به گزارش بازار، رضا عاقبتی امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین) در برنامه تلویزیونی با تأکید بر ظرفیتهای کمنظیر ایران در صنعت نفت و گاز اظهار کرد: سرمایهگذاری را باید در سه بخش بررسی کرد. بخش اول، بستری است که ما در آن قرار داریم. ایران نخستین کشور از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز شناختهشده در دنیا است، این ذخایر گسترده، بهترین بستر و مناسبترین شرایط را برای سرمایهگذاری فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه هدف ما این است با بهرهگیری از دانش و فناوری روز و توان شرکتهای داخلی و بینالمللی تولید از این ذخایر را به سطح جهانی برسانیم، افزود: تاکنون ۱۶ قرارداد بالادستی با حجم سرمایهگذاری بالغ بر ۲۷ میلیارد دلار امضا کردهایم که ۹ قرارداد از این مجموعه با ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار در مرحله تنفیذ و اجرا قرار دارند، ازجمله مهمترین پروژهها، طرح فشارافزایی پارس جنوبی است که اسفند پارسال با سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیارد دلاری امضا شد. این قراردادها بستری فراهم میکنند که سرمایهگذاران جدید بتوانند با سرمایهگذاران فعلی مشارکت و به تسریع پروژهها کمک کنند.
ریسکهای سرمایهگذاری را مدیریت کردهایم
سرپرست مدیریت مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۲۵ تفاهمنامه با شرکتهای داخلی و خارجی در حال مطالعه است که ظرفیت ورود سرمایهگذاران جدید را دارند، تصریح کرد: همچنین در رویداد آتی، بیش از ۱۰۰ میدان نفتی و گازی برای سرمایهگذاری معرفی میشود.
عاقبتی به اهمیت کاهش ریسکهای سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: وقتی از آماده بودن بستر صحبت میکنیم، صرفاً منظور زیرساخت فیزیکی نیست. آنچه اهمیت بیشتری دارد، مدیریت ریسکهایی نظیر ریسکهای حقوقی، تضامین و انتقال ارز است، اگر این مشکلات حلنشده باقی بمانند، شاید نتوانیم دستاورد مورد انتظار را از این طرح بزرگ و تحولآفرین در صنعت نفت داشته باشیم. خوشبختانه این موارد در طراحی قراردادها دیده شدهاند.
وی بیان کرد: ما با تنوعبخشی به قراردادهای بالادستی، فرآیند بلوغ قراردادها را طی و فضای فعلی را به شرایطی مناسب و ایمن برای حضور سرمایهگذاران تبدیل کردهایم.
معرفی بستههای جمعآوری گازهای مشعل در ۴۵ نقطه
سرپرست مدیریت مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه صنعت نفت ایران بهعنوان یک صنعت بینالمللی با تأثیرگذاری فراتر از مرزهای جغرافیایی، همواره با چالشهای جذب سرمایهگذاری خارجی روبهرو بوده است، بیان کرد: برای دستیابی به جهش اقتصادی و رشد پایدار، باید مسیر جذب سرمایههای خارجی و بهینهسازی فضای بینالمللی را هموار کنیم.
عاقبتی با اشاره به تلاشهای شرکت ملی نفت ایران در ایجاد ظرفیتهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی افزود: برای بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود، همکاری بیشتر در سطح دولت و سازمانهای بالادستی و کوتاهسازی فرآیند تنفیذ قراردادها ضروری است، همچنین در مذاکرات مرتبط با میدانهای مشترک تلاش شده است تسهیلات ویژهای ازجمله سرعت بخشیدن به صدور مجوزهای زیستمحیطی و تسهیل قوانین استفاده از تجهیزات داخلی فراهم شود.
وی در زمینه موانع تکنولوژیک توضیح داد: قراردادهای بالادستی نفت با پیوست انتقال فناوری همراه هستند و با فعالسازی پارک فناوری صنعت نفت، زمینه همکاری شرکتهای دانشبنیان در توسعه صنعت نفت فراهم شده است، همچنین در بستر قراردادها، الزام به انتقال سهم مدیریتی به طرفهای ایرانی بهعنوان راهکاری برای تقویت توان داخلی در نظر گرفته شده است.
عاقبتی در خصوص مسائل زیستمحیطی و مصرف بهینه انرژی بیان کرد: سیاست نوفلرینگ بهعنوان یکی از الزامات اصلی در تمام قراردادها لحاظ و بستههای جمعآوری گازهای مشعل در ۴۵ نقطه عملیاتی معرفی شده است، همچنین با استفاده از استانداردهای بهروز و انرژیهای پاک، شرکت ملی نفت ایران در مسیر کاهش مصرف انرژی فسیلی و جایگزینی آن با انرژیهای تجدیدپذیر گام برمیدارد.
نظر شما