به گزارش بازار، مجید شاکری روز چهارشنبه اظهار کرد: انعقاد این تفاهم نامه گام مهم در راستای تامین انرژی پایدار و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی است، البته این فرآیند نیاز به پیگیری دقیق دارد و شهرداری همدان به عنوان نهاد مسوول، نظارت کامل بر این پروژه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: این پروژه، علاوه بر کاهش حجم زبالههای دفنی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست، منبعی پایدار برای تأمین انرژی مورد نیاز صنایع به ویژه کارخانههای سیمان خواهد بود ضمن اینکه از طریق این فرآیند، بخشی از مواد زائد جامد که قبلاً هیچگونه ارزش بازیافت نداشتند، به سوخت تبدیل شده و در تولید انرژی مورد استفاده قرار میگیرند.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با اشاره به اینکه این مواد زائد پیش از این دفن میشد، خاطرنشان کرد: این اقدام از طریق سازمان مدیریت پسماند شهرداری پیگیری خواهد شد تا انرژی جدیدی به دست بیاید و مورد استفاده قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه امروزه کمبود انرژی از مسائل روز دنیا است و با توجه به این حقیقت که سوختهای فسیلی، روزی به پایان خواهند رسید و متخصصان در جستجوی راههای جدید برای کسب انرژی هستند گفت: یکی از راههایی که نیاز انسان را به سوختهای فسیلی کاهش میدهد، استفاده از انرژیهای جایگزین چون انرژیهای پاک و نیز ناشی از بازیافت زباله است که به کارگیری آنها، نهتنها انرژی مورد نیاز را تأمین میکند، بلکه حامی محیط زیست است.
شاکری خاطرنشان کرد: بازیافت انرژی از مواد زائد، علمی است که امروزه به آن توجه ویژهای شده و روشهای مختلف از این نوع تولید انرژی در دنیا در حال آزمایش و امکانسنجی است که میتوان به روش مستقیم مثل سوزاندن و غیرمستقیم مثل کمپوست، پیرولیز، بیوگاز و سوخت حاصل از زباله اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه سوخت حاصل از زباله آردیاف(RDF) روش جدیدی از تولید انرژی است گفت: این نوع سوخت همارزان و قابل دسترس بوده و هم سریعتر به انرژی مورد نیاز تبدیل میشود.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه در سامانه آردیاف(RDF) میتوان از مواد غیر قابل بازیافت یا برگشتی کارخانجات پسماند استفاده کرد، یادآور شد: یکی از روشهای نمونه تولید آردیاف(RDF) بدین صورت است که مواد زائد جامد پس از عبور از خردکننده اولیه، سرندکننده، جداکننده مغناطیسی وارد تونل بادی شده و سپس وارد خردکننده ثانویه و خنککننده میشود و محصول به صورت پلیت آردیاف(RDF)تولید میشود.
وی افزود: این مواد تولیدی را میتوان به صورت سوخت جایگزین یا همراه با سوختهای فسیلی برای تولید آب گرم، الکتریسیته و سایر مصارف صنعتی استفاده کرد.
نظر شما