۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
مشخصات لوله داربست با ویژگی ها و سایز انواع لوله داربستی

مشخصات لوله داربست با ویژگی ها و سایز انواع لوله داربستی

انتخاب لوله داربستی با ویژگی استاندارد یک امر حیاتی است زیرا اگر سایز مناسبی برای ایجاد سازه داربستی انتخاب نشود، می تواند برای کارگران و حتی عابرین خطرات زیادی ایجاد کند.

به گزارش بازار، انتخاب لوله داربستی با ویژگی استاندارد یک امر حیاتی است زیرا اگر سایز مناسبی برای ایجاد سازه داربستی انتخاب نشود، می تواند برای کارگران و حتی عابرین خطرات زیادی ایجاد کند. با توجه به اینکه این لوله ها برای عبور مایعات و گازها استفاده نمی شود، مشخصات لوله داربست محدود است و تنوع زیادی ندارند. یکی از مواردی که هنگام انتخاب باید به آن دقت کرد سایز قطر لوله داربست است. سایز لوله داربست به اینچ بیان می‌شود که نوع پرکاربرد آن ۱ ½ اینچ است.

علاوه بر این لوله های داربستی در طول های مختلفی روانه بازار می‌شوند که مرسوم ترین آن ها لوله هایی با طول ۶ متر هستند؛ اگر علاقه دارید به صورت تخصصی در رابطه با لوله های مناسب داربست بندی با طول شش متری اطلاعات بیشتری کسب کنید، می‌توانید از صحفه قیمت لوله داربست ۶ متری در وب سایت فولاد توفیقی بازدید کنید.

جدول مشخصات لوله داربستی در یک نگاه

سایز لوله داربست به اینچ یکی از مهم‌ترین موارد در جدول مشخصات لوله داربست می‌باشد. به همین دلیل انواع لوله داربست را با تعیین مشخصات خاصی نشان می‌دهند. در ادامه جدول مشخصات لوله داربستی سایز ۱.۵ اینچ  که سایز استاندارد لوله داربست است را مشاهد خواهید کرد.

طول لوله(متر)

قطر خارجی(میلی متر)

ضخامت(میلی متر)

وزن(کیلوگرم)

۱

۶ متر

۴۸.۳

۲.۷۵

۱۸.۵۳

۲

۶ متر

۴۸.۳

۳

۲۰.۱۱

۳

۶ متر

۴۸.۳

۳.۲۰

۲۱.۳۵

۴

۶ متر

۴۸.۳

۳.۶

۲۳.۸۱

۵

۶ متر

۴۸.۳

۳.۷۵

۲۴.۷۲

۶

۶ متر

۴۸.۳

۳.۸

۲۵.۰۲

۷

۶ متر

۴۸.۳

۴

۲۶.۲۲

۸

۶ متر

۴۸.۳

۲

۱۴.۵۰

۹

۶ متر

۴۸.۳

۲.۲

۱۵.۱۰

۱۰

۶ متر

۴۸.۳

۲.۳

۱۵.۷۶

۱۱

۶ متر

۴۸.۳

۲.۴

۱۶.۴۱

۱۲

۶ متر

۴۸.۳

۲.۵

۱۷.۵۰

۱۳

۶ متر

۴۸.۳

۲.۶

۱۷.۷۰

۱۴

۶ متر

۴۸.۳

۲.۷

۱۸.۳۴

 مشخصات لوله داربست با ویژگی ها و سایز انواع لوله داربستی

با توجه به جدول مشخصات لوله داربست ۶ متری مشخص است ضخامت لوله در وزن آن تاثیر بسزایی دارد. قیمت آن نیز با توجه به این موارد تغییر می‌کند.

چرا اطلاع از مشخصات لوله داربستی مهم است؟

برای اینکه بتوانید لوله داربستی مناسب کار خود را پیدا کنید باید مشخصات فنی آن را بدانید تا بهترین نوع را انتخاب کنید. انتخاب لوله با کیفیت و مرغوب باعث می‌شود استحکام سازه حفظ شود و از بروز خسارات احتمالی جلوگیری ‌کند. علاوه بر این هر نوع لوله کاربرد متفاوتی دارد و اطلاع از این موضوع شما را در انتخاب بهتر یاری می‌نماید.

مشخصات فنی لوله داربست

لوله‌های داربست که به آن لوله اسکافلد نیز گفت می‌شود، مشخصات فنی مختلفی دارند که با توجه به هدف مورد نظر شما انتخاب می‌شوند. این مشخصات عبارتند از:

·        قطر لوله داربست که از ۴۸.۳ تا ۴۸.۵ متغیر است.

·        ضخامت دیواره لوله داربست که ۲ تا ۳ میلی متر است.

·        طول لوله که معمولا به صورت شاخه‌های ۶ متری ارائه می‌شود.

·        وزن لوله داربست ۶ متری با توجه به ابعاد ذکر شده از ۱۴ تا ۳۰ کیلوگرم تغییر می‌کند.

·        جنس لوله داربست که از فولاد است و ممکن است فولاد آن خصوصیات متفاوتی داشته‌باشد.

استانداردهایی که لوله‌های داربستی بر اساس آن مشخص می‌شوند EN۳۹  از اروپا، ANA/SSFI SP-۴  از آمریکا، AS۱۵۷۶ از استرالیا و JIS G۳۴۴۴ از ژاپن هستند که برای انواع مختلف لوله داربست استفاده می‌شوند. این استانداردها بیشتر ابعاد، ترکیب مواد و مشخصات اینچنینی را بررسی می‌کنند و پس به مباحث کنترل کیفیت می‌پردازند. لازم است قبل از خرید لوله به مشخصات و استانداردهای آن توجه کنید.

انواع لوله داربست

لوله‌های داربست به طور معمول  انواع مختلفی دارند و با توجه به کاربرد و نوع استفاده دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه با این دسته‌بندی‌ها آشنا خواهید شد:

·        لوله‌های گالوانیزه و فولادی

·        لوله‌های سبک و سنگین

·        لوله‌های درزدار و بدون درز

مشخصات لوله داربست با ویژگی ها و سایز انواع لوله داربستی

گالوانیزاسیون روشی است که از روی برای پوشش لوله‌های فولادی داربست استفاده می‌شود تا از خوردگی آن جلوگیری کند. به این ترتیب سازه داربست در مقابل نور آفتاب و باد و باران مقاوم خواهد شد. علاوه بر این دو نوع سبک و سنگین نیز برای لوله‌های داربستی بیان می‌شود که براساس وزن نام‌گذاری می‌شوند و کاربرد خاص خود را دارند. در مقابل لوله‌های درزدار و بدون درز بر اساس نوع ساخت دسته‌بندی شده‌اند و کاربرد متفاوتی دارند. لوله‌های درزدار به وسیله جوش دادن ورق‌های فولادی تولید می‌شوند در حالی که در فرایند تولید لوله‌های بدون درز یا مانیسمان از جوشکاری استفاده نمی‌شود. بنابراین لوله‌های مانیسمان تحمل فشار بیشتری دارند و استحکام خوبی از خود نشان می‌دهند.

انواع سایز لوله داربست به اینچ

همانطور که بیان شد داربست‌ها برای موارد مختلفی ساخته می‌شوند. بنابراین استحکام مورد نظر نیز به این موضوع بستگی دارد. برای اینکه بتوانیم استحکام سازه را تخمین بزنیم باید سایز لوله داربست را به درستی انتخاب کنیم. این سایز معمولا به اینچ بیان می‌شود و بین ۱ تا ۲ این است. سایز استاندارد لوله داربست که در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد ۱.۵ اینچ یا ۴۸.۳ میلی متر است. گاهی نیازاست میزان بار و فشار بیشتری بر سازه تحمیل شود. در این صورت باید از لوله با سایز بزرگ‌تر استفاده کنید.

تا اینجا باید به اهمیت انتخاب سایز مناسب  لوله داربست برای سازه خود پی برده‌باشید. چرا که استحکام سازه مستقیما به آن وابسته است. پرکاربردترین نوع لوله با سایز ۱.۵ اینچ برای پروژه‌های معمولی مانند ناشی روی دیوار و تعمیرات جزئی مناسب است. لوله‌های داربست ۲ اینچی تحمل بار بیشتری دارند و برای پروژه‌های ساختمانی و نمای ساختمان استفاده می‌شود. سایزهای بالاتر نیز برای موارد خاص  صنعتی و ساختمانی به کار می‌رود.

قطر لوله داربست

در قسمت‌های قبل ذکر شد که لوله‌های داربستی اغلب از جنس فولاد با ضخامت، قطر و وزن مختلف هستند. سایز لوله‌ها را معمولا با توجه به ضخامت و قطر تعیین می‌کنند  و به نام سایز اسمی می‌شناسند. قطر لوله در واقع قطر خارجی آن است و یک مقدار ثابت است. به عنوان مثال لوله داربستی با سایزاسمی ۱.۵ اینچ ممکن است ضخامت‌های مختلف داشته‌باشد اما قطر خارجی آن ثابت و ۴۸.۳ است. این قطر به عنوان قطر استاندارد در نظر گرفته می‌شود و پارامتری که استحکام و تحمل‌پذیری فشار را در لوله تغییر می‌دهد ضخامت آن است که بین ۲ تا ۳ میلی متر می‌باشد.

قطر استانداردی که برای لوله‌ها در نظر گرفته شده‌است توسط استانداردهای جهانی که پیش‌تر توضیح داده‌شد تایید شده‌است. این قطر باید در سرتاسر لوله یکنواخت باشد تا در دوام و استحکام آن تغییری ایجاد نکند. دقت به این موارد شما را از مواجه شدن با خطرات و آسیب‌های ناشی از تخریب سازه دور می‌کند.

نحوه اطلاع از مشخصات لوله داربست، در انواع مختلف

اگر هنوز نمی دانید که در میان سایزهای موجود باید از کدام انواع لوله داربست استفاده کنید و یا قطر چند اینچی برای کار شما مناسب است، بهتر است از یک متخصص مشاوره بگیرید. توصیه می کنیم برای اطلاع دقیق و تصمیم گیری صحیح در مورد مشخصات لوله داربست مورد نظر خود از مشاورین فروش شرکت های معتبر آهن آلات نظیر امروز آهن، آهن آنلاین و یا فولاد توفیقی که خود تولید کننده این نوع مقاطع فلزی نیز است مشورت بگیرید.

کد خبر: ۳۳۴٬۳۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha