال و حمایت می شود.
موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاری در کرمان شناسایی و رفع می شود. با رفع این موانع، بستر مناسب برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در استان ایجاد شود
مهدی حسینی نژاد ادامه داد: موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاری در کرمان شناسایی و رفع می شود. با رفع این موانع، بستر مناسب برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در استان ایجاد شود.
وی با اشاره به شناسایی بیش از ۶۰ فرصت سرمایه گذاری در استان کرمان گفت: فرصت های شناسایی شده در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد تا بتوانند با شناخت و اطلاعات کافی در زمینه دلخواهشان سرمایه گذاری کنند.
رئیس صمت شمال استان کرمان از عزم جدی برای ایجاد فضای مناسب برای سرمایه گذاری در استان کرمان خبر داد و افزود: این اقدام علاوه بر کمک به رشد اقتصادی استان، میتواند باعث کاهش نرخ بیکاری و بهبود معیشت مردم شود.
در مجموع، آنچه از گفته های مسئولان استان کرمان و نمایندگان مجلس برمیآید، بیانگر عزمی جدی برای بهره گیری از فرصت های موجود و بالفعل کردن ظرفیتهای سرمایهگذاری در این استان است.
هر چند اقدامات مهمی در ماههای گذشته آغاز شده و زیرساختهایی نظیر اتاق مشترک سرمایهگذاری، ستاد شتابدهی و مرکز سرمایهگذاری شکل گرفته است، اما رقم پایین سرمایهگذاری خارجی و برخی موانع اقتصادی موجود، بیانگر لزوم تقویت همگرایی، هماهنگی و حمایتهای موثرتر از سوی بخش دولتی و خصوصی است.
استان کرمان با در اختیار داشتن مزیتهای قابل توجه در حوزه معدن، کشاورزی، گردشگری و صنایع تبدیلی، این قابلیت را دارد که به یکی از قطبهای مهم سرمایهگذاری کشور تبدیل شود.
تحقق این هدف در گرو تسهیل فرآیندها، رفع موانع اداری، اعطای مشوقهای مناسب و ایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی است. با تداوم این مسیر و استفاده از ظرفیت کرمانیهای مقیم دیگر استانها و خارج از کشور، میتوان به آیندهای روشن و توسعهیافته برای استان کرمان امیدوار بود.
نظر شما