۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱
دارو و غذا؛ گنج نایاب این روزهای غزه

دارو و غذا؛ گنج نایاب این روزهای غزه

دفتر اطلاع‌رسانی غزه در گزارشی خبر داد که برخی اقلام دارویی دیگر در غزه یافت نمی‌شود و از سوی دیگر ارتش اشغالگر عامدانه سیاست «گرسنگی دادن» به مردم غزه را در پیش گرفته است.

به گزارش بازار، در شرایطی که گذرگاه‌های نوار غزه همچنان بسته هستند و ورود کمک‌های غذایی متوقف شده است، مردم این منطقه تنها مقدار اندکی کنسرو، نان و زعتر برای زنده ماندن در اختیار دارند؛ این در حالی است که رژیم صهیونیستی چندین آشپزخانه خیریه را نیز هدف حمله قرار داده است.

تهیه غذای روزانه برای خانواده‌های فلسطینی در نوار غزه به کاری سخت و طاقت‌فرسا تبدیل شده‌است. از بیش از ۳۰ روز پیش، اشغالگران صهیونیست گذرگاه‌های مرزی را بسته‌اند و مانع ورود اقلام غذایی و کمک‌های بشردوستانه شده‌اند. قیمت اقلام اندکی که در بازار باقی مانده نیز به شدت افزایش یافته و همین موضوع، رنج مردم غزه را دوچندان کرده است.

از دوم مارس گذشته، رژیم اشغالگر به طور کامل حلقه محاصره را بر نوار غزه تنگ کرده و از ورود تمامی نیازهای اولیه زندگی، به‌ویژه مواد غذایی از جمله سبزیجات، گوشت، میوه و دیگر کالاها جلوگیری می‌کند؛ امری که باعث کمبود شدید اقلام موجود در بازارها، حتی کنسروها شده است.

با تعطیلی نانوایی‌ها به دلیل تمام‌شدن آرد، افزایش قیمت هیزم برای پخت‌وپز و نابودی تقریبی آشپزخانه‌های خیریه که پناه هزاران خانواده فلسطینی در طول جنگ ۱۸ ماهه بوده‌اند، وضعیت مردم روز به روز بحرانی‌تر می‌شود.

به گفته دفتر رسانه‌ای دولت در نوار غزه، اشغالگران به طور عمدی سیاست «گرسنگی‌دادن جمعی» را اجرا می‌کنند. از آغاز جنگ نسل‌کُشی، آن‌ها تمامی گذرگاه‌ها را بسته‌اند و بیش از یک ماه است که به‌طور کامل از ورود کمک‌های انسانی جلوگیری کرده‌اند. طی این مدت، ورود ۱۸٬۶۰۰ کامیون کمک و ۱٬۵۵۰ کامیون سوخت ممنوع شده است. همچنین ارتش اسرائیل بیش از ۶۰ آشپزخانه خیریه و مرکز توزیع کمک را بمباران و از کار انداخته است.

دفتر رسانه‌ای دولت در غزه تأکید کرده است که اشغالگران به‌صورت عامدانه نانوایی‌ها را هدف قرار داده و فعالیت ده‌ها نانوایی را متوقف کرده‌اند؛ امری که بحران انسانی را تشدید و گرسنگی را در میان مردم آشکارتر کرده است.

در هفته گذشته، رژیم صهیونیستی سه آشپزخانه خیریه توزیع غذای گرم را هدف حمله قرار داده که دو مورد از آن‌ها در منطقه المواصی در خان‌یونس، در جنوب نوار غزه بوده‌اند؛ منطقه‌ای که اسرائیل آن را «امن» معرفی کرده و مردم را به کوچ به آنجا فرا می‌خواند. مورد سوم نیز در محله التفاح در شرق شهر غزه هدف قرار گرفته است.

نبود دارو جان هزاران بیمار را تهدید می‌کندهمزمان وزارت بهداشت فلسطین هشدار داد که کمبود شدید داروها و تجهیزات پزشکی در این منطقه به سطحی «بی‌سابقه و بسیار خطرناک» رسیده است.

طبق اعلام دفتر رسانه‌ای دولت غزه، این بحران که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شدت گرفته، نظام سلامت نوار غزه را به مرز فروپاشی رسانده، در حالی که تجاوزات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی همچنان مناطق مختلف این باریکه را هدف قرار می‌دهد. لازم به یادآوری است که اسرائیل از بیش از سه هفته پیش دور تازه‌ای از جنگ را علیه ساکنان تحت محاصره غزه آغاز کرده است.

وزارت بهداشت در گزارشی آماری از وضعیت وخیم دارویی، اعلام کرد که ۳۷ درصد از داروهای حیاتی، ۵۹ درصد از تجهیزات مصرفی پزشکی و ۵۴ درصد از داروهای مورد نیاز برای بیماران سرطانی و مبتلایان به بیماری‌های خونی، کاملاً به پایان رسیده‌اند و موجودی صفر دارند.

این نهاد همچنین تأکید کرده است که ۸۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت و ۱۱۰ هزار نفر که از فشار خون بالا رنج می‌برند، در مراکز بهداشت اولیه داروی مورد نیاز خود را در اختیار ندارند. در عین حال، بخش‌های حیاتی نظیر اتاق‌های جراحی، مراقبت‌های ویژه و فوریت‌های پزشکی، با منابع کاملاً تحلیل‌رفته و با داروها و تجهیزات نجات‌بخش رو به پایان، همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند.

وزارت بهداشت غزه در همین راستا، خواستار «اقدام فوری برای تأمین دارو و ملزومات درمانی در بیمارستان‌ها و مراکز خدمات بهداشتی اولیه» شد و هشدار داد که بسته ماندن گذرگاه‌ها و ممانعت از ورود اقلام پزشکی، وضعیت را بحرانی‌تر کرده و ارائه خدمات درمانی به مجروحان و بیماران را با موانعی فاجعه‌بار مواجه کرده است.

کد خبر: ۳۳۴٬۷۵۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha