به گزارش بازار، اسماعیل کلهر سرپرست اداره کل انتقال خون استان قزوین، با اشاره به کاهش مراجعان و ذخایر گروههای خونی در استان در اسفندماه هر سال، اظهار کرد: گرچه تقارن اسفند با ماه مبارک رمضان بر کاهش مراجعین تأثیرگذار بوده، اما وجود دو مرکز پلاسمای خون نیز مزید بر علت شده و کاهش اهدای خون را تشدید کرده است. وی افزود: کلانشهرهای ۴ تا ۵ میلیون نفری کشور فاقد مرکز پلاسمای خون هستند، این در حالی است که شهر ۶۰۰ هزار نفری قزوین دارای دو مرکز پلاسمای خون است. با توجه به اینکه تعداد این مراکز در کل کشور به ۲۰ مرکز هم نمیرسد، چگونه برای قزوین مجوز دو مرکز از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده است؟ طبق اظهارات این مسوول، در اداره کل انتقال خون استان قزوین از پلاسما سه فرآورده پلاکت، پلاسما و خون فشرده (گلبولهای قرمز) تولید میشود.
استان قزوین در حالی که تنها ۱.۳ تا ۱.۵ درصد کشور را تشکیل میدهد سازمان غذا و دارو مجوز راهاندازی دو مرکز پلاسمای خون در این استان را صادر کرده است.
این مراکز نوجوانان و جوانان را با وعدۀ پول بهسمت خونگیری سوق میدهند. گاهی حتی از افراد دارای مشکل نیز خونگیری میکنند.
قرار بود شرکت پالایشگاه دارو راهاندازی شود اما تنها بخش مراکز پلاسما فعال شده، اما برای پالایشگاه دارو اقدامی صورت نگرفته و پلاسماها به کشورهایی مانند فرانسه و آلمان ارسال میشود و دراختیار مردم قرار نمیگیرد.
سوال اینجاست آیا نظارت و پایش این مراکز بر عهدۀ دستگاههای ذیربط استانی است و روند فرآیند خونگیری و گرفتن پلاسما از مراجعان این مراکز چگونه است؟
نظر شما