به گزارش بازار، محمدعلی طالبی دوشنبه شب ۲۵ فروردین مهمان شبکه سراسری خبر بود و در برنامه تلویزیونی «استاندار» که به بررسی برنامهها و اقدامات استانداران دولت چهاردهم میپردازد، حضور یافت.
وی در این برنامه به تشریح ظرفیتهای توسعهای استان کرمان، چشم انداز استان در قالب سند «کرمان برفراز» و اقدامات انجامشده در راستای پیشرفت و توسعه این دیار پرداخت.
استاندار کرمان گفت: این استان ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که ۱۱ درصد وسعت کصور محسوب میشود و پهناورترین استان کشور هستیم که از نظر جمعیت استان نهم به شمار میرویم.
وی افزود: این استان از ۹۰۰ کیلومتر راه برخوردار است و بیشترین طول راههای کشور را داریم. ۲ راه آهن سراسری از استان کرمان میگذرد که موقعیت جغرافیایی و استراتژیک ویژهای را به خود اختصاص داده است.
طالبی بیان کرد: استان کرمان یکی از پیشرانهای توسعه کشور در حوزههای مختلف است، برتریهایی در حوزههای صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و میراث فرهنگی داریم در عین حال برخوردار از مشکلات و چالشهایی هستیم که نیازمند توجه ویژه کشور به این استان و تامین اعتبارات مورد نیاز و پرداختن به مطالبات بهحقی است که در نقاط مختلف استان از سوی مردم بیان میشود.
وی درباره تفکیک استان کرمان گفت: متولی تفکیک استانها با هیئت دولت و تصویب مجلس است، تفکیک استان کرمان در دولتهای مختلف وجود داشته و یک موضوع کارشناسی است.
نماینده عالی دولت وفاق در کرمان ادامه داد: کرمان استان پهناوری است و اگر زیرساختها و زمینههای این تفکیک فراهم شود تقسیم استان میتواند باعث توسعه و آبادانی مناطق جنوبی استان شود که از محرومیت بیشتری هم برخوردار هستند.
وی گفت: استان کرمان ظرفیتهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف دارد و با مطالعهای که نسبت به استان کرمان انجام دادم و شناختی هم که در ماههای ابتدایی مسئولیتم پیدا کردم، کرمان نیازمند یک تحرک جدی و جدید در بخشهای مختلف است.
طالبی اظهار داشت: برنامههای توسعهای زیادی از جمله برنامه آمایش و سندهای توسعه وجود داشته و این اسناد نتوانسته رسالت خود را برای توسعه و پیشرفت و توسعه پایدار استان ایفا کند و فرصتهایی که در استان کرمان وجود دارد را فعلیت ببخشد.
وی افزود: بنابراین ما روی یک سند تحت عنوان تحرک بخشی به توسعه استان کار کردیم و هدف این سند هم تمرکز روی اولویتهای توسعهای استان و ایجاد یک تحرک جدی برای پیشرفت همه جانبه استان و توسعه متوازنی است که استان کرمان الان خیلی به آن نیاز دارد.
استاندار کرمان گفت: عنوان این سند را سند «کرمان برفراز» گذاشتیم و اعتقادم داریم در طول تاریخ هم اثبات شده که کرمان در همه بخشهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی جزو سرآمدهای کشور بوده یعنی در مقاطعی رونق جدی داشته است مثلاً اگر امروز ما جزو چند استان اول گردشگری نیستیم اما در گذشته این شرایط برای استان کرمان وجود داشته و بر فراز بودن در حقیقت شعار نیست بلکه بازنمایی یک شرایطی است که استان کرمان در گذشتهها از آن برخوردار بوده است و بازگشت به جایگاه و متناسب با ظرفیتهایی که امروز در اختیار دارد میتواند امروز بر قله بسیاری از موضوعات در کشور بایستد.
وی بیان کرد: این برنامه چهار ساله و مشتمل بر طرحهایی برای تحول در اقتصاد استان کرمان است به عنوان مثال در حوزه صنعت و معدن که ما برنامه تحولی صنعت و معدن داریم بر چند موضوع تمرکز کردیم از جمله توسعه زیرساختهای صنایع کوچک و متوسط که استان کرمان برخوردار از بنگاههای بزرگ صنعتی و معدنی است اما در صنایع کوچک و متوسط مطابق ظرفیتهایش نتوانسته خودش را نشان دهد.
طالبی افزود: در صنایع تبدیلی و فرآوری بخش کشاورزی نیز نقاط ضعفی داریم و مطابق ظرفیتها نتوانستیم چنین صنایعی را ایجاد کنیم یا در حوزه معادن بهرهبرداری از معادن بیشتر منحصر به مناطق شمالی استان بوده با وجود ظرفیتهای خیلی خوبی که ما در مناطق جنوبی داریم این اتفاق نیفتاده و این در قالب سند کرمان برفراز دیده شده است.
وی گفت: تکمیل زنجیره تولید در استان کرمان در بخش کشاورزی و بهرهوری از آب کشاورزی هم در برنامه وجود دارد.
مقام عالی دولت در استان کرمان ادامه داد: پنج و نیم میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود اما میزان تولید اقتصادی کشاورزی در استان کرمان مطابق با ظرفیتهای استان نیست.
وی گفت: در بخش گردشگری که ما توان این را داریم با وجود ۱۰ اثر جهانی و آثار ثبت شده ملی که بیش از ۸۰۰ آثر است و تنوع اقلیمی فوق العادهای که در استان کرمان وجود دارد از کویر گرفته تا مناطق کوهستانی و از مناطق خشک و گرم تا مناطق سردسیری که در استان وجود دارد ظرفیتهای گردشگری بی بدیلی را فراهم کرده که هر کدام میتواند مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.
طالبی اظهار داشت: این سند روی ظرفیتها و نقاطی که در سالهای گذشته کمتر کار شده است، تمرکز داشته و این ظرفیتها را با توجه به شرایط امروز کشور برای سرمایهگذاری فعال میکند تا در پس این سند تحرک بخشی شاهد پویایی بخشهای مختلف اقتصادی در استان کرمان باشیم.
وی افزود: تمرکز اصلی خود را در ابتدای مسئولیت بر سفر به شهرستانها گذاشتم و مناطق کمتر برخوردار استان را از نزدیک دیدم با وجود ظرفیتهای بسیار خوبی که در استان کرمان به ویژه در مناطق جنوبی وجود داشته، تمرکز مناسبی بر رفع مشکلات مردم به وجود نیامده است به این معنی که ما ظرفیت و معادن بسیاری در همین جنوب استان کرمان داریم که امروز بلااستفاده است.
استاندار کرمان گفت: بعضی از این معادن در اختیار بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور است که متاسفانه حبس شده، بخشی از معادن در جنوب استان در اسارت دلالان معدن و بخشی دیگر در احتکار بنگاههای بزرگ است که بهرهبرداری لازم از این معادن میتواند ارزش افزوده ایجاد کند و اشتغال به وجود بیاورد انجام نمیشود.
وی افزود: یکی از برنامهها را فعال کردن معادن در جنوب استان گذاشتیم و کار را با خلع ید معادنی که در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی است آغاز کردیم.
نظر شما